Halvtid i januari 15/1

Hallå!
Halva månaden har gått, vi tuffar på mot våren!
När de flesta andra bara ser arbetsveckor framför sig ser jag mest bara luckor i kalendern bestående av lediga dagar.
Återstoden av denna månad ska jag jobba två pass, nu på söndag och kommande söndag, det är så dumt så klockorna nästan stannar men det ligger helt utanför min kontroll, jag måste ta ut min plustid före den 1:a februari då vi börjar med nytt schema.
Det nya schemat börjar med 7 dagars ledighet, nåja, vi får väl hoppas att kung Bore höjer temperaturen en aning så att det blir trivsamt att plocka fram skidorna.

Det nya schemat ser inte alls så tokigt ut ( kan bero på att det är jag som snickrat ihop det )
Vi försökte med att alla skulle få önska sin rad men kom till insikt om att det blev mest rättvist att allas schemarader ser likadan ut.
Det är ju när det vankas trevligheter på en helg som det med all sannolikhet lär infalla på jobbarhelg, jag har redan gjort ett byte innan schemat ens börjat gälla, för självklart så är det jobbarlördag när det är rasspecial i Sala.
Schemat ser ut typ så här:
V 1 går av på måndag morgon, ledig 7 dagar till nästa måndag
V 2 jobbar måndag och onsdag dygn sen ledig 5 dagar
V 3 jobbar tisdag , torsdag, lördag dygn, sen ledig 5 dagar
V 4 jobbar fredag och söndag dygn sen ledig 7 dagar när jag går av på måndag morgon
V 5 – 8 ser likadana ut som ovan
utöver dessa dygn ska jag jobba 3 ”kortpass”  på 8 veckor, 13-22 där det passar.

Kontentan av det hela blir att jag nu kommer att jobba mindre faktiskt! När vi hade plustid försökte jag alltid att hålla mig runt plus 40 timmar och knuffa dessa framför mig inför sommaren eller annan planerad ledighet, nu ska jag göra min heltid och inte en timme mer …….trodde jag, det ramlar redan in saker utöver schemat, att tvingas ut på ledig dag för en timmes obligatorisk utbildning anser jag vara horribelt!

Vi får väl se vart det landar, APT är frivilligt på det nya schemat, vilket innebär att ingen av oss kommer att gå på ledig dag, det blir APT med en medarbetare i framtiden.
Så nu är schemat inlagt i kalendern på mobilen med upprepande intervaller på 8 veckor, jag vet hur jag ska jobba tills jag går i pension *asg*

Ja, jag vet att det inte är ett dugg synd om mig, det ser ut som ett kalasschema, men alla ni som jobbar mån-fre varje vecka och som tycker att jag verkar vara ledig jämt, ni ser förbi det lilla faktum att jag jobbar när ni är lediga, dvs på helger, och det är ju typ då det händer, hundutställningar och sånt, sällan det ligger på en onsdag!

Så jag surar fortfarande en aning över det faktum att jag inte får välja fritt vart jag lägger mina helgpass.

Men men, det är bara att ställa sig på huvudet ett tag när jag känner mig sur så blir mungiporna åt rätt håll !
Och blir de inte rättvända av det så har jag andra lyckopiller på 4 ben att ta till som garanterat får mej att bli på bra humör!

