Skrivkramp eller? 22/6

Hallå!
Jag förstår inte varför det blivit så förfärligt ansträngt att kunna plita ned några rader?
Hur gärna jag än vill ha mina minnen på pränt så sitter det hårt inne att knappa på tangenterna.
Livet rullar på sin gilla gång och det är alldeles alldeles underbart med en liten fyrbent luddskalle som förgyller mina dagar.
Han går från klarhet till klarhet och är en mycket förståndig och klok liten krabat, jag förstår inte hur jag kunde ha sån tur igen att få den bästa av dom alla? ❤

Med tanke på att jag faktiskt inte ens ville ha honom …….innan han var född alltså, typ innan det var parat var jag väldigt stark i min övertygelse om att valp det blir det först till hösten tidigast, och blir det inte så så får jag komma upp med en plan B ………… Nu föll det sig som av en händelse att jag fick plocka fram plan B direkt, för när det var parat slängde jag fram en intresseanmälan där i stora staden i december, fortfarande inte helt säker om det var det här som var det rätta när siktet var inställt på nåt annat.
Men tänk att det har varit min lilla pöjk ända sen den dagen han tittade ut, brun hane, kärlek vid första ögonkastet, ”nån” skrev en rad som kanske inte skulle tolkas bokstavligen men jag läste varje bokstav väldigt noggrant och sen var det klart ❤
Erkänner att jag sneglade åt annat håll för en sekund vid 4 veckor men hjärtat fick bestämma, det kan aldrig bli fel!
4 månader81
4,5 månader 24,6 kg, det är inte tillfredställande någonstans för mattes hjärtrytm att dra iväg 3,9 kg på två veckor, vi är verkligen inte med i tävlingen ”tyngst valp vinner”
Hua, han är som en betongklump, vi var på rasspecial förra helgen, det står knubbig i kritiken, det är inte hull vill jag bestämt påpeka!
4 månader92
Nummer två av tre får vi vara glada för, ingen babyhane fick HP så då kvittar det väl om vi står först eller inte 😛 Att fru domare tyckte att han behövde växa i sina öron kan vi sannerligen inte hänvisa till paragrafen ”dolda fel” för dolda är dom då inte, men han hör bra!
Och lågställd, hmmm ……jag tycker ju inte det förrän vi minglar bland artfränder och ser alla långa rangliga ben på valparna ……men varför vara som alla andra när man kan vara sig själv ?

knubbig maskulin hane
välskuret huvud
vackert uttryck
utmärkta käkar
fin överlinje
väl markerat förbröst
välvinklad
djup bröstkorg
särdeles kraftig benstomme
något spretiga tassar
ger för dagen ett lågställt intryck
rör sig med bra steglängd
kunde visa mer entusiasm
trevligt temperament

domare Nina Lönner Andersson
Det är lite myrslok över det hela när vi springer, men vad tusan, finfin kritik, tack Camilla som fotade!

Söta syster Qvinta blev BIR baby BIS 2 valp

4 månader94
Och söta syster Qlara med husse Kalle kom tvåa i babyklassen.

Vi delade Stuga med Calle och hans husse och matte, blygsam som jag är så skålade jag för att inte komma sist, jag får nog höja ribban till nästa gång!

Jag vet att flera väntar på bilder som jag lovat skicka men det har varit fullt skägg med nr två av Sennenbladet.
När man tror att allt flyter på och att det bara är att klämma in det sista efter Degerfors så borde det ringa några varningsklockor………….med facit i hand så borde de dånat så att hörselkåpor varit på sin plats ……
När jag slog mig ner framför MAC-mackapären för att göra det sista så fanns det ingen tidning att färdigställa, allt arbete jag lagt ner var väck med pusta och jag fattade ingenting??
Tills den isande insikten om att jag drog ur strömmen när vi åkte slog ner som en bomb…….och tryckt på sparaknappen hade jag nog gjort typ …..NOLL gånger.
Stresshormonerna löpte amok där ett tag tills jag fick ordning på hjärnkontoret och insåg att jag kunde använda mig av den PDF kopia som jag skickat till övriga i redaktionen med en halvfärdig tidning.
Så nuförtiden SPARAR jag, typ hela tiden!

Astons fina bröder Adler ( Magic ) och Alvin, pigga glada veteraner ………….det hugger i hjärtat av saknad  och det gräver ett hål av bitterhet i magen när jag tänker på att bästa busbullen inte fick hjula in veteranklass som vi hade längtat till.

