14 veckor

Hallå!
Tiden rusar, förra veckan blev det visst inget nedplitat så då får det bli en resumé denna vecka av 12-14 veckor.
Jag kan erkänna att jag blev en aningen omskakad när han blev så hastigt sjuk, HUA, ett liv utan denna Qrocodil finns inte på min karta i alla fall!
28
13 veckorsdagen tillbringade vi i Gävle tillsammans med syskonen Qlara & Qubus

I den bästa av världar så hade han helt sonika klivit upp på betongplattan och bara stått där snyggt och blickat ut över Tönnebrosjön ……..eller så inte …….

Syskonbild var inte det lättaste med tre Qrocodiler på samma gång …….lite suddande i redigeringen så blev det bra till slut!

29

Qubus, Qlara, Qross

Veckan som Qross blev sjuk var ju betydligt trevligare i början, en ny kompis, Berntiers My Way ” Bizon” och han fick bekanta sig, första gången slogs dom mest men vid andra tillfället var det mer lek och vi kunde förflytta oss framåt på en liten promenad.

Andra promenaden

En till sväng upp på södra berget har vi varit också

qross_bison29
Vädret har sannerligen varit omväxlande, snö och kallt sista veckan i april byttes mot högsommarvärme veckan efter.
1

Promenad i Kovland

Liten i koppel så att inte Sättnaån får för sig att röva bort honom i vårfloden.

14 veckor67
……när storebror tycker att det nya mumsiga hjorthornet passar honom bättre ….

Men Qrossen hänger inte läpp nån längre stund ……livar upp dagen med lite kattjakt

I söndags började vi på valpkurs, det var bara 39 år sedan jag gick kurs med hund senast så det var verkligen på tiden!

Qross var en riktig mönsterelev, han får MVG eller det som motsvarar bäst av dom alla med dagens betygssystem har ingen koll alls på hur det funkar faktiskt!
Att koppla av i ett rum fullt med folk och 13 valpar var inga bekymmer.
Jag har ju en vision om att det ska bli rätt från början med Qross och nya infallsvinklar är aldrig fel, att göra som man alltid har gjort är ingen garanti för ett lyckat resultat.
Jag lärde mig massor genom att vara matte till bästa busbullen och nu är det upp till bevis!
35Lilla farbrorn, Ior ……hunden som ger miserabelt ett ansikte ….. men det är inte lika illa som det ser ut faktiskt!

Qross har varit ute och provat på viltspår denna vecka, han var väldigt intresserad av korgen på väg ut i skogen, kände att det fanns nåt mumsigt där, han fick gå några direktspår som Ulrika drog upp och vi gick efter, inte alls nåt långt, runt tio meter kanske, han var taggad från nos till svansspets och det var en strapats att montera lös klöven ur käftarna, men det gick bättre och bättre, han kommer nog att snappa upp att han får gotta om han släpper.
Sen hade vi lite leta matte, Ulrika höll i och jag sprang och gömde mig, sista gången när jag skulle gömma mig så trodde jag att han såg mig så jag sprang ut på stigen igen och över på andra sidan. Han sprang precis i mina fotspår, även i denna extra habrovink, vilken duktig kille!
Nu står regnet som spön i backen, vilken tur att vi fotade 14-veckorsbilden medans solen var framme idag, det lär väl inte hända så mycket över natten på det ”lilla” livet …..förra veckans vikt var 15,7 kg återkommer om morgondagens vikt.

Lätt är det inte men det får duga. Smilla ville också vara med på ett hörn!
14 veckor5714 veckor

I måndags var vi och vaccinerade och då kom jag äntligen ihåg att be om ett recept på
DSC_1437
Det var tydligen restat på de flesta apotek i stan så då provade jag att beställa på nätet, beställde igår och idag kl 18 plingade det på dörren för leverans.
Fantastiskt smidigt att slippa köa på apoteket!

Vi hade tänkt spåra idag också men vi har tiden för oss, vi behöver inte ut i spöregn!
Jag ska jobba  fredag och lördag, jag erkänner villigt att det är lätt att vänja sig vid att vara ledig under veckorna, ska göra några pass mitt i veckan i slutet på maj, sen är det semester till midsommar …. tror jag i alla fall, vårat sommarschema är inte klart för det är ju nya regler nu och vi får inga besked om vi får igenom vårt schema eller inte, och det verkar inte vara nån brådska från dom som vänder papper på kontorstid,  vem bryr sig om hur fotfolket, dom som jobbar dygnet runt ska ha det i sommar?

Ha det bäst / AC

 

En reaktion på ”14 veckor

  1. Ja, kääääära nån vad det är synd om oss som ”jobbar dygnet runt”… he he 😉 Det ordnar sej nog med sommarschemat, ska du se. Det är nästan mest synd om vikarierna, tycker jag.

    Finfin är han, din Qross! Och duktig också.

    Även jag har dristat mej till att gå lite kurs. Det är riktigt skoj! Mycket har liksom hänt sedan jag tävlade lydnadsklass 1 senast, även om det inte var 39 år sen…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s