liten farbror 4 år 1 augusti 2014

Vart tar tiden vägen? Hua, i den här takten ligger man snart ett par meter ner i backen!
Tänk att den där lilla valpen som gick rakt in i hjärtat nu firar sin 4- årsdag ???
En riktig goknul är vad jag fick innanför väggarna den dagen han flyttade in ……… sen att han kostade en hel del som valp är glömt nu ………och en valp som inte kostar något i försäkringspengar och veterinärkostnader är ju förlåten varje dag i veckan.
Men han har kostat multum i materiella ting, det får belasta handhavandefel kontot …….. tuggande valp, plocka undan !
244
Men med en sån här sötnöt innanför väggarna så får man tugga i sig att det kostar både skor, glasögon, kamera och mobil ………och den mobil han la beslag på runt sin ettårsdag och bar iväg på är fortfarande väck med pusta !
Men nuförtiden är han bara söt, tuggar inte sönder något, men älskar att möblera runt lösa ting, när jag jobbar bär han gärna runt på några klädesplagg som tillhör mej, så om nån kommer på besök när jag inte är hemma så är det helt normalt hemma på min gata att det ligger en BH mitt på golvet ……… bara så att ni vet!
Det är inte lätt att vara tre äpplen hög när det kommer långbenta damer på besök ……..det vet vi nu ………. men på ´ et igen bara, nu tror jag att vi knäckt den nöten, det gäller bara att utvidga tanken, en för hög donna behöver sänkas …………. och för trulig liten farbror som som vanligt gör på sitt sätt så är det in från höger som gäller ………. fortsättning följer!
243
Idag plingade det på dörren, det var min mor som kom, godis till födelsedagsbarnet och kaffe med dopp till oss, och en liten duk till bordet hade hon också med sig ……..hon känner sin dotter tror jag bestämt, duk? vad är det ??
242
När det kommer till mat är den lilla farbrorn inte så gemytlig, då kommer rovdjuret fram minsann, fast å´ andra sidan är ju Aston åt andra hållet, han har aldrig försvarat en matknul i hela sitt liv, vilket gynnar ”dubbelportionen” Lukas, är det konstigt att han måste banta stup i kvarten??
Men efter sista säcken bantarfoder så har jag vägt varenda portion,
jag ska väga honom till veckan, jag bryter ihop om han har gått upp igen!

I tisdags var det tre veckor sen Aston chippades ……………hmmm ……..tror det var ett löst skott jag!
Ingen förändring hittills, möjligtvis toppen av det extra är borta ……..men jag tvår mina händer och hoppas på att inte ytterligare åtgärder krävs.
Jag har fnulat på en parningsannons, då det verkar som att vissa omständigheter kan göra att man inte behöver följa rasklubbens avelsetiska regler ?
”Hanhund utöver det extra, ingen soffpotatis, tvärtom pigg och alert efter pigga friska långlivade föräldrar, fadern levde över medellivslängd, modern överlevde sin 12 årsdag, detta är väldigt unikt i denna ras !!!!!
han har ett cert på utställning, flera CK, är MH & BPH beskriven med goda vitsord och protokoll på båda, har ett SEVCH i sin CV, vilket betyder att han är svensk viltspårchampion på tre godkända första pris i rad bara det en bedrift!
Han är ur en kull på 8 valpar där alla är friröntgade utom två, min hund och en kullbror har en etta på en armbåge, vilket visar att det är av försumlig art, i synnerhet då min hund skadade sig som valp och med största sannolikhet fick sin skada då.
Och eftersom ingen i denna kull går i avel så är det av största vikt att dessa långlivade gener förs vidare  …….”
Synpunkter på denna annons ???

JA!!!!! Jag själv har en väldigt stark synpunkt faktiskt !
Det spelar ingen roll hur mycket man omskriver och lägger orden fint, en  belastad armbåge är en belastad armbåge hur man än vänder och vrider och FÖRSKÖNAR !!!!
En hög med skit kan bli vackert och någonting alldeles underbart om man har talets gåva och kan lägga ut haranger om dess förträfflighet ………

Jag är inte uppfödare, och knappt täckhundsägare heller med en tre äpplen hög hane, men jag är i allra högsta grad valpköpare, jag vet vad jag vill ha, vilka krav jag har rätt att ställa på en hund som kostar ca 15.000 kr i inköp, som ska försäkras för troligen minst 5000 kr / år, om jag har tur och väljer rätt bolag, som ska höftleds & armbågsröntgas vid ettårs ålder för 2000 kr, sen ska jag helst testa min hund för sannolikheten att den får cancer också, 1000 kr för att testa i ett labb i Fankrike + plus kostnaden för att min egen veterinär tar blodprovet ……..
Det är inte ”barra” att köpa en Berner …………………. Men jag älskar dessa hundar och kan inte tänka mig någon annan ras …………………men om jag backar bandet till 1977 när jag köpte min första Berner ……………jag hade inte en susning om rasen, jag såg söta valpar på en bild och dom fanns i närområdet   ” honom ska jag ha! ”
Det föds nya människor till vår värld …….det finns nya människor även idag som ser sin första Berner och blir handlöst förälskade ……..det är inte nåt som hände på 70 – talet …….det händer hela tiden …………..och i min sinnevärld så har vi som har lite koll och varit med ett tag ett ansvar gentemot dessa nya medlemmar i vår stora bernerfamilj …………………som kanske inte alltid är den där stora omfamnade familjen man kunde önska, men vi gör alla så gott vi kan på vårat lilla hörn.
Jag som valpköpare KRÄVER faktiskt att uppfödare knutna till SSHK ”Svenska Sennenhundklubben”
följer uppsatta riktlinjer här i Sverige.
Man kan inte skriva om reglerna för stunden för att man inte har nåt att avla på som passar in i mallen.
I Sverige avlar vi inte på belastade armbågar PUNKT!
Om jag som är lite insatt väljer att köpa en valp där någon av föräldrardjuren är belastad så har jag noga tänkt över och kalkylerat med risken, EN NY VALPKÖPARE TÄNKER INTE SÅ ……………dom blir bara uppfyllda av glädje över att få ett ja från en uppfödare och lyssnar bara på ett halvt öra på alla omskrivande ord ………………..jag tycker att det är varje uppfödare knuten till SSHK´s  FÖRBANNADE skyldighet faktiskt att följa dom regler som gäller HÄR & NU !
Sen om dom avlar på andra kriterier i andra nordiska länder …………….OK, men nu är vi i Sverige och följer dom reglerna ……………….och egentligen är det ju skitenkelt på ren svenska, passar inte galoscherna så är det bara att kliva ur dom och köra sitt eget race, hur svårt kan det vara???
Hua, ni som tampats med mig på ett APT förstår säkert ………………..finns inget som ger mig så många taggar utåt som att inte hålla sig det som är bestämt …………..tills man ombestämmer om något annat.
213 222
Köket tuffar på …………….jag är så sjukt nöjd över min tegelvägg ……………det må vara hur opraktiskt det vill …………….vi lever bara en gång så om det hänger några kotletter och dinglar från tegelväggen så får jag väl finna på en lösning då …………
241
panelväggen på G, den ska målas vit ……………. FINT!
Och jag har börjat jobba ………………..det är mycket nu!
Jobbar på söndag, sen ledig till nästa helg ………….och efter det ledig 3 veckor, JAPP ! det är mycket nu!
Ha det bäst! / AC

3 reaktioner på ”liten farbror 4 år 1 augusti 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s