….Och du ska heta ……..

2620170707
Hallå!
Ja då kom då äntligen dagen med stort D, då det var dags att brumma iväg ned åt Ljusdal för att hämta hem kejsarinnan Romanova.
För er som inte hängt med i varför hon är en kejsarinna så är det som så att ett felläge gjorde att hon fick snittas ut, kejsarsnitt=kejsarinna  ❤
Så här var inte jag med och valde namn utan hon har hetat det sen dag ett.
Jag har verkligen försökt få in ett flyt i att ropa och kalla på Romanova, men NÄ, så då började jag fnula på andra namn, jag förstår att en förkortning av det befintliga namnet verkar logiskt, men NÄ, och eftersom hon redan har sitt namn så kan jag välja hejvilt, utan att ta hänsyn till den första bokstaven.
Tjejnamn är inte min starka sida, det var likadant med barnen, Magnus hette Magnus redan som liten krumelur i magen och Angelica hon skulle heta Anton.
Det blev totalt blankt i huve ´när det var en tjej.
Och samma lika nu, när jag får välja mellan alla namn i hela världen och ska leta fram det allra finaste till min första tik så är det helt blankt igen.
Hmmm ……jag tycker ju att det är bra att namnet i vardagen och namnet i stamtavlan är densamma men denna gång funkar det inte.
Så helt plötsligt så fanns det där, MAJKEN! fast det var bara jag i familjen som tyckte att det var en bra idé, Angelica tyckte Raija och hussen med sina idéer tyckte att Röven var väl lätt och bra?
3120170708
Nån som är så söt så att man får ont i tänderna kan väl inte heta röven ???
Nåväl, när vi satt i bilen på väg ner för att hämta så säger hussen, vad var det hon skulle heta nudå, MAJVOR?
Ehh, NÄ, hon ska heta Majken !
Maj-Lis? Suck, kattfröknarna är två år och han kan knappt komma ihåg var dom heter och än mindre hålla reda på vem som är vem? Svarta och Lillrö´a, då vet han!
Väl i Ljusdal så säger Angelica att det kanske inte är så tokigt ändå med Romanova?
Nåväl, hon har ju sitt namn redan i stamtavlan, vore ju värre om vi måste spika nåt på studs, så vi säger väl Romanova tillsvidare då!
Det var nog ingen Majken ……?
Men på lördagmorgon då fick det vara nog, hon måste ha ett namn, jag har verkligen försökt med Romanova, inga andra namn har poppat upp som starka kandidater så då går vi tillbaka till plan A ….du ska heta MAJKEN !! Det var en Majken ändå nu när vi har funderat några dagar, och sitt kejsarnamn har hon ju kvar, och betänk att alla kungligheter har sina namn och titlar men även ett smeknamn!
Skönt! då var det avklarat!
3220170708372017070836201707083020170708352017070834201707083320170708
2720170707
Alltså hon är så löjligt söt så man kan inte se sig mätt ❤
2520170706
Och lättsam! Inga krusiduller, gör det valpar förväntas göra, äter, rejsar, sover och sover.
Qrossen gör precis det jag trodde att han skulle göra, leker och busar med henne, det är första gången som jag har valp och den ”vuxna” hunden faktiskt bryr sig i det lilla knytet, nu är ju Qross ett barn själv, bara 17 månader så ibland tappar han kroppskontrollen helt så det gäller att passa hela tiden så att det inte går överstyr.


Varit med och simmat har hon hunnit med oxå, självklart måste vi testa ett dopp helt hastigt, blir nog bra det här!
2920170707
2820170707
Gå i koppel är överskattat!
2420170705
De första fem dagarna hos den nya familjen har gått långt över förväntan, en trygg och glad tjej som inte en gång har verkat sakna sina systrar, mamma och övrig familj utom
en stund första natten då kom hon och gnällde lite vid 01.30, då gick vi ut men då piggnade hon till och började busa med de leksaker som låg ute.
Hon väckte mig en gång till den natten men då sträckte jag bara ner handen och klappade lite sen somnade vi om.
Övriga nätter har hon sovit förutom nåt toabesök som hon styrt upp själv utan att väcka matte. Duktig kicka!

