ja. då var det ledigt igen då! 11 aug 2014

Att jag tjatar på om att tider rinner iväg i en hiskelig fart har väl ingen missat ………och DET GÖR DEN!
För idag när jag lade ut en bild på FB så var jag typ ett helt år fel, HERREGUD,  jag hinner inte ikapp!!
före-horz
Ja, vad ska man säga? kommentarer överflödiga ……….
Men fint blir det i alla fall oavsett vilket årtal som står i kalendern, idag när jag kom hem så var
handtagen på plats, jag skojar inte när jag säger att ett gäng handtag som man inte fastnar i kan vara något alldeles alldeles underbart ……………särskilt för en ljudboksnörd som mej, jag vet inte hur många gånger sladden hakat i dom gamla handtagen, ett ryck i örat och telefonen seglar över halva köket, klart OBRA!
Så i det avseendet så får jag väl ge Iphone ett plus i kanten för slagtålighet, men sen vet jag inte, jag ser helt klart inte lika bra nuförtiden vilket gör att skärmen är alldeles för liten för mej,
och nu behöver inte vän av ordning käckt föreslå glasögon …….det har jag haft sen 1980, men sällan där dom ska vara, på näsroten, jag ser bara glasögonbågarna när jag har dom på näsan så dom ligger i bilen för skärpan i glasen tillför dock ett och annat när jag är ute och kör, typ bättre syn ……..
Nu har dock åldern kommit ikapp och extra ögon behövs för att läsa också, jag har slingrat mig länge med diverse trix, ljudbok istället för vanlig bok, sagt upp papperstidningen etc.
Och JA, jag har faktiskt läsglasögon också, fina dyra från en icke lågprisoptiker, då jag skaffade dom för några år sedan så sa den trevliga kvinnan att det här kommer du inte att orka med i längden, att byta glasögon ma´ett ma´ett ………..JOHODÅ!! Funkar alldeles utmärkt då jag inte använder nåt av paren, så ”hotet” om progressiva glas fortsätter jag att putta framför mig ………. och köper en större telefon ……:P
Men nog om detta, tillbaka till köket, nu är snart denna sida helt klar, ett skåp till ska på plats, men ”vi” har inte tagit bort elementet än.
En fläkt ska upp, det finns en favorit men det behändiga med att ha en alldeles egen byggare Bob är att man hinner ombestämma sig ett antal gånger på vägen, man kan ge sig tid att fundera, men snart så är det deadline för det beslutet också.
Bänkskivan är snygg men verkar ytterst ömtålig, det passar ju mej som handsken …….ELLER INTE!
Men den var inte så dyr så nu ställer vi för att den är lätt att plocka bort utan att påverka övrig inredning, då kan jag kosta på mig att byta om några år, jag har jag fortfarande kvar tanken om mörkt trä men jag hittade ingen som jag gillade.
Inför nästa sida av köket blir det lite mer pyssel, det är iofs bara två skåp, ett för diskbänken och ett liten bredvid, sen fyller kyl, frys & diskmaskin upp resten, men innan dess ska det nya golvet in ……..nya beslut och ångesten tickar på.

I helgen har jag jobbat, men nu så är det ledigt igen, jobbar igen den 29 augusti, tror jag måste få till ett liknande schema nästa sommar, jag har varit ledig merparten av både juni, juli & augusti, det känns helt ok att putta in ett arbetspass eller två mellan varven.
Mitt tjat om att tiden går fort har absolut inget med nån åldersnoja att göra, det stökade jag undan i den stora livskrisen inför 50-årsdagen, nu är det bara att tuta och köra …………och hoppas på att jag lever när jag ska gå i pension!
För då kommer jag att njuta av varje dag, det lovar jag!
Jag älskar att vara ledig, det sticker jag inte under stol med, men någonstans måste jag ju dra in pengarna och då gör det inte ont att ha ett så bra jobb som jag har!
Första delen av sommaren var ju ytterst märklig med isvindar, men sen så!
Jag unnar verkligen alla sol & värmedyrkare denna hysteriska värme som varit men för egen del så tycker jag att det har varit för varmt, men det är så få dagar räknat över ett år så jag håller tand för tunga och vet att svalare luft väntar runt hörnet.
Idag var troligen den första dagen på denna nya tid, att åka iväg med hundarna i bilen har varit uteslutet under juli, men idag var det ”bara” 23 grader så då åkte vi en sväng mot havet.
267
”Pukas” njuter av havsbrisen
262
264
Aston Martin, den evige livsnjutaren fortsätter i samma tempo, är lyckligt ovetande om att han faktiskt är kemiskt kastrerad för fem veckor sedan …………….förra veckan hade han som grädde på moset gått ner ett kilo ………….hmmm
Lukas som hålls i sträng diet hade gått upp 9 hekto ( mycket viktigt att det inte var ett helt kilo )
Nu har det ju varit extremt sparsmakat på motionsfronten, vi kommer på bred front nu i höst!

263
260
Lukas, mästertjuven, den smygande mockasinen, han kan sin ”storebror” utan och innan och kan lura åt sig det mesta.
Det fick Camilla skåda från första parkett häromdagen när hon var här, hundarna fick varsitt märgben, gamen/ Lukas tuggar på sitt men har full koll på Aston, som gärna tuggar och lämnar en stund, jag fick honom att gå tillbaka till sitt ben och han låg där och ”vaktade” ……..då kommer Lukas smygande, och det är verkligen i ultrarapid som varje tass sätts i gräset …………..ända fram till Aston, Lukas skäller till, Aston tittar upp, VADÅ???? VAD HÄNDER????
Jo, det som händer är att den lilla farbrorn blir snabb som en vessla, nyper åt sig benet och drar i 180 knyck och kvar står en bortkollrad Aston och fattar ingenting!
Så det är därför som jag står som en högvakt mellan dom när det vankas mat, för att var och en ska äta det dom är tilldelade, inte dubbelt till den mindre!
268
266
261245
I torsdags var det ringträning, Santoz kom så vi fick träna lite
248
251
tandvisning för det manliga könet gick som en dans, så nu får vi hoppas att det han höll på med i Vännäs stannade i Vännäs!
Häromkvällen drog det in ett fantastiskt åskoväder
257256
Otroliga blixtar, hade jag läst på före så hade jag vetat hur jag skulle fånga dom på bild, men  det kommer väl fler tillfällen!
Ha det så bra! / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s