25 juni 25 år sedan ……….

 

Ja tänk vad tiden flyger iväg! Denna dag för 25 år sedan kl 06.04 föddes mitt andra barn, jag var så sjukt förvissad om att det var en till liten pojke som skulle se dagens ljus så när barnmorskan gratulerade till en söt liten sparbössa så synkade inte synapserna vidare bra i den lustgasfyllda hjärnan ……… någonting knubbigt och blommigt med ett hål på ryggen ???
Bild
Men det var ju ett alldeles välskapt litet flickebarn 51 cm och 3995 gr, VILKEN LYCKA!!
Grattis äskade unge på din 25 -årsdag !!!!

Bild

Tänk att det funnits en tid när vi var småbarnsföräldrar ??
Och när jag förlorade mig i gamla minnen så dök dessa bilder också upp ……….
BildBild
Februari 1990 river ”vi” ut städskåp och skafferi för att göra plast för den nya kylen och frysen, det var bara ett litet kylskåp i köket när vi flyttade in och ett frysskåp i källaren.
( redan på den tiden jobbade herrn i huset bäst i bara kalsonger och med mycket kaffe i magen )
25 år av en livstid, barnen har växt upp och flyttat och köket är återigen under förvandling, vi kan inte värja oss mot tidens gång!

Svensk som jag är så måste jag naturligtvis yppa något om vädret ………. jag vet inte om sommaren inte kunde laddas upp så därför gick vi direkt på hösten ???
Kallt regnigt och eländigt, tur att det finns en massa ledighet kvar framöver!
Jag ska jobba två lördagar innan det står semester på schemaraden igen, men jag är ju ledig under veckorna så jag klagar inte!
Midsommar jobbade jag också och det behövs verkligen lite vila efter den helgen, dock inte pga av hög arbetsbelastning, nej dom två nätter jag tillbringat på jobbet har det varit helt omöjligt att somna, jag fattar inte varför men periodvis sover jag som en kratta på jobbet, sjukt frustrerande faktiskt!
Köksbestyren tuffar på, senast igår hade vi ett litet planeringsmöte min byggare och jag, det är bara att inse att ena fönstret i köket måste ”offras”, dvs det blir blockerat av bänkskivan och kommer inte att kunna öppnas, men att ”vicka” på det för vädring kommer att funka.
Detta fönster öppnas bara när det ska putsas, och det går att stå på något och putsa det från utsidan, det kan inte hjälpas,
alternativet till öppningsbart fönster är att skåpstommarna står direkt på golvet och vi troligen ganska omgående kommer att göra märken i lådfronterna med dammsugare och annat.
Och nu är det ju så att vi faktiskt äger detta hus och får göra precis som vi vill, synpunkter på detta beslut mottages därför ej!
Så nu blev det ju plötslig himla enkelt att få skåpen på plats när dom får ben och vi inte på millimetern måste anpassa bänkskivan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Dörren på den gamla kylen visade sig hänga på det berömda håret, det är med stor andakt jag öppnat den och hållit andan för att se om jag skulle få den i famnen sen skåpen blev flyttade, så det var lika bra att inhandla dom nya lite snabbt.
Och med lite vanligt sunt bondförnuft så fick jag herrn i huset att inse att det är inte värt 5000 kr extra per skåp för att ha ismaskin och kylt vatten……….. när frågade han efter en isbit sist liksom??
Nu är det ju en liten manuell historia i denna frys men isbehållare så den är det fullt med  is i nu, det tillkommer iofs det mycket jobbiga momentet att först öppna dörren och sen dra ut lådan, men jag kan ta på mej den arbetsuppgiften faktiskt, att både göra och servera isen !

BildBildBild
En promenad på Deltat blev det i måndags, Aston Martin har nog känning av sin prostata igen, han är helt kollrig på tikar han som aldrig brukar bry sig, nu har han varit så här ett tag så det lutar åt en kemisk kastrering, jag vill ju inte göra en permanent kastrering då reglerna för utställning ändras framöver och då försvinner vår möjlighet till comeback i veteranklass.
Men naturligtvis sätter jag hans hälsa i första rummet så vi får se hur det blir, vår veterinär har ju semester denna vecka och nästa, och just nu är det inget akut tillstånd, han droppar inte blod som han gjort vid några andra tillfällen, då var det ingen fara med prostatan när vi ultraljudade den så jag hoppas på samma denna gång också, men helt klart så kan även bästa busbullen skruva upp temperamentet några snäpp till, otroligt men sant!
Igår kväll träffade vi på grannfrun när vi precis lämnat huset, jag stannade och växlade några ord, Aston vet inte vilken tass han ska stå på så när vi väl går iväg så är han så uppskruvad så han hoppar upp och gör en ”Suarez” i axeln på mej……..och för er som inte hänger med i fotbolls VM så betyder det helt sonika att han bet mej !
Och dra nu inte för stora växlar av detta, han högg mej inte, han som Suarez råkar bara han käften öppen vid fel tillfälle !
Som dom beskrev det i TV studion  ……… det blir kortslutning i skallen och han har inte riktigt kontroll på vad han gör ……..välkommen till min värld!
Bild
Åkte förbi dessa lupiner i Birsta häromdagen, och plötsligt SÅG jag dom, öppnade ögonen för att det faktiskt är svindlande vackert när alla vägar kantas av tusentals blommor som skiftar i lila och rosa, underbart är kort och snart har dom blommat över och då är dom inte speciellt vackra!
Nä, här har inte jag tid att sitta, har lovat att baka tårta till min dotter och göra kycklingsallad, så det är väl bara att sparka igång det projektet!
ha det bäst! / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s