DSC_0104Praktiska matte tyckte gott att det duger att ärva Qross halsband och koppel som är som nytt, jag är ju inte nån fan av rosa, men se det tyckte inte Ulrika så hon ordnade med lite blingbling.

Igårkväll var vi på 30-årskalas till Emma hemma hos Ulrika, jag hade smygfotat Måns och gjort en förstoring som hon fick i present.

24MONS20170628Denna förstorade jag.

Majken minglade runt som om hon inte gjort annat, en riktig partypingla!
Inatt ska jag jobba, börjar kl 20.00 men sen så är det semester, fem veckor så när som på en natt.
Det är ju småjobbigt att ha valp denna årstid, valpen vill vara ute på dagen, helst ligga ute och sova och då måste ju jag oxå vara ute eller hur?
Så det är bara att fläka ut sig i solstolen med en ljudbok i örat och ett öga på valpen, jaja, men nån måste ju ta ansvar för den biten oxå!
1820170705
9,4 kg vägde det lilla livet vid leverans.
2220170705
Rultan, Romanova & Racy
Vi önskar systrarna stort lycka till hos era nya familjer.
3920170709

3820170709
Idag bjöds det på märgben och snäll storebror delar med sig, hon fick ett eget mindre.
Så summan av kardemumman är att det här blir nog hur bra som helst, eller inte nog, det blir bra med en liten tjej innanför väggarna, återkommer i den frågan efter första löpet …..
Och sen för minnet måste jag skriva ner dramat här om morgonen ……… kattfröken Smilla, Lillrö`a, smet ut sent på kvällen, dom brukar inte få vara ute på natten om det går att få in dom och hon är alltid inne på natten, men nu smet hon ut när hennes husse skulle kvällsrasta det där nya lilla byltet.
På morgonen vid 06.30 när jag är ute med hundarna på baksidan så står jag och lockar på henne mot skogen, vi har en bäck bredvid tomtgränsen och sen börjar skogen, där håller katterna alltid till, plötsligt så brakar det till, tusan om man inte kunde tro att det var minst en noshörning som plöjde runt i snåren, och ut ur buskarna kommer en uppskrämd grävling farande upp på vår gård, tätt följd av grävling nr två, medans det fortfarande brakade i buskarna på andra sidan bäcken.
Vi har bott här i 29 år och aldrig sett en grävling?
Fy vad obehagligt! Dessa två återvände ganska snabbt till där dom kommit ifrån men vart är Lillrö´a ??
Jag vet ju att det finns lodjur i våran skog, en sån som varit på jakt?
Oroliga timmar, har nån av katterna varit ute på natten så brukar dom sitta utsvultna och förebrående på bron på morgonen, kraftigt förnärmade över att man inte suttit nattvakt när dom behagar komma in.
Men ingen katt i sikte, jag tog med mig Qross och gick upp och lockade på henne, sen hem och in med hunden och iväg över bäcken där jag förväntade mig att hitta en skadad eller död katt, ingenting?
Fatta vilken lycka när hon helt obekymrat några timmar senare svansade in och förväntade sig fulla matskålar!
Det var ju underbart men vad tusan var det som förde liv på andra sidan bäcken?
Det får vi nog aldrig veta och vi får hoppas att katterna gjort sig till bästisar med grävlingarna för dom kan tydligen gå till anfall även mot katt om det vill sig illa.
Så nu är det verkligen utegångsförbud på natten!
Nä, nu är det dags att börja kamma till sig för att göra några timmar i en annan del av Granloholm, åka på jobbet för att sova typ, helt min melodi!
Och för att ingen ska glömma nudå så kallas kejsarinnan Romanova för Majken på en gata i stan, och det är inget dåligt namn, prinsessan Estelle kallas minsann för Pricken hon av familjen!
Ha det bäst / AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s