Löp och andra funderingar

Hallå!
Lite konstigt har det allt blivit, jag som bloggat om både ditten och datten och som har haft åsikter om både det ena och det tredje har plötsligen inget att tillföra?
Jag har skrivit det förut och klämmer in det igen, jag blir mentalt dränerad och orkar knappt ha en åsikt längre, men det är väl det som är meningen kanske? Att vi som på nåt vis ändå försöker med näbbar och klor får vika oss för dom starka makter som styr?
Jag blir uppriktigt beklämd över det klimat som råder, på sociala medier går drevet om allt som är fel, och allt verkar verkligen vara åt fanders, jag har ingen personlig åsikt om hur det senaste som är på tapeten handläggs av våra politiker, mycket är helt säkert helt uppåt väggarna galet, mycket kan göras annorlunda, MEN ! Vart i allt detta tar det beprövade ”sunt förnuft” vägen?
Alla möjliga sanningar delas friskt till höger och vänster, många gånger med ”Fria Tider ” och co som ursprunglig källa.
Det är verkligen inte svårt att söka och få information direkt från aktuell källa. Vill man veta, som i det senaste angående bränderna, så kan man söka information direkt från myndighet MSB via deras dagliga livesändningar, där presenteras vad som görs, vilka som hjälper till osv.
Det är fantastiskt vad många självutnämnda proffs på analyser jag har i min bekantskapskrets på FB.
Mycket är självklart konstigt och behöver ifrågasättas, det instämmer jag till fullo i, men kom med egna kreativa idéer istället för att dela politisk propaganda.
Jag har skrivit det förut, jag tycker att det humana klimatet i vårt land är på väg rakt åt pipsvängen.
Sakta men säker så vävs ”vi och de andra ” in i våra sinnen, alla har inte samma människovärde, vilket för mej är helt obegripligt då judeutrotningen var något som monterades in i våra skallar när jag gick i skolan, som något som aldrig fick upprepas……..
Det stora problemet är väl att ingen törs sätta ner foten i politiska sammanhang och ta obekväma beslut, detta har gjort oss till ett skitnödigt folk som blir överkörda av de som är smarta nog att utnyttja systemet, på bekostnad av de som inte vill hellre än att göra rätt och riktigt.
Helt ärligt så börjar jag förlora tron på mänskligheten, hur många är det som tänker helt själva nuförtiden??
Hur många är det inte som går upp i spinn på en saftig rubrik på FB och delar hejvilt utan att ens reflektera över att inlägget är flera år gammalt?
Vi lever i en demokrati och du ska självklart rösta på det parti som verkar vilja leva upp till den värld som du vill leva i, men rösta då på det parti som du väljer med hjärtat OCH förnuftet, missnöjesrösta inte som en tjejsur tonåring, det ger inga vuxenpoäng.

Och sen det här med vädret ……vilken källa till konflikt!
Personligen så är det lite väl varmt, samt att skogsbränder, foderbrist etc gör att det blir lite svårt att hjula runt i yster glädje, men det är ju jag det.
Men hittills tror jag inte att jag idiotförklarat någon som gillar värmen? i så fall så skyller jag på solsting.
Jag personligen blir stressad över tokvarma dagar, vi kan inte promenera, jo, om jag kliver upp kl 04.00, vilket inte riktigt är min melodi, men å´andra sidan kräks jag inte detta bekymmer i knä´et på någon annan, utan jag konstaterar att det blir åter en dag med aphög temperatur och vi får göra det bästa av det idag igen.
Eftersom vi tillbringar den mesta tiden inomhus med kylmackapärerna på full speed så har jag just inte några bilder att dela med mig av heller.
Vi försöker ta oss iväg att bada varje dag, vilket i sig är ett stressmoment då bilen håller 800 grader känns det som, men med full kyla på så att både fingrar och tår är blå på mej innan vi är framme så går det hyfsat.
DSC_5514DSC_5487DSC_5470DSC_5369

Majken är en riktigt rolig tjej, från att ha blivit utdragen i vattnet för att simma så är hon nu först i vattnet, hon kan ligga en bit ut i vattnet och simma runt runt, Qrossen vill ha en leksak att jaga.
Men se plötsligt kom Majken på att hon ville oxå jaga en leksak, men eftersom Qrossen är så snabb i vattnet så har hon löst det genom att ligga en bit ut och bevaka, när jag kastar har hon några meter till godo och hinner först, till Qrossens stora förtrytelse, han skiter helt sonika i att simma efter när han inser att hon kommer att hinna före.
Och nu tänker förstås vän av ordning att jag borde ha två leksaker ……”been there, done that” det slutar alltid med att en leksak ligger kvar och guppar på det blå, för självklart ska de ha samma.

Nu har det äntligen gått av stapeln ……LÖPET! Vilket antiklimax! Här har jag laddat från tårna med alla möjliga scenarion och så blir det typ platt fall, det gick då så obemärkt förbi så det är löjligt !
Nu kan det ju ha en signifikant betydelse att Qross är kemiskt kastrerad av en orsak som inte hade med löp att göra, men nog trodde jag att han skulle höja åtminstone på ETT ögonbryn, men ICKE!
Visst var det lite blod och så men inget att orda om, så jag kan nog faktiskt leva med en tik innanför väggarna, tror knappt själv att det är jag som skriver dessa rader!
Nu hade jag ju iofs inte tänkt skeppa iväg Majken om löpet blivit problematiskt, men för en inbiten hanhundsägare som mej så är det stort att kunna ombestämma sig och faktiskt ”byta sida ”
Så nu får jag ta mig en funderare på det här med kastrering, av princip så är jag emot kastrering av hund ” bara för att” eller som i många fall för att ändra ett beteende, Qrossen har varit chippad sen januari och han är precis sitt vanliga jag, som en ”bulldozer”, han har inte blivit förändrad i sitt psyke genom kastrering, det jag inte vill ha genom en ”riktig” kastrering är den hemska pälsen som de flesta får, den pälsen ska ju dyka upp även på kemisk kastrering vilket jag inte märkt något av.
Så det blir till att fundera ett varv till, då Qross inte ska gå i avel och jag nu försatt mig i den sitsen med en tik som ska göra det så kan det vara en smart lösning för oss alla att göra det permanent.
Ha det bäst / AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s