Två år

033
Hallå!
Plötsligt så händer det, men inte så ofta, att det trillar in ett inlägg. Nu när jag betalt för ett år till så kan det vara på sin plats att plita ned några rader.
Det var inte helt självklart, men då jag har samlat på mig en hel del bilder och inlägg och inte var på det klara med vad som händer om jag nedgraderar till en gratissida så fick det bli ett år till.
Några dagar för sent, men grattis grattis Majken på din födelsedag! Den 10 maj fyllde hon två år.

Hon har utvecklats till en riktig skönhet om jag får säga det själv, och det får jag ju för det är min hund, men å andra sidan är det ju svårt att bli ful när man är född vacker.
Ett löp till har vi överlevt, och det avlöpte som det första ganska obemärkt förbi, jag har fortfarande inte riktigt kläm på när det är höglöp, och det kan ju vara bra att ha koll på framöver?
Nåja, det löser sig med skridskor bara isen har lagt sig som nån klok sa.
Qrossen är ju inte till så mycket hjälp som lallar runt med ett kastreringschip i nacken.
Nu har iofs substansen trubbats av och det är dags för en ny omgång inför nästa löp i slutet på sommaren.
Det händer inte så mycket hemma på vår gata som är av vikt att skriva ner, och det är väl bra på sitt sätt, dumt att klaga.
Vi var iväg på en liten Danmarkstripp, ganska osmart att åka på en tredagarsutställning med en hund som inte alls förstår vitsen med att ränna runt i en ring för att bli bedömd, men är matte dum så får hunden lida ……eller hur det nu var med det ordspråket …….
Vi hade ju naturligtvis hoppats på ett danskt cert, vi fick nöja oss med tre tredjeplaceringar av 8 i öppenklass, alla dagarna med EXC och två dagar med CK, den tredje dagen var hon plötsligen för tjock.
Så det är ju en klar förbättring från föregående utställning då hon fick ett VG och hade ett kraftlöst bakställ.
Smaken är som baken och Majken är ju snyggast ändå oavsett vad nån domare tycker.
Och får hon själv välja så väljer hon skogen, inte att ranta runt i en ring.
Danmark bjöd på fint men kallt väder. Vi tog en turistbåt och fick en snabbvisning av Köpenhamn.
20190511_160939.jpg

 


Det skulle se ut här hemma om vi satt på kajkanten och drack öl eller vin, ajabaja!

 

Dag två lejde vi proffshjälp för att få lite fart under galoscherna, tack Fie för hjälpen, själv fick jag smyga i kulisserna så att hon inte såg mig.
126
Öppenklass dag 3, synd att hon var för tjock!


Även om det inte gick som det var tänkt så har vi haft trevliga dagar i Danmark, danska smörrebröd, trevligt bed & breakfast och fina omgivningar att promenera i.

 

Nåja, skam den som ger sig, vi harvar på ett tag till så kommer väl det sista certet som behövs efter tvåårsdagen så småningom.

Vintern kom och gick och även detta år fick vi snö så att vi klarade oss, tråkigt nog så slutade de ploga upp till våra skidspårsmarker så det blev inte så mycket skidåkning tyvärr.

 

Både GPS och väst med telnr till älgspåraren. När snön lade sig så blev det tydligt att det var just älg som lockade fram spårnosen.
På senvintern och hela våren har hon faktiskt skött sig och inte dragit iväg på nåt spår så jag knyter tummarna för att vi fortsätter på den linjen.

En rasspecial har vi styrt upp oxå om jag ska försöka sammanfatta vad som hänt sen senaste bloggen.
Den avlöpte utan bekymmer och vi fick fin respons från våra besökare.
20190520_162854.jpg
Jag lade 400 kr på lotter för att vinna den här, vilket jag naturligtvis inte gjorde, jag vann bara sånt jag själv skänkt …….. Men med tur som en tok så var det Lina som vann den och jag fick den av henne. Tack så väldigt mycket!

 

De flesta blev glada för sina vinster tror jag och på det stora hela så flöt det på bra. Så nu hoppas vi på att vi får anordna en special igen inom några år, geografiskt så ligger vi faktiskt mitt i Sverige, men det är nog inte många som har koll på det!
20190518_164637.jpg
Qrosselossen har firat sin tredje födelsedag. Det räknade jag inte med när han röntgades vid ett års ålder och det var som en gröt istället för jämna ledytor på armbågarna.
Men han tycks obekymrad så då fortsätter vi på den linjen, han är rörlig och aldrig stel eller halt, men faktum kvarstår att det ser ut som det gör på insidan, och vid en genomgång hos veterinär så ömmade han i ländryggen, så nu står han på Rimadyl sen en tid tillbaka i samråd med min veterinär, det förebygger att det ska uppstå inflammationer i armbågarna och det finns evidens på att just Rimadyl har en hämmande effekt på artros.
Det jag kan se med blotta ögat är att han har sjunkit ihop fram och minskat två centimeter i höjd, så nu är han bara 62 hög, fast å andra sidan var han aldrig menad att bli nån högrest kille, man får liksom det man betalar för *asg*, köper man en valp som ser ut som en Corgi i bernerkostym så kommer den att se ut som en Corgi som vuxen oxå!
26
20190512_200709.jpg
Det här är sensation när vi är på resande fot, HON KISSAR !!! Hon kan hålla sig hur länge som helst, vilket är sjukt stressande, när det kommer till att göra sina behov så föredrar jag hanhundar alla dagar i veckan!
20190108_203501.jpg
Tant Selma är på besök igen, hon flyttade in med sin matte när vi reste bort och sen blev hon kvar. Hon har börjat gå ut korta stunder, så när hon och hennes matte flyttar till hösten till en ny lägenhet i markplan kan hon börja vara ute där oxå om hon känner för det.
20190513_185403.jpg
Qrossen var på kollo i Stöde hos min mor när vi var på resande fot.
20190516_130221.jpg
Jag har inte ens varit flitig med kameran sen senaste bloggen, det blir mest mobilbilder.

 


Har haft ett fotouppdrag på en liten tuss. Alltid kul med nya objekt!

 

Återanvänder gamla bilder till ordspråkstavlor

 

På väg till och hemifrån Danmark så våldgästade vi Lena och Anders för övernattning.

 

Då fastnade Alice och Zlatan på linsen.
016
Avundsjuk höna pöna håller koll genom fönstret när matte är på utsidan.
Ja, det var väl allt jag kan komma på, sommaren närmar sig med stormsteg och med den många lediga dagar, skönt!
Ha det bäst / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s