Hysstimmen

Hallå!
Det går ju som hejsan det här med en valp innanför väggarna, särskilt nu när jag har en ”supernanny”.
När Qross var valp förra sommaren så var det inte utan anledning som han kallades för krokodilen, han gick all in vad det gällde bitande och det var fullt sjå med att parera och erbjuda annat att tugga på istället för kroppsdelar.
Lukas låg helst i en annan del av huset och såg mest lidande ut när valpen bet sig fast i en mungipa, gjorde aldrig någon ansats till att säga ifrån.
Kejsarinnan gör jämnfotahopp och går till anfall mot Qross som parerar och snällt låter henne hålla på, ibland blir han lite för exalterad och tycker att hon gott kan tåla en 50 + kg´s klump över sig, då får matte gå in med en ”timeoutsignal” typ BRYT!
Men oavsett om hon har Qross att bita på eller inte så är hon inte ens på samma planet vad det gäller bitande som han var.

Vi har hunnit med en hel del faktiskt, det gäller att miljöträna hela tiden så att hon inte bangar för nya miljöer, hittills har det gått som tåget, hon finner sig i allt, social och lättsam.
PSX_20170712_114728
Första veckan blev det inte en enda koppelpromenad så nu tränar vi på det, här har vi skjutsat Angelica till Birsta för ett uppdrag som ledsagare så då passade vi på att gå en liten sväng vid Poståkeriet, när vi vände så öppnade himlen sina portar och vi var fullständigt plaskblöta när vi kom till bilen trots att det inte var så långt att gå.
DSC_0197
En promenad ut på Deltat, där fick fröken löken springa lös tills hon plötsligt var på väg ner i vassen, hennes matte var inte så badsugen så det blev till att kasta sig efter valpen och koppla upp henne.

Att bara tjava ut i vattnet och börja simma verkar inte finnas i generna på denna madam, hon verkar snarare ha ömtåliga porslinstår som inte bör nudda vatten, fast är man söt som socker så finns det ju risk att man smälter och det vill vi ju inte riskera!
DSC_0202
Nån gång ska vara den första…….för ett hyss, men med all denna hysteri runt rosa så är det ju faktiskt inte så konstigt att hon tog för givet att hussens arbetskalender var en tuggleksak till henne??
DSC_0217
Det är jobbigt för både stor och liten, många stunder av vila blir det!
DSC_0195
Alltså jag får verkligen inte mycket gjort, fast å ´andra står det semester i kalendern och den är ju till för vila och rekreation, och att bara sitta stilla och njuta av de fyrbenta.
Är det nåt jag lärt mig med åren så är det att ta vara på här och nu.
Jag oroar mig inte för morgondagen, jag tar inte ut några sorger i förskott, jag njuter av sorgfria dagar och av att bara sitta och dumstirra på mina fina fyrbenta när dom sover eller busar, det är livskvalité.
Om jag ska klaga en gnutta så är det väl den här audiensen som kejsarinnan bjuder in till varje natt vid 3-snåret, då har hon kissat, ibland bajsat och sen så tycker hon att det händer ju typ inget ??
Första natten gick vi ut, sen har jag vägrat på den punkten, och toabesöket har hon ju redan stökat undan så vad ska vi ut och göra??
Men den lilla högheten kommer högljutt gnällande, ställer sig på bakbenen, slickar mig i ansiktet och pockar på uppmärksamhet.
Första strategin är att klia på bröstet, prata lugnt och mana till att John Blund ska dyka upp.
Slänger jag ett getöga ut i vardagsrummet så ser jag ju pölen och en eventuell liten hög så då brukar jag masa mig upp och ta reda på det.
Sen ner i sängen igen och låtsas sova, det köper inte ers höghet, då går hon runt till hussen sida och försöker få igång honom, river lite i laddsladdar och mobiler för att skoja till det lite.
Nähä, ingen respons där heller, tuggar väl lite på en gardin då?
Oj kolla där, där kom det en katt, ska vi leka?
Alltså. hon har verkligen en formtopp vid tresnåret så ni som tycker att hon är lugn kan komma och underhålla henne då!
45 min – till en timme håller hon på, och det går ju inte att somna för hon är verkligen överallt och letar hyss, så nu vet ni när hysstimmen infaller!
Sen, lika plötsligt som hon kom igång ramlar hon ihop i en hög och somnar om.
Från början tyckte hon att frukost kl 5 var en strålande idé, det tycker inte jag så nu sover vi till närmare 6, ibland 6.30 det kostar ju på att ha en formtopp mitt i natten 😛
FB_IMG_1500115889500
Alla vill träffa henne, häromdagen var hon till en kvinna i G-holm som Angelica jobbar hos, idag skjutsade jag henne till Korsta där Angelica jobbar dygn för att träffa den personen och flera grannar också då de satt ute.
Medans Majken jobbade så åkte Qross och jag ner till stranden som ligger alldeles bredvid.
Vi var ner dit igår också, himla bra botten för det är lagom djupt för att det ska bli vattentrask kombinerat med sim.

Flera dagar av regn och kalla vindar gör ju att man funderar skarpt över vart sommaren tagit vägen?? är den möjligen skickad med Postnord??
Vi har ju som jag skrivit tidigare skiftat sovrum med Angelica och sover nu i husets varmaste rum, nu har ju hussen satt upp en kylmackapär så att vi kan kyla ner innan sänggående och sen har vi fönstret öppet, men nog är det väl märkligt att man ska vakna av att man fryser mitt i juli??
Men idag har solen lyst och vi har varit ute, hussen sågar ner döda träd, jag vaktar valpen från solsängen, helt OK för mig faktiskt!
ACU_3718
ACU_3744ACU_3752ACU_3727ACU_3721ACU_3715ACU_3713ACU_3708ACU_3704ACU_3702ACU_3699ACU_3697ACU_3696ACU_3695ACU_3694ACU_3750ACU_3730ACU_3733ACU_3731
Löjligt söt!
Tror faktiskt att jag kan orka med några fler semesterdagar i detta tempo, nu ska bara ers kejserliga höghet välja en annan tid för sin formtopp så blir det ju alldeles strålande!
När jag har varit vaken där mellan tre och fyra så sover jag ganska hårt,
häromnatten hade jag en riktig mardröm som kändes så verklig, jag drömde att jag dragit på mig nån form av flytväst, typ över huvudet så den måste dras av åt samma håll, det var bara det att den var alldeles för trång så jag fick nästan ingen luft, det blev nästan panikkänslor för den gick inte att dra av, hela bröstkorgen klämdes ihop, vaknar med ett ryck liggandes på sidan och med en Qrosseloss liggande på mig, inte konstigt att det kändes så verkligt!

Ibland blir det lite för mycket av det goda även för honom ❤
Han är en fantastisk storebror med ett enormt tålamod, men det märks att även han blir trött mellan varven, rutinerna har rubbats, nu ska det hållas hov för en kejsarinna när hon så befaller ❤
DSC_0212
Som den goda mor jag är så snodde jag ihop lite semestermat till min förstfödda, spagetti & köttfärssås, chili con carne och pannkaka stod på önskelistan.
Klockan är 20.30 hundarna sussar sött, snart dags för kvällsmat till liten snuppa, hon ska bara vakna först ❤
Ha det bäst / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s