Första Juli 2014

Ja ´ha ……..då var det Juli månad då ……..snacka om att vi blev fetlurad på juni, poff så var den månaden väck och lämnar efter sig minnen av isiga vindar ……..ur led är väderleken!
Vilken himla tur att jag har ledigt i parti och minut hela sommaren, nån gång blir det väl läge att fläka ut sig som en strandad val i solstolen och lyssna på ljudbok??
Hua, jag kan faktiskt känna en viss måtta av empati för dom stackars krakar som bara har sina fyra veckors semester, att tillbringa dom i snudd på minusgrader är klart obra!
Det är helt makalöst att inte kunna ha altandörren öppen utan att frysa ?
Nåja, det spelar ingen roll hur mycket jag än kräks galla över vädret så lär det ju gå sin gilla gång ändå, dumt att ödsla energi på det jag inte kan påverka!
Häromdagen var vi till Santoz och gick på promenad, han har en ”storebror” Elvis som tillhör en dotter i huset, han är där ibland, kaxig liten kille!

Bild
Bild
Han väger nog inte ens ett kilo, det är helt otroligt hur liten en hund kan vara!
Från promenaden blev det bara skitbilder, alla dagar är inte bra fotodagar ………. jag kämpar på med att komma överens med min nya kamera, men om allt satt som en smäck hade man ju inget att bry sina små grå med ………. det vore väl oturligt!
Bild
valpmys tackar man inte nej till, sen om dom dessutom finns i samma kommun så måste man ju våldgästa!
Brännbolyckans A-kull, ljuvliga små troll ❤
BildBildBildBildBildBildBildBildBildBild
I lördags jobbade jag, hussen var på hojtur till Åre så då var det premiär för att dumpa hundarna hos sonen som ju flyttat in i samma område som jag jobbar i, han kallade in förstärkning av en kompis så hundarna fick sig en rejäl promenad runt Sticksjön och en vända förbi Huli, själv fick jag bistå med kvällsrastningen, men dom hade sovit gott dom små liven så då kommer jag absolut att nyttja denna tjänst fler gånger!
Idag kände jag mig lite rastlös så då stuvande jag in hundarna i bilen och åkte på tur, vi hamnade i en grusgrop i Lagfors, på vägen dit passerade vi ett stort nyslaget fält så där bestämde jag mig för att stanna på vägen tillbaka.
Det var relativt fint väder när vi for men naturligtvis hamnade vi i ett hällregn på väg mot vårt mål.
Bild
Välkommen till min värld! En Ior som begrundar dom nya vyerna med stor eftertänksamhet ……..och sen han som är lite eljest…….. men jag skulle aldrig byta bort honom, för man måste älska dom man får ovillkorligt, så är det bara!
BildBildBild
Regnet hängde i luften så jag lämnade kameran i bilen. Mobilbilder får duga.
Bild
Vi fick strosa på ett tag på den nyslagna lägdan innan solen orkade bryta igenom, jag fick för mig att testa det fasta 50 mm objektivet,
inte en vettig bild på Aston Martin tyvärr, endera är han alldeles för nära och tigger godis eller så gör han grimaser och jag får inte skärpan där jag vill ha den ………
Bild
Tur att jag har en liten fotogenisk farbror som faktiskt har blivit en hejare på att posera ……….när han känner för det!
BildBildBildBild
Jag grämer mig fortfarande över att jag inte stannade till på Gotland vid sjukt stora fält med höbalar utan fula vita kostymer.
BildBildBildBild
Vi bor ju i relativt kuperad terräng så jag har svårt att tänka mig att det ska finnas så stora arealer häromkring.
Bild
Imorgon åker hussen till Pärnu i Estland så köket tog visst en ofrivillig rast, men jag förväntar mig full fart framåt när han kommer hem igen!
Med en önskan om tokvärme till oss alla, ha det gott / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s