mallig? jodå! 16/12

Hallå!
Jag har nu hämtat mig efter helgens strapatser, det borde vara snudd på olagligt att knöla in 5 tokiga kärringar i en bil och bege sig mot stora människobyn, herregud, det tillförde inget för min begynnande migrän att skratta som ett tok!
Men värre problem kan man ha än att få skratta för mycket, går det egentligen att få för mycket av den sinnesstämningen?
Ett skratt sägs förlänga livet så då kan man ju undra exakt hur gamla kommer vi att bli??
Sångtävling var ju utlovad på färden och det mumlades något om en mikron så jag ilade iväg och köpte en sån.
DSC_0256
Jaha, inte hade jag nåt för det för vår sångfågel vägrade att ta den i sin hand och fick tydligen andra bilder innanför pannbenet än vad jag hade tänkt mig?
Otack är världens lön!

DSC_0257
Men Lucia fick vi njuta av i alla fall det var ju faktiskt 13 december.

DSC_0259
Vi var tre i vårt rum, jag betalade och sen skulle dom andra swisha, Rosa gick det bra för men Ulrika hon swishade och swishade tills hon hade tömt sitt konto men inte f-n fick jag några pengar, så när hon var på toa så bäddade vi åt henne, det får ju räcka med en halv bädd när man inte betalar för sig *asg*

Hundutställning hela lördagen och det var så trevligt att bara sitta och titta, kameran den lämnade jag hemma för är den med då ska alla hundar fotas om jag känner mig själv rätt, och det ska yrslas runt för att hitta rätt vinkel och jag kan inte röra mej efter en sån dag för ryggen kajkar ihop totalt.

Jag vet inte om dessa stackare som vill ha med oss på en biltur till Crufts i England nästa år riktigt förstår hur det kan vara att ha oss i bilen???
Nåja, livet är fullt av utmaningar och tokiga infall och ett dutt av varje har ingen dött av.

Tillbaka till STHLM så kan jag än en gång malligt konstatera att man behöver inte ha den snyggaste utställningshunden för att få sin lilla del av uppmärksamhet, årets rasmonter för sennenhundar var ubersnygg och vann naturligtvis pris för bästa monter!

10433696_10152569203496274_3907007203074884699_n
Foto Karina Larsson

DSC_0261
Och vem kommer galopperande över ängen om inte Aston Martin i egen hög person, jag tror faktiskt jag blev lite tagen där och då, vem hade trott att han skulle få representera rasen??
Men samtidigt så himla kul att det inte bara är snyggt uppställda hundar som porträtteras, denna bild visar hundar med fart och fläkt.

1896723_606731986121491_5638764966918857952_n
Foto SSHK
Och på första sidan av nästa års kalender tronar liten farbror i egen hög person och som om inte det var nog så fanns det olika saker till försäljning där övervägande del var gjorda av mina foton.
Så himla roligt att mina bilder uppskattas och att jag kan bidra på mitt lilla hörn med det jag är bäst på, nån gång i framtiden hoppas jag få ringspringa igen men det tar vi som det kommer om det kommer.
Nu hoppas jag på en fin vinter så att vi kan fixa lite nya bilder att skicka till Maria Strand på Strands grafiska som är ”mamma” till den snygga dekoren i rasmontern och till dom andra fina sakerna.

9482_925290600816305_5935332120093881352_n
Foto Sundsvalls Kommun

Medans jag förlustade mig i STHLM gick min man, son & mor tillsammans med femtontusen andra Sundsvallsbor i ett fackeltåg över vår nya bro, ett världsrekord i fackeltåg minsann!
Denna vecka är det invigning för biltrafiken, om torsdagen skulle visst hans kungliga majestät komma och klippa banden, tro om man ska stryka lilla flaggan och gå ner och vifta lite …….eller så inte ………
Nu måste man ju okynnesåka fram och tillbaka  ma´ett  ma´ett innan broavgiften träder i kraft, tur det är en rondell vid varje brofäste! Finns många slantar att tjäna den närmaste tiden !
Eller så kan man tjura ihop som motvallsfolket och vägra att åka på bron bara för att det blev en avgift, vilken himla tur att alla får göra som dom vill!

10849806_530205093781879_5013828357802641634_n 10367603_519596858176036_5127981308014530881_n
Foto Smolk

Jag har handlat julklappar på Smolk, den översta till dottern och den andra till pojkvännen, jag hoppas budskapet går in!

492
Tjusig bukett till oss på silverbröllopsdagen från fina moster i Huljen, dom har nu stått en vecka och är fortfarande lika fina, det är man inte bortskämd med när det gäller snittblommor.

DSC_0269
Skön men halkig promenad idag, vart är snön ????

Igår regnade det och hundarna dröp av smuts när vi kom hem efter promenad, jag vill inte stå ute och blåsa skit av dom när halva december har passerat, då vill jag ha frusen backe och helst snö!
Idag var det i alla fall minusgrader och fruset i skogen men det blir ju så halt på alla vattenpölar/mindre sjöar efter skogsmaskiner som frusit till is.

Efter promenaden har jag stökat undan julklappsinköpen, det är ganska lugnt på Birsta på dagtid, jag lider med dom som måste åka på kvällstid och på helgen, HUA!

En vecka kvar att hetsa & stressa för den som känner för det, själv ska jag göra några knop på jobbet denna sista vecka, hälsa på dottern på söndag och sen bara ta det lugnt och vänta in att julafton passerar så vi kan börja stöka på igen och ta tag i att lägga in golvet, det blev klickvinyl för den som undrar, hussen är lite skeptisk men jag är glad och nöjd även fast prislappen blev det dubbla.

klickgolv
Märket är Tarkett Starfloor Click  färg: Smoked Oak / Dark Grey
Skitsnyggt på ren svenska!
Ett klickvinyl som lagts in på hussens jobb har inte pallat trycket men det är av ett annat märke och utsätts också för ett helt annat slitage så nu hoppas jag att detta inte är ett felköp.

Ho ho ho, ta det lugnt nu ute i stugorna för julen ska vara en fröjdefull tid!
/ AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s