5 månader 5 juli

Hallå!
40
Kan man någonsin se sig mätt på denna ljuvliga lilla luddskalle? ❤
Men det är bäst att passa på och tokglo så mycket jag bara kan för nu ryker luddet, det bokstavligen flyger av honom.
Ytterligare en milstolpe, hejdå valpflurr, välkommen vuxenpäls, må du vara i lagom mängd och lättskött!
132
En annan milstolpe är att nu har vi flyttat ner till sovrummet i källaren så då fick grinden som satt för trappen flytta med, nu placerad in till tvättstugan där kattlådorna finns.
Trappen är lite läskig faktiskt, den är ju ganska brant, hussen har klistrat på dubbla rader med halkskydd så det går, men stappligt!
ACU_0057
ACU_0056
Sötnöten!
5 månader
5 månadersbilden, vikten för dagen gav som vanligt pulspåslag, 28,4 kg plus 3,8 kg på två veckor. Men det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke, så är det bara, dit det bär dit bär det!
Han kommer nog med största sannolikhet växa om och förbi lilla farbrorn ❤
Han äter samma mängd mat, jag har bytt från valp till vuxenfoder men växer som ogräs gör han ändå.
Men hittills ser det ju ok ut så det är bara att sitta lugnt i båten.

I helgens som var var det späckat schema, jobba fre och sön, utställning på Höga kusten lördag och överrasknings-50 årsfest för Christer på kvällen och avslutning på valpkursen på söndag. Insåg att nåt måste offras så då fick det bli valpkursen, den sista gången skulle vi vara på rehab och testa sim, nu har jag ju gjort den resan med annan hund, rehab med sim så då hoppade vi det, det blev för stressigt då det skulle jobbas också.
Onsdagkväll före helgen var vi på skogspromenad med kompisar och när vi kom hem så känner jag att det sticker i halsen, frisk som en nötkärna fram tills dess, sen bröt mardrömmen ut, frossa med hög feber på natten och tog mej knappt ur sängen på torsdag.
Björn kom hem vid lunch för han skulle åka till Norge på mc-resa.
Han erbjöd sig att stanna hemma när han såg min emliga uppenbarelse men det var inte på tal.
Hade vi bott i lägenhet så hade jag nog övervägt erbjudandet men nu kan ju  hundarna faktiskt gå ut och in som dom vill om dörren står öppen.
Mot kvällen börjar jag inse det faktum att jag förväntas dyka upp på jobbet dagen efter. Det är bara att tugga i sig att det kommer inte att funka, jag hade lejt in en kollega som gått i pension som skulle jobba mina timmar på lör fm och tur som en tok hade jag att hon kunde ta hela dygnet.
Det dräller ju inte direkt av vikarier mitt i sommaren! Och det är inte kul att sätta sina kollegor på pottkanten, en helt ny situation för mej att vara så sjuk så att jag inte kan masa mig iväg på jobbet!
Ytterligare en mardrömsnatt där Qross som grädde på moset var dålig i magen och bajsade inne flera gånger …….det stod inte högst på min feberyra kropps önskelista!
Fredag kom min mor och tog ut hundarna på promenad och jag som inte viker ner mig i första taget får tugga i mig att det blir nog ingen hundutställning på lördag heller.
Hela poängen med att åka på den här inoffen var ju att lura Christer hemifrån så att de som var kvar hemma kunde rigga för kvällens fest.
Ulrika var snäll och tog med Qross då han ju var anmäld.
13575909_10153751294036274_2367811160733399692_o
Han blir då miljötränad så det räcker och blir över! Följde glatt med när dom kom och hämtade, kompisarna Busen & Tutan satt ju redan i bilen, spännande!
35 - kopia
En utställning i hällregn och höggräs. Qross var ensam valp och det är ju ingen garanti för att få HP.
Men han föll domaren på läppen som förövrigt är bernerdomare så det var ju kul!

