God Jul !!!! 2014

497

Hoppas ni alla får en härligt jul och för många blev det en hel del ledighet, själv är jag ju som bekant ledig en hel del året runt på mitt superba schema så jag ska jobba några dagar utan att hänga läpp för det!

499
Så kom äntligen snön!
Till förtret för en del och lycka för andra, och att försöka omvända varandra är ett hopplöst projekt så det lägger vi inte energi på.
Jag vill ha snö när det är vinter, men det är inte samma sak som att jag  måste jubla när drivorna ligger meterhöga och det inte längre finns någonstans att göra av snön när man skottar.
Lagom är bäst!
Hundarna håller sig rena och golven också.
Och i år fick jag ett litet hjärnsläpp och drog iväg för att inhandla skidor ????

501
Ja jag vet, nu tänker vän av ordning att ”hur tänkte hon nu? dom rear ju efter jul ???”
Joråsåatt ………om man inte ingår i viktklassen fjäder så har man inte så mycket att välja på om man inte vill trycka fast skidan i backen med kroppshyddan och bli stående ………. och 1499 riksdaler för skidor, bindningar, stavar och pjäxor känns verkligen inte som ett överpris.
Mina gamla skidor är vallningsfria, nu blev det ett par vallade, grundvallade i butik med fästtejp,
HEJ & HÅ i spåret !
Så nu jäklar ska det bli ordning på torpet, har väl tänkt puttra runt på en sjö till att börja med innan jag ger mej ut i kuperade spår, för i nedförsbackar föredrar jag att ha slalomskidor under fötterna.

502
Liten farbror plirar under lugg och muttrar surt ” j-kla särring, jag dras faktiskt med fetma så jag orkar då inte springa efter några skidor ! ”
Jodå, det orkar han visst och fetman har vi snart trollat bort från den korpulenta lilla kroppen, minus 7 hg på två veckor, det går i rasande tempo.

500
Idag vaknar vi till en smärre snöstorm, noll sikt utåt!

503
Men än är det långt kvar innan Lukas knallar över staketet som numera är 1.20 högt, det har faktiskt inte varit några mängder med snö sen vi höjde det.

Ta det lugnt ni som måste färdas efter vägarna, läget verkar värst utefter våran kustremsa men ska avta under dagen.
Själv ska jag för tredje året i rad jobba på julafton, det finns andra med små barn eller barnbarn som behöver ledigheten bättre och för mej kvittar det, jag åker hem och äter och njuter sen av lugnet uppkrupen i soffan på jobbet, ( bara för att jag skriver det så blir det väl full huggning) denna jul är verkligen fridfull och inger en stor känsla av hopp.
Imorgon skall visst skidorna invigas om vädret tillåter, hussen ska leta fram sina också, vi får se vem som ligger och sprattlar först när Aston Martin går all in för att bistå oss genom att bumpa, stjäla stavar och vara allmänt i vägen.
504
Ha en himla bra julafton, imorgon är det som vanligt igen och ett helt år tills nästa julhysteri för den som hamnat i det tillståndet!
Julkramar & nospussar / AC Aston & Lukas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s