babysteps framåt 18 juni

Igår var det en milstolpe …….för köket!
Nu får det vara nog med att ombestämma sig, jag tog ett beslut och brassade iväg ut på Ikea och beställde skåpstommarna, jag kan ju fortfarande kasta runt den inbördes ordningen men mitt smala kök bestämmer ju bredden på skåpen.
Enkelt att sitta hemma och göra en inköpslista som laddas upp på plats, för att göra det busenkelt så får dom både plocka ihop och köra hem ordern, känns som att plocka ihop allt detta med förståndet i behåll kan vara lite ”to much ”.
Nu undrar kanske vän av ordning varför jag skriver att ”jag” planerar och donar? Jo, för att det är just så det är, så nu får jag hoppas att jag måttat rätt när byggare Bob ska skrida till verket, han har överlåtit ”designen” på mej, och då blir det ju enkelt för vi tycker sällan lika, men som av en händelse när vi resonerat ett tag så tycker vi som mej, men denna gång hoppade vi över ”resoneramomentet”.
Köket kommer inte att vara klart på en grisblink, allt tar tid och det är hussen som ska göra jobbet, det är ju gesvint att han är både elektriker och ventilationstekniker, och duktig snickare och alltiallo, det är ett gammalt kök från1958 som ska rivas ut som vem vet vilka överraskningar som väntar under resans gång?
Och det underlättar ju inte att jag tycker att det är en bra idé att flytta häll och fläkt till andra sidan ……….. tur jag har en alldeles egen byggare Bob!
Bild

Bild
bredvid spisen går murstocken så den kan jag inte rucka på.
Bild
BildBild

Bild
Så här ser visionen ut ! ”hålet” under nuvarande bänk vid fönstret försvinner, hmmm, då måste ett element tas bort och pluggas ……..
Det blir en stor 80 cm diskho istället för två mindre, det finns fiffiga tillbehör att nyttja om man behöver två hoar, men tänk bara att kunna diska en plåt utan att slabba ner hela köket!
Väggarna blir liggande grov panel, vid hällen kommer det att bli en fejkad murstock av tegel och runt diskhon som hamnar i ett hörn blir det nåt skydd också, har inte bestämt mig än.
Inga överskåp, har man taxben så har man!
Bild
Vid matplatsen har jag i skissen satt köksskåp men det kommer att se ut ungefär så fast med två bokhyllor med vitrindörrar, det blev billigare och dom är flyttbara, mycket förvaring blir det!
Det kommer med all säkerhet att upplevas som större när jag inte har några överskåp, och ljusare när båda fönstren kommer fram.
SPÄNNANDE!!!
……… Och när ”vi” ändå har dragit på snickarbyxan så kastar ”vi” väl in ett nytt golv också, hmmm …….det är ju samma golv i vardagsrummet, jamän då kastar ”vi” väl ut några golvplank där också!
Och sen så måste visst ventilationen från fläkten dras till murstocken, så då sänker ”vi” taket och sätter in några ”spottar” av bara farten …….. Färdigt på en vecka??? Nä, jag skulle inte tro det!
Men fint som snus blir det, sen är det ”bara” badrummet nere kvar innan man kan börja fundera på att sälja ………… en vinterbonad stuga vid ett skogsbryn eller vid vatten skulle vara helt ok att sluta sina dagar i, men först ska vi njuta av det nya köket i detta hus!!
Ja, jag vet vad ni tänker, låt dom nya göra sitt eget kök, nä, det finns inte på kartan att jag släpper in nån spekulant i det gamla köket, tror nog att det nya uppskattas faktiskt!
Och här blir vi nog kvar i minst fem år till, tanken är att hussen ska gå i pension så att han slipper åka till jobbet varje dag från nåt liten hörn av skogen.