20160107078
Lilla farbrorn ❤ , han har blivit så otroligt medgörlig när det kommer till fotograferande, när Aston fanns med oss tordes jag nästan inte prata, så fort jag sa något så kom Lukas i 180 knyck och ögonblicket var förbi, nu kan jag både säga
” STANNA”, slänga mej på knä och få iväg några bilder och jag blir lika förvånad varje gång!
20160107084
Samma fina himmel denna dag också, med ”pelare” på varsin sida om solen, när jag fotar i motljus så blir det en känsla av att det är på kvällen / natten tycker jag.
20160107082
Lukas spanar …….matte säger, MÄH! VEM ÄR DET SOM KOMMER ??? ÄR DET TUTAN??
Och stackarn blir väldigt fokuserad för en stund, och jag skäms att skriva att jag har inte ens en godis att erbjuda som kompensation för utebliven fjälla.
Det har sin förklaring, Lukas har aldrig krävt eller förväntat sig en godis om han gör nåt på kommando, kan bero på att han går sina egna vägar, jag kan stå där och vifta med en oxfilé bäst jag vill, vill inte han så vill han inte !
Som här, när han inser att det kommer nog ingen Tutan, då knatar han iväg i sin egen värld, han kommer inte till mig för en godbit, vilket är perfekt då han inte behöver äta mer än nödvändigt den lille jojobantaren. ( han håller vikten nu )
Med Aston lämnade jag icke huset utan fickor fulla av godis, han var en mästare på ”skvallerträning” möte med andra hundar innebar godis, fast godiset i sig ofta bestod  av simpelt torrfoder, men på promenad var det det godaste han någonsin hade smakat.
Två så sjukt olika individer, det blir spännande att se vad nästa lilla kille har att bjuda på!
20160107083
Lugna fina trygga Lukas, han visar prov varje dag på sitt varma goa sinne.

201601100911
20160110092
20160110087

20160110086

20160110088

20160110090

Fröknarna är överraskande kavata i snön, inte för att de är ute långa stunder men när de är ute så bangar de inte för att rejsa runt i den snö som kommit.
20160110093
20160115103
Sen in för en stödvila!
20160115094
Idag hade vi trädet utanför kontorsfönstret fullt i dessa ”bollar” jag drog iväg en bild genom fönsterrutan och den blev helt ok, med mitt Tamronobjektiv som jag inte kommer överens med.
Det blir ju inte att jag använder detta objektiv då jag inte vill komma hem med kassa bilder.
Idag var jag tvungen att köra en runda med bilen, igår började oljelampan lysa fast det finns olja så jag skulle testa idag.
Så jag tog med Lukas, åkte först till Fläsian, där hade inte isen lagt sig, vilket innebär att han kommer att plaska ut i vattnet, det tycker jag är onödigt när termometern visar -14.
Så vi åkte vidare och hamnade på Norra.
”skitobjektivet” fick följa.
20160115095
20160115100
20160115096
20160115097
20160115099
20160115101
20160115102
Och tänk att när jag pillat på lite inställningar och verkligen inte hade några förväntningar så sitter skärpan där, den jag saknat på detta objektiv, tur det! Då behöver jag inte älta bortkastade pengar.
Bilskrället däremot uppförde sig exemplariskt, ända tills det var dags att åka hem, efter nån kilometer lyste oljelampan igen och en varningstext om lågt oljetryck uppmanade mig att genast stänga av motorn.
Sagt och gjort, stannade och stängde av, startade efter 5 min och kunde köra hem utan några fler larm.
Verkstaden skulle kolla upp vad det kan vara, så nu får den snällt stå parkerad i helgen.

Det blir spännande framöver, Lukas ska bli morfar minsann !
Hans dotter Doremis Sunshine LUIS är parad på Doremis  kennel och vi håller tummarna för att det blir valpar, att det blir FINA valpar  är ju självklart !
Ha det bara bäst / AC

 

 

En reaktion på ”Halvtid i januari 15/1

  1. Fina bilder som vanlig här märks en väldlig förändring av Indigo efter Morris bortgång, kommer som vanligt just nu med sitt huvud i mitt knä ( blev lite ”sytas” med nu). Favorit platsen i sov rummet är glömt ligger mest i bädden som är i hallen nu på natten men i övrigt så är han pigg o glad. Problemet som är nu är öronen som vi inte får nån bukt med, har behandlat med olika prep. från vet. men inget positivt ännu. Även en av våra vänner har haft samma problem. Blev mycket det här A-C. Ha det bäst så hörs vi/ Janne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s