Ettårskalas 4 april

Hallå!
Det är mycket valp nu men små fröknarna vill vara med på ett hörn också idag när dom fyller ett år!


Jag tingade ”sköldpaddan”Tess samma dag som de föddes och senare kom vi på att hon behövde sällskap av en syster så då blev det en Smilla också, eftersom Lena uppfödare envisades med att kalla Tess för Smilla så fick katt nr två heta det för att inte krångla till det ytterligare!
Smilla har varit en riktig myspropp från dag ett och Tess har gått sin egen väg, men nu sen någon månad tillbaka så kommer hon också för en mysstund och vill gärna vara med där vi är.
Duktiga tjejer som kommer när jag ropar när de är ute, det lär väl ändras mot sommaren när vädret blir mer tillmötesgående.
Jag har inget halsband på dom för jag är rädd att dom ska fastna men det kanske åker på ett nu när dom blir ute mer som en signal att dom bor någonstans.
Det syns ju inte på utsidan att dom är chippade.
Kastrerade, vaccinerade, försäkrade och anmälda till kattregistret efter konstens alla regler. Så nu ska dom bara hålla sig i skinnet och helst bara hålla sig på gården också så är jag nöjd !
Qross16
Att träna ögonkontakt behöver jag inte lägga så stor energi på, det kom med på köpet, så duktig!

På lördagen var det ”syskonträff” dom tvåbenta kom för att bekanta sig och bror Qubus tittade in på sin resa hem mot Gällivare.
bir grosser11
En liten powernapp tillsammans
bir grosser8
Qubus & Qross

Qross hittar alla gamla märgben som ligger kvar ute så Lukas
fick ett nytt ben att tugga ur så fick Qross ta över sen när märgen var borta, känns fräschare än det som legat ute hela vintern.
Första natten var det lite gnälligt innan han kom till ro, jag tyckte att vi precis somnat när hussen kom inramlande efter att ha varit på lokal, det var ju kul att det händer nåt så där mitt i natten ……eller inte!
Tur att hussen inte ränner ute ma ´ett ma´ett som min farmor skulle ha sagt.
Andra natten somnade vi 22 hela familjen och 06.35 kom Lukas och tyckte att det var dags för frulle.
Det var två högar med nummer två och några kisspölar att mocka undan på morgonkvisten men inget som jag märkte av under natten.
På söndagen hade vi också några besök och alla blir förvånad att han inte är så bitig, han visar sin bästa sida för gästerna!

Men nog kan han, men det är kort och intensivt och sen blir det en stödvila igen, det är en riktig tröttmössa!
Igårkväll somnade han vid 21, han vaknade till vid 22.30 så då var vi ut en sväng och sen var det kvällen.
Han gnölade på lite vid 4.30 men det örat lyssnade jag inte på, 5.45 klev jag upp för det är den tiden som kommer att gälla på vardagar när hussen jobbar.
Denna natt hade han bara kissat.
Mat och ut på gården för lite morgontoalett sen gick vi och la oss igen, det blir bra att få in rutinen att det inte händer nåt mer vid den tiden på morgonen sen när jag börjar jobba, då blir det ensamtid mellan 7-10 en till två ggr i veckan.
Baksidan av huset är som en enda stor latrin när hela vinterns bajs tinat fram, och inte går det att plocka upp heller så länge det är blött, så nu vill vi ha sol och friska vindar som torkar till högarna så att dom går att kratta upp.
Idag har det varit riktigt surväder men ut måste vi ju ändå!
DSC_1133
Premiärturen med Lukas. Qross gnällde dom minuter de tog att köra upp till skogen.
.

Han pinnar på bra med sina korta ben ❤ sammanlagt gick vi kanske ca 500 meter men det är långt det när man är liten!
På hemvägen sa han inte ett pip så då svängde jag ut på Claes i sjön och införskaffade en ångtvätt till golven när vi ändå satt i bilen.
Qross28
Återkommer med rapport när jag kört den ett tag, den funkar ju även i badrummet och i köket på det rostfria, det är olika munstycken med.
Qross24
Coolaste killen bryr sig varken om dammsugare eller ångtvättar, ja, förutom att tugga på då!
Jag är så kär i detta lilla knyte så jag blir alldeles varm i hjärtat, han är så himla mysig och go ❤ självständig är han också, det är ju lätt att rusa till undsättning när de små liven börjar gny, men han knorrar bara när han är trött och då får han hålla på tills han hittat en bra plats att törna in på, och ofta väljer han ett annat rum än där jag befinner mig.
Just nu sover han under stolen jag sitter på men det är inga problem att resa mig och gå iväg. Trygg liten knopp!
Ha det bäst / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s