Men om inte det som inte fick hända hände ……då hade jag inte haft världens bästa Qross nu, det är att ge och ta på livets stig ❤

Lukas är otroligt snäll och tålmodig, för snäll för sitt eget bästa när han står och gnäller av smärta när Qrossen bitit sig fast i läppen.

Vi hann knappt hem ifrån Degerfors så var det dags att styra kosan söderut igen, hussen behövde röntga rygg och nacke och väntetiden hemma var flera månader men i Uppsala kunde dom ta emot ganska omgående.

Hur jag tänkte när jag bokade hotell mitt i centrala Uppsala lär vara en gåta för evigt, minsta hotellrummet ever, och den där stora kalla ölen vi tänkt ta upp på rummet kunde vi se oss om i stjärnorna efter för det serverades bara lättöl serru!
Men nu har vi rastat kl 4 på morgonen i asfaltsdjungeln och allt går ju om man måste!
På väg hem blev det en avstickare till en mc-butik, som gudskelov låg ute på landet, vi promenerade medans hussen besökte butiken.
Hamnade i en fantastiskt fin liten glänta så det vara bara att hämta kameran i bilen och återvända.
4 månader59
4 månader101
Det är mycket märkligt att det är så svårt att få fram kameran också nuförtiden?

Det blev en braklunch på Axmarbrygga Havskrog sett till priset när vi vände hemåt, det var gott men inte minnesvärt, men äntligen fick jag min stora stark!

Tiden rusar, vi har redan gått 7 ggr på valpkursen, vilket är lika med sju veckor, Qross var ju bara 3 månader när vi började.
I söndags var vi i skogen i två timmar, ingen teori, uppletande och personsök.
Ja, jag vet att alla hundar kan spåra, men dom gör det mer eller mindre entusiastiskt, men Qross har en extra växel som jag inte sett maken till tidigare när jag spårat med mina hundar.
Först fick han leta mig, jag gick iväg och stannande upp så att han såg mig och fick en minnesbild innan jag försvann, Marie som höll i honom väntade en stund innan hon släppte en ylande taggad valp ………….där jag satt kunde jag se honom hur han satte upp nosen i vädret på den punkt han sett mig senast, för att sen sätta av rätt mot mig, så duktig!
Vi var elva stycken så det blev mycket väntan, när vi gått laget runt skulle vi spåra, det har jag aldrig gjort förut utan blod och klöv.
Jag var ytterst skeptisk till att själv gå ut ett spår, komma tillbaka till hunden och låta honom spåra mig fast jag gick bakom?!
Jag la ett extra halsband som jag hade med som spårslut.
Samma koncept här, Marie höll i, jag går iväg, stannar upp så att han får en minnesbild, hon tar bort den ylande valpen från spåret, jag går i en vid båge ut på stigen igen och kommer tillbaka till Qross som står och hoppar på stället av förväntan, jag greppar spårlinan och han drar iväg som en furie över blåbärsriset ……HELT SJUKT!
Klockrent direkt på halsbandet i slutet!
Det här var ju så spännande så vi var tvungen att testa igen hemma.
Jodå, nog kan han spåra alltid, och fort går det, han genade lite mitt på spåret, jag gör det man INTE ska göra, försöker styra honom rätt, han ska promt gå sin väg, när han kommer ut på stigen så plockar han upp doften av att jag kommit ut lite längre upp på stigen, bara några meter, men ändå!
Tar en liten avstickare uppåt, vänder och drar i 18o rakt ner till kamptrasan som ligger som spårslut. VILKEN KILLE !

Avslutade med att han fick leta reda på mig, svårt att tappa bort sig med den här terrängmaskinen i sällskap!
Och före det hade vi gått en rejäl promenad.
Det här är ju hur kul som helst, det går ju att göra spontant på en promenad.
Nästa blodspår och även personsök måste ligga till sig en stund så att vi får ner farten.

Till havet har vi varit för första gången också ……host …..att lugnt och sansat gå ner till vattenbrynet och doppa tassarna i vattnet är bara för tunnisar hälsar Qross, fullt spett, plums så försvann hela valpen under vatten och fick simma tillbaka …….shit happens!

En kavat och framåt kille som har allt jag kan önska av en valp och en hel del saker som jag inte ens visste att jag ville ha eller ens hade vågat be om kom med på köpet. ❤
Nu har jag trulat klart med dom här raderna, den envisas med att spara hela tiden, så det är en evig väntan, tänk om mackapären också kunnat ta ett sånt eget beslut ?


ha en fortsatt skön sommar / AC

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s