Maskulin hanvalp av utmärkt helhet
Utmärkta proportioner
Maskulint huvud med bra uttryck
Bra ögon & öron
Valpbett
Mycket lovande förbröst och bröstkorg
Härlig benstomme bra tassar
Bra överlinje
Typiska vinklar runt om
Lovande päls
Typiska rörelser
Mycket lovande valp!

Domare Petra Högberg

 

Mycket att titta på Höga kusten fairgame, uppstoppad björn på hjul, levande vildsvin, hästar och ett konstant skjutande som bekräftar att han är helt skottfast!
34 - kopia
Men när det äntligen var dags för final så var Qrossen inte på humör längre, han blev utplockad top tio av ca 50 valpar men satt där han satt på rumpan och hade inte lust att springa!
Men en fantastiskt fin kritik, matte är så stolt och tacksam att ni tog med honom och att ni skickade bilder och rapporterade under dagen, TACK! Ulrika & Christer.
Det blev ingen fest för mej på kvällen, det var väl snarare gränsfall att åka in på primärjouren för halsen var så svälld att det var nästan omöjligt att svälja flytande också.
Fredagnatt och lördagnatt parkerade jag mig i soffan och lät altandörren vara öppen då jag inte hade riktig koll på hur det stod till med magen på Qross och jag var inte sugen på några nattliga städa bajs bravader.
Lördag ringde jag min vikarie och undrade om hon kunde tänka sig att ta söndagsdygnet också, nu när jag ändå sjukskrivit mej för första gången sen vi startade upp Kalmarvägen för 4 år sedan, varför krypa till jobbet då?
Söndag kväll masade jag mig runt Hov tillsammans med Ulrika, knappt 4 kilometer, babysteps framåt, skönt för samvetet att hundarna fick sin runda.
På måndag kom mamma och gick en sväng med dom igen, de flesta av dygnets timmar tillbringas fortfarande i vågrät läge.
Igårkväll åkte vi ut på Deltat för att låta hundarna bada, väldigt mycket bilar på parkeringen men ”vår” lilla badhörna var faktiskt tom.
Ikväll har vi tagit oss runt Hov igen så vi börjar skymta ljuset i tunneln, idag har öronvärken släppt av nästan helt också, jag har full förståelse för att barn skriker när dom har ont i öronen, jag vill också skrika!
9 - kopia
Lugnt och metodiskt tar sig Qrossen fram i vattnet, varför är jag förvånad? Han kan ju allt den lilla luddskallen!

När vi kom hem så blev det till att föna torrt, samma där, som om han aldrig gjort annat !
41
Här ligger Smilla på onåd och skäms ……
37
Det är inte ok att komma in med pippibäbisar, hoppas det lilla livet repade mod, såg oskadd ut.
13516303_10153733779176274_6637310069713518020_n
På midsommaraftonen jobbade jag, fick äran att följa med och knuffas och buffas på ett knökfullt Norra Berget. Gott fika i alla fall!
På midsommardagen hängde Qross och jag med Ulrika till Oviken på trav.
13510793_10153736403721274_302979095290665926_n
Glasspaus i Bräcke, löjligt god glass för att inte tala om våfflan. MUMS!

Många nya intryck!

mysproppen, helst i soffan och gärna PÅ hussen eller matte.
Den förträffliga schemaläggaren ( moi ) har lagt två veckor ledigt så då borde det hinnas frisknas till.
13528375_10153748449891274_5477020752672192236_o
Det är så tråkigt när matte bara ligger.
131
Ha det bäst och njut av sommaren / AC

 

 

 

2 reaktioner på ”5 månader 5 juli

  1. Läser och läser. Inte kul att vara sjuk, men jag beskådade den lilla ”luddskallen” i lördags och coolare kille har jag sällan sett. Stod i kön till vaccinationskontrollen som om han aldrig hade gjort annat…. medan min guldiga 14-månaders tokstolla gärna skulle lekt med både en och två eller kanske femton andra hundar i den där kön… *S*

    Finfin kritik och grattis till både HP och BIR-valp!

    Skönt också att höra att du är på bättringsvägen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s