I helgen hade jag finaste pälsbarnbarnet Santoz på besök, vi skulle ju på utställning på söndag och hans husse och matte var ju bortresta så då kom han redan på fredag.
BildBild
Liten trulig farbror får det körigt med att bevaka alla sina gosedjur och framförallt alltid vara först att bli kliad, missunnsammare hund får man leta efter, jag sov uppe i gästrummet och vem parkerade i dörrhålet så att inte Santoz skulle komma förbi tror ni?
Men han är absolut inte aggressiv, han morrar inte, ser bara som vanligt helt förstörd ut .

Santoz och jag var ju på en inoff och det funkade jättebra, så inte tänkte jag på att det kunde ha betydelse vilket kön domaren hade när jag anmälde till Vännäs.
Men se det hade det, det kom ju inte direkt som en överraskning då Santoz bott hos mej i helgen och visat att det inte är självklart att tokgilla tvåbenta av det manliga könet i första skedet, efter en stund när han blivit ignorerad kan han själv gå fram och ta kontakt för att bli kliad, men den stunden har man tyvärr inte i ringen.
Jag gjorde några försök vid ringside med bekanta manliga vänner som fick låtsas vara domare men ett megaskutt bakåt varje gång blev resultatet, och Berner ska ju vara en trygg hund så jag förstår priset ” KEP” kan ej prisdömas, men rädd är han inte, bara en fix idé skulle jag vilja påstå för svansen var glad när vi sprang, och efteråt fick ´han vara med mitt i smeten när vi minglade vid den uppdukade buffén som Umeå alltid bjuder oss på och då passade helt plötsligt varenda gubbe, SURT sa räven men vi tar nya tag, men i första skedet provar vi med en kvinnlig domare !

BildBildBild
kortaste kritiken jag någonsin fått:
masc head, strong bones trough out, could not examine
Ja, det är bara att ta nya tag, surar en stund över att jag sett andra hundar vara rädda hela tiden i ringen och ändå fått en fullskriven kritiklapp, det var ju liksom den jag var ute efter …………
Bild
Men dagen blev så bra ändå och jag tror att det har varit en nyttig om än jobbig helg för lilla ”barnbarnet” !
Jätteroligt att få träffa Santoz syster Sunshine, så himla söt!!!
BildBildBild
Och hon höll flaggan i topp för syskonen och vann juniorklassen med exc & CK, ”farmor” så stolt !!!!
Så himla roligt att se vilka fina välgående hundar den lilla farbrorn kan göra trots sina egna brister, man behöver inte vara utställningstjärna för att lämna fina avkommor, TUR DET!
Fina systrar och systerbarn var på plats också, idel fina placeringar, vilken dag !
Bild
Doremis uppfödargrupp blev BIS 3 från vänster Lukas halvbror Quaterback, systrarna Lollipop & Lady Madonna och sist minst och sötast lilla Sunshine!
Så tjocka släkten får sköta ringspringet så kan Lukas bidra genom att föra generna vidare för dom verkar sitta väl förankrade!
Bild
BIR & BIG 2 Doremis Lady Madonna Kid BIM Honey-Mix Malte Mild
stort grattis till alla !!!!
Bild
Toker!
BildBildBild
Nu är Santoz hemma hos husse & matte igen och får vila upp sig efter att ”farmor” härjat med honom en hel helg, särringen tvingade honom att bada också, samma där krumsprång för att slippa men har man fått en ”farmor” som är tjurigare än en röd gris så är det bara att ge upp, på hemmaplan kan jag tvinga honom till sånt han tycker att han borde få slippa, men i utställningsringen ville jag inte göra någon stor grej av det, vi kommer hellre igen en annan gång än att utställning ska bli något läskigt!

Jag vet inte vart sommaren tog vägen? kallt som tusan är det i alla fall, idag är det växlande sol och moln men ingen värme att prata om.
Bild
Den här tycker jag är så rolig, är det inte typiskt att på en av årets höjdpunkter för många så sias det om skitväder?
Jag jobbar ju på midsommarafton men för alla lediga kan ju sol & värme vara ett trevligt alternativ till dom höstvindar som just nu härjar.
Ha en himla trevlig midsommar !!! / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s