Hallelulja moment 19 augusti

Hallå!
Nu har det hänt ………….jag har sett och plockat gula kantareller i massor, så nu kan jag stryka det på ”to do list” innan jag dör.
Sen finns det naturligtvis ställen med många många fler men då jag tidigare sett max tio i spridda skurar så var detta något alldeles fantastiskt!
10615646_10152378742598095_1936370679281473957_n
Foto Ulrika Hansson
Med regnet hängande i luften så gick vi efter en skogsväg, hittade några små stackare som behövde växa på sig, när vi vänder och går tillbaka så säger jag att det är så frustrerande att veta att dom finns där någonstans, vi ska bara hitta vart ……..vi går några steg och plötsligt är det alldeles gult några meter in i skogen, VILKEN LYCKA !!!!!
Fast nu är det ju så här att man kan inte bli upp över öronen exalterad när man har hundarna med sig, dom gick ju också upp i spinn och ville vara med i vad det nu var som var så roligt …………..typ hoppa och studsa runt på dom gula små liven ……..HUA!
Dom fick vackert finna sig i att bli kopplade medans vi plockade för glatt livet.
1-bild
Igår gjorde vi ett nytt försök i en annan skog när vi ändå skulle reka inför sennenträffen på söndag, man vet ju aldrig hur skogsvägarna ser ut, det blir ju lite halvjobbigt om en rad med bilar ska backa flera hundra meter för att vägen har skurit!
Och tänk om jag kunde masa mig upp före tuppen någon morgon och åka till skogen när morgondimman lättar ……………men det är ju snudd på omöjligt att lossna från kudden när jag inte måste ………hmmm.

I helgen var det dags för årets bästa utställning, så bra att jag åker 42 mil och betalar dyra pengar för en stuga utan att ens ställa ut någon av pojkarna.
Men två ”barnbarn” var på plats i alla fall!
309

321
Doremis Sunshine Luis

324

270

281
Doremis Sibelius Luis

Sunshine fick EXC och Sibbe VG / farmor stolt!

272
Lilla farbrorn trivs bäst i kulisserna, är det någon som kliar på honom dessutom så är han mer än nöjd!

424 429 431 433
Aston Martin slog till med en liten hälta i helgen, sen igår var han rejält halt igen efter vi varit i skogen, naturligtvis på höger fram där han har sin etta, så nu blir det till att vila några dagar så får vi hoppas på att det var något tillfälligt, jag tyckte mig inte se någon hälta idag men det blev en kort promenad och sen fick han vackert stanna hemma när Lukas och jag åkte till Santoz en stund.

Med lite flax så ska han inte behöva ha några problem men å ´andra sidan så vet jag inte hur det har utvecklats i armbågen, det får tiden utvisa, det känns inte så lockande att ge sig på en operation med tillhörande rehab på en busbullehund.
Men nu ska jag inte måla f-n på väggen, vi får ta det som det kommer, jag skriver ner det här bara som en minnesanteckning.
435 442 444 441 439 282 283 284
271
Vadå??? dåligt med päls men söt ändå!
423
Hårfager, all underull är borta och det finns päls till en hund till i alla fall.

432
Nu får vi väl inse att sommaren är förbi, inte så långt kvar till september månad, men jag hoppas på en lång fin höst med bra väder, vi har ju en weekend i Duved att längta till, så det finns ingen anledning till sura miner.
Nästa sommar blir det troligen Gotland igen,  jag känner att jag har en semestertripp tillgodo då jag varit på hemmaplan hela denna sommar utom Byske då.
Jag suger ut det gottaste av dom dagar som är kvar av semestern  ………… men jag kan väl inte tänka mig att jag önskar nåt schema framöver som inte innehåller en hel del sammanhållande ledighet, det vore väl konstigt??
ha det bäst / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s