Qross 9 veckor

Hallå!
Ja då är det dags att summera första veckan som valpmatte. jag måste säga att det har gått över förväntan, den enda smolken i bägaren har varit detta j-kla surväder som har gjort att det är mindre trevligt att springa ut stup i minuten.
Fast nu överdrev jag lite, jag springer inte ut hela tiden, det är omöjligt att parera alla tillfällen på en 8-veckorsvalp, vi går ut efter sovstund och matintag och självklart när han själv går på dörren, i övrigt så får moppen jobba.
En liten skogstur per dag hade jag också tänkt mig men det är förfärligt jobbigt med dessa korta ben över stubbar och sten så vi har letat upp lite planare mark de här första veckorna.
Nu börjar jag få kläm på det lilla knytet, han är en otroligt lugn och lättsam valp, visst har han sina moments då pirayatänderna gläfser efter kroppsdelar men han är ändå lätt att avleda.
Lukas har inte gjort så mycket väsen av sig, han morrar lite om Qross blir för närgången och Qross förstår precis, vad annars liksom på denna fantastiska lilla varelse?
Idag var första dagen som Lukas gjorde en riktig lekinvit så det kommer nog dag för dag.
Aston bästa busbullen var ingen vidare lekfarbror, han sprang över Lukas och buntade ihop honom huller om buller, det var ett evigt passande så att det inte skulle bli en platt pannkaka av stackars valpen, Lukas är ju som bekant tryggheten själv och jag behöver inte fundera, han har koll på sina kroppsdelar och skulle aldrig plöja över Qross.

De sover inte sked ….men nästan!

Det är korta intensiva vakna minuter, sen ska det sovas igen.

Katterna börjar tina upp så sakteliga, jag är faktiskt förvånad att de är så svårflörtade.
Men å ´andra sidan försitter inte Qross chansen om det bjuds på kattjagis så de tar det säkra före det säkra tror jag!

Löjligt söt!

En kollega med dotter Maja tittade förbi, helt klart samlade Lukas många fler pluspoäng, Qross gör sig bättre på avstånd eller när han är trött!

Ja, jag har då inga problem med att fylla dagarna, när Qross är vaken får han all min uppmärksamhet och sen försöker jag göra nån nytta när han sover.
Idag lämnade jag dem själva när jag åkte och handlade. Inga problem!

Sämre kan man ha det om dagarna!
6
Hur svårt kan det vara att fixa veckobilder själv med fjärrutlösare? APSVÅRT om ni frågar mej! Och nej, det är inte mej han tittar på för jag står bredvid, så sätt inte kaffet i fel strupe när ni tror att jag satt honom på bordet i hopp om att han inte ska ramla ner, SÅ viktigt är det inte!
Jag gav upp och gjorde ett nytt försök idag.qross 9 v4
Jodå, lite skärpa på det här så hade jag varit hyfsat nöjd, som jag har hållit på, till slut gav jag upp ……..för att nån kvart senare prova igen, tänkte att jag skulle i alla fall få till det inför nästa vecka, Camilla skulle komma och hjälpa mig på em, jag har ju bitit mig själv i svansen BIG TIME genom att propsa på att andras valpar ska fotas per vecka, det är lite svårt att slingra sig ur den åsikten nu!
Så när vi bara testade så funkade det helt plötsligt hyfsat, så nu tror jag att jag kan till nästa vecka!

Ett kilo upp på en vecka, alldeles lagom !
qross 9 v3
Nu är det kvällen igen och liten knopp sover. ❤
Matte ska snart göra detsamma för det är väl frulle vid 6 imorgonbitti även fast det är lördag.
Lycka till ni som ska ställa på Nordichallen i helgen, vi får vänta på tillträde till nästa höst.
Ha det bäst och en trevlig helg ! / AC

2 reaktioner på ”Qross 9 veckor

  1. Ja, han är löjligt söt! Helt bedårande fantastisk!

    Och så häpnar jag över vikten… han väger lika mycket som Tosca gjorde i den åldern… och han ska ju ändå bli en betydligt tyngre hund när han är klar. Jisses, vad han kommer att växa!!!

    Gilla

    1. Bara ett kilo i veckan hoppas jag. Annars blir det jobbigt för sinnesfriden 😱 Men Tosca är ju ingen knähund så det är kanske inte så konstigt att de är jämnstora som valpar 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s