Roligheter & ångest i en salig röra 6 /11

Hallå!
Eftersom jag som av en händelse är ledig till den 16:de ( som vanligt pga av ett alldeles strålande arbete med schemaläggning) så känner jag att det finns lite utrymme i agendan att plita ner några rader.
summa sumarum så blev det hela 6 arbetspass i november, jag är ju bara bäst på att lägga schema! ( JA, jag jobbar heltid )
Men bli inte avundsjuk nu för i december ska jag faktiskt gå på jobbet 9 ggr!
Dom lediga dagarna i november ska utnyttjas till diverse roliga grejor, till veckan blir det både valpmys och en kryssning på böljan den blå, som kommer att ligga kav lugn utan den minsta antydan till att bölja ………. tackar på förhand!
Möjligtvis kan ett tandläkarbesök borträknas som roligt, men med tandförsäkring så blir det ju lite halvskoj ändå när jag kan segla ut därifrån utan att passera kassan.
Annars händer det inte så mycket att orda om, det är väl det som är att vara mitt uppe i livet?
Det är väl bara när det händer nåt utöver, oavsett om det är i sorg eller glädje som vi ruskas om, men efter en tid så är vi tillbaka i den dagliga lunken.
Jag kan också slänga mig med ordspråk som passar för dagen, men det är så himla befriande när det dyker upp raka motsatsen, tokroliga uttryck och man vill ha en hel uppsjö men sansar sig och väljer nåt som känns bra.
10635770_514017508733971_924422386408770377_n
( bilden lånad från SMOLK )
unnamed (5)
SMOLK, från ingenstans poppade dessa fantastiska budskap upp, och om vi kokar ner allt missnöje, bitterhet och andra oförrätter så spelar det väl faktiskt ingen roll?
Dagen D som i DÖD kommer ingen undan ifrån, det gäller bara att göra det bästa av vad vi har fram tills dess.
Ulrika Engblom som gör dessa smycken, närproducerade och allt ska ha en stor eloge och ett stort lycka till, jag tror faktiskt att det är en ära att ha en av de första smyckena från SMOLK !
Jag föreslog lite käckt till min man att jag skulle beställa ett till honom med :
TJURIGARE ÄN EN RÖD GRIS
Ja, det kunde han nog tänka sig ( bra självinsikt) men han ville nog hellre ha ett där det står:
OM DET INTE VORE SÅ SKÄMMIGT SKULLE JAG VARA GIFT MED EN KARL
hmpfrr ………….nu vet ju inte jag hur han tänker men han mumlade nåt om att karlar är det raka besked med ???
Men HALLÅ!!!
Bara för att jag får lite ångest över vilket golv vi ska ha i halva huset och han lever i nån slags villfarelse om att vi bestämde det typ i juli??
401
Jag har naturligtvis för längesedan köpt ett paket golv för att lägga ut på prov, jag vill ha detta men i nån nyans mörkare, men nu lutar det åt att det blir nog bra, det ser bara lite färglöst ut mot den gul-bruna plastmattan.
Vi skyndar långsamt, jag är så otroligt tacksam över att min man är en allkonstnär som fixar allt själv på sidan om sitt heltidsjobb, jag får väl med rodnande kinder erkänna att det är nog lilla moi som sitter i soffan hemma på vår gata.
Planen att det ska vara klart till jul tarvar att ruckas på, jag har spis, ugn och kommer att få en diskbänk och diskmaskinen återinstallerad innan jul, jag är sjukt nöjd med det.
I min sinnevärld är det inte helt nödvändigt att börja plocka ur vitrinskåpet och baxa undan det för att lägga golvet innan jul.
Och när väl golvet är i rullning så ska ju all övrig möblemang flyttas runt också för att det ska bli nytt och fint i vardagsrummet också.
Och sen så sa ja ju förra julen att det skulle bli andra bullar denna jul ……….hmmm
Ofantliga mängder julmat som ska åka jojo in och ut ur kylskåpet är jag apless på!
Mitt förslag är att dra ner på det mesta, UTOM skinka och gravad lax, herr Jansson kan få en egen dag i mellandagarna, prinskorv och köttbullar likaså.
Så vi får väl se om det blir en fantastisk trerätters middag på julafton eller om jag ombestämmer mig och skär syltor och revben för glatta livet …………..

391
Älskade lilla farbror har gjort illa tassen, jag vet inte vad som har hänt, han har inte haltat, jag reflekterade att han låg och slickade sig lite väl mycket.
400
Det syns inte så bra men den irriterade trampdýnan har en ganska djup spricka i nederkant, han har haft bandage och sko på sig utomhus och varit utan inne då han inte längre slickar, Rimadyl har han fått äta för det är antiinflammatoriskt, och det var så skönt att se idag att det nästan har läkt ihop helt, det har tagit några veckor men skönt att det går åt rätt håll, jag vet inte om han skurit sig eller om han hade typ en böld som sprack och det orsakade sprickan?
Men som ett tips som jag fick av Ulrika H kan jag ju nämna att självhäftande bandage finns på Biltema för 9.90 rullen, går du på apoteket är det 39.90
Så om Biltema är stängt och du behöver bandage så har jag ………MASSOR!
Och bandagera kan jag också, världsmästare i tassbandage efter ett klobrott och nu detta!

Vi var på en promenad med Lego och hans matte Lotta häromdagen.
393
Lukas började naturligtvis med ett dopp för att testa bandaget som var förstärkt med en bajspåse
Nåja, han blev ju inte sandig i alla fall!
397 398 399 396 395 394 392
Alltså, vissa dagar vill jag bara bunta ihop honom, herregud, hur svårt kan det vara att vara NORMAL ??? 4 tassar i backen är allt jag begär ……………. men när jag sitter och redigerar bilderna så blir jag ändå alldeles varm i hjärtat, snacka om att ta till vara livet som om varje dag vore den sista?
Men han var extremt billig häromdagen när vi var till skogen för att leta svamp i hällregn och han hittar skit ……… GAAHH, finns det nåt äckligare???
Har han aldrig blivit gnuggad i mossa så blev han det nu, men tro nu inte för en sekund att han tyckte livet var mindre behagligt för det!
388 403
Finaste Nisse har fyllt 16 veckor, nu blir det månadsbilder från 4 månader.

Sennenträff hade vi i slutet på oktober, en promenad runt Selångerfjärden, allt regnande  blev tydligen lite för mycket så tjärnen svämmade över, personligen hade jag stövlar med det hade inte alla ………. men glada miner ändå!
370
363 375
Lukas & Nisse
Jamän det var väl typ allt, jobba på ni så njuter jag av mina lediga dagar !
// AC
PS för minnesbanken kan jag notera att igår kom den första snön och den ligger kvar, vilket resulterade i hala gator.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s