Hundtricket 5/6

Hallå!
Idag fyller Qross 4 månader, hej och hå vad tiden rusar!
Inte så ranglig på benen än, det är mest bara nosen som växer tror jag.
Förra veckans viktuppgång har planat ut denna vecka, nu var det bara 6 hekto, så nu kan jag öka maten lite, det är som inte läge att göra det när vikten skenar!
Jag känner mig förvånansvärt lugn vad det gäller växande valp, han växer ganska jämnt hittills och har inte för mycket hull, snarare tvärtom.

4 månader 20,7 kg
I torsdags bjöd vi in oss själva till morbror Calle, och passade på att få hjälp med veckobilden, fort var det gjort, han är mycket duktigare att stå still på backen än på bordet.

Morbrorn är stor som en elefant, det tänker inte Qross ta efter, men det finns många likheter på killarna.
Jag har aldrig haft en hund som söker så mycket fysisk kontakt förut, och inte heller haft någon som är så snabb att snappa upp vad jag vill, jag blir alldeles tårögd när jag tänker på vad duktig han är.
Och otroligt cool och lättsam, finner sig i alla miljöer och situationer.
Igår kväll skulle jag vara sällskapsdam åt Ulrika på cruisingen, när vi kom ner på stan så kom vi på att naturligtvis skulle Qross har varit med, så då brassade vi hem och hämtade honom.

Spännande var det att sitta fram och se sig omkring, värsta hundtricket av två 50 plus damer som vill ha lite extra uppmärksamhet, hela tiden var det glada tillrop och folk som sa att jag var gullig ……. eller om dom menade Qross …….det är lite oklart faktiskt!
4 månader13

13321933_10153445082332522_3433845052185706572_n
norpat bilden från gobiten på FB

Klockan passerade långt förbi när Qross brukar törna in för natten men det funkade finfint att sova i bilen också.
Idag har vi varit med valpkursen på stan och miljötränat, så det har varit mycket hjärngymnastik denna vecka och speciellt nu i helgen.
Insåg nu när jag skulle blogga att jag knappt har några bilder från denna vecka, så det blev en akututryckning på gräsmattan.
4 månader31
Vad konstigt tingens ordning är ändå!
När Aston fanns var han den jag kunde lita på att han stannade när jag bad om det och Lukas borrade ner huvudet och trummade på framåt för han tänkte minsann inte stanna kvar.
När Aston vandrade över regnbågsbron började Lukas helt plötsligt att posera, han har iofs alltid varit lätt att fota enskilt men hopplös i grupp.
Men det nya höll i sig och nu står han kvar och Qross lär sig snabbt, det som ställde till det idag var att jag hade det fasta objektivet och måste backa onödigt långt för att få med båda hundarna, men det tar sig!
4 månader30
4 månader32
Lukas har ju varit en furie vad det gäller ben, helt besatt att både få i sig sitt eget och lura av Aston hans, och morrat och gått an som han aldrig gör annars.
Men när man har axlat storebrorsrollen kan man inte ha sådana fasoner för sig…..

4 månader26
Har inte hört honom morra en enda gång faktiskt och han låter liten vinna varje gång ❤
4 månader27
Finaste lilla farbrorn, nybadad och genomkammad. ( det tar sin tid kan jag lova)
Nu har allt fallit på plats och allt är som vanligt igen, jag minns inte om jag skrivit tidigare om att han började dricka kopiösa mängder vatten och ville ut och kissa mitt i natten när Qross bott här nån vecka.
Det tog ett tag för tioöringen att ramla ner, första tanken var ju att det var nåt som felades honom, det var på vippen att jag gick till veterinären för att kolla upp njurarna, men så slog det mig att han gjorde likadant som unghund.
Jag har alltid haft två vattenskålar till två hundar, en som sitter på väggen för den stora och en som står på golvet för den som är valp.
Plötsligt som unghund så började han tömma ”sin” skål …….det tog ett tag att fatta det och när jag tog bort den så löstes problemet.
Nu när Qross flyttade in så var det skålen som hänger på väggen som skulle tömmas, hans skål, hans vatten typ.
Eftersom den skålen var snustorr stup i kvarten men valpens skål var full till bredden så drog jag slutsatsen att han inte var extremt törstig, bara i ett stort behov av att få i sig SITT vatten !
Och nu sedan några veckor tillbaka har han slutat med dessa dumheter utan att jag behövde plocka bort en vattenskål, vilka ideér!
4 månader23
En jobbig helg för lilla luddskallen ❤
Thea1
Avslutar bloggen med ett litet troll, definitivt inget elakt nättroll utan ett alldeles bedårande litet sött flickebarn som osökt får en att tänka på en trollunge !
Camillas barnbarn Thea fastnade också på linsen när vi var där och hälsade på, så nu har jag bjudit in mej själv till att fota barnbarn i parti och minut en vacker dag, kul att fota nåt annat än hundar, för tydligen har jag slutat med det när jag blev med valp om jag tittar till det skrala resultatet denna vecka.
Ha en fortsatt trevlig helg även i morgon då det ska flaggas för kung och fosterland
/ AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s