I sommarens soliga dagar ….. 12 juni

Vädret är upp och ner, men vad gör väl det för en semesterledig?
Sommaren är ju som vackrast nu, i sin linda, med ljusa kvällar, tänk att för några månader sedan vandrade vi i evigt mörker, och nu blir det aldrig riktigt mörkt?
Jag gör typ ingenting, är det inte det som är semester? Jo, jag är iofs en flitigt besökare på köksplaneraren på IKEA, tänk att bara för en stund sedan ombestämde jag mig igen ……. hmmm …….det här kommer att bli ett evighetsprojekt …….. fast nu är jag i harmoni med skåpstommarna, har bara lite beslutsångest om vilket som ska stå vart …….. nåja, det löser sig med skridskor bara isen lagt sig!

Häromdagen var det någon som sa att jag alltid säger ”det löser sig”, och vid närmare eftertanke så är det nog så jag lever nuförtiden, det finns en lösning på allt, och kan man inte lösa problemet så mår man inte bättre över att grotta ner sig i det olösbara, vi blir alla formade genom det liv vi lever, det mesta kan vi påverka själva och får tugga i oss eventuella konsekvenserna av våra livsval, andra saker kan också inverka i våra liv, utan att vi har någon som helst möjlighet att påverka …….. och det är väl där den största faran för förståndet ligger …….. ska man bryta ihop eller rent krasst inse faktum och lära sig att hantera det ?

Med facit i hand så kan jag se att jag har tänkt alldeles för mycket på andra, försökt fixa och trixa i stort och smått, och det är väl inget fel i det, men det skapar en stress att alltid vilja vara alla till lags, att alltid se till att alla andra har det bra ……….. NU SKITER JAG I DET !
Jag vill fortfarande att folk i min omgivning ska ha det bra, men det betyder inte per automatik att allt ligger på mina axlar för att det ska bli så. STOR SKILLNAD !
Nej, med ålder och erfarenhet kommer en trygghet i att bara göra det som känns bra och gott i min sinnevärld ……….. 😉

Imorgon vet jag inte om jag vaknar, det vet ingen, så att planera utifrån den dagen jag går i pension är ju helt vansinnigt egentligen, visst är det gott att ha en plan, men om jag inte lever den dagen så faller ju allt ganska platt ?
Och nej, jag har absolut ingen dödsångest, det som sker det sker, men är vi inte lite till mans så att vi ska göra saker sen? Sen när jag fyller jämnt …….. sen när jag har bantat ………. sen när jag har gått i pension ………..men om SEN aldrig infaller ??
Livet är det som pågår medans vi planerar framtiden ……. GLÖM INTE DET!
Så det är nog därför som jag faktiskt tycker att ” ALLT LÖSER SIG ” jag gör inget som jag inte vill, för gör jag något mot min inre vilja så får jag en obehaglig känsla i kroppen som jag lärt mig känna igen, och så länge den inte infinner sig så är det bara att ”kötta på” som en av mina arbetskollegor brukar säga!

Bild
Märkligt väder häromdagen, vi gick i gassande sol men kunde höra hur åskan gick utöver Timrå, det tog nån halvtimme sen vi kommit in  innan himlen öppnade sina portar även över våran lilla sfär i tillvaron.

Jag har ju anmält Lukas son Santoz till Vännäs, hans snälla matte lät mej låna honom igår då vi skulle ha ringträning, dom släppte av honom här på förmiddagen innan dom for på yngsta sonens student.
Vi hade ju träffats dagen före på en promenad så det gick bra att ”fösa ” ihop dom igen.
BildBildBildBildBildBild
Den trumpna lilla fadern förstår ju inte alls varför sonen är på besök ………. herregud, vart stod det i parningskontraktet att man måste värna om avkommorna typ HELA TIDEN ??????
BildBildBildBild
hehe, en smärre lägda på baksidan, hussen har klippt framsidan och beklagade sig över regnet som vräkte ner, då yppade jag att jag kan klippa om det är uppehåll ( vilket jag brukar göra, gräsklippning är icke en främmande syssla) , jag trodde jag skulle drutta på ändan när han häver ur sig ” DU KLIPPER SÅ FULT”  !!!!?????
men hejda dig Redjar ! Kortare gräs är väl kortare även om det är fult? J-vlar anamma, idag har jag sprungit som en illbatting kors och tvärs
………. men nog f-n sticker det upp tuvor både här och där, men tror jag fick godkänt ändå, och får jag inte det så står det inte BRY i min panna, herregud, fulklippt gräsmatta, visste inte ens att det fanns på kartan?????
BildBildBild
Lukas bevakar sina positioner, INGEN får vara närmare maaammma än honom!
Bild
Hussen blir ju lite trött mellan varven på Lukas som konstant vill bli kliad, naturligtvis på sina egna villkor, vilket innebär att han sitter på golvet bredvid hussen och hussen gnölar om vad obekvämt det är ………..
Men som av en händelse så passade det helt plötsligt att kliva upp i soffan bara för att förvissa sig om att slyngeln till son inte fick några som helst fördelar i detta hus ……… JAHA, och vad kan vi dra för slutsats av detta då ???
Hmmm, vi köpte en till hund för att Aston skulle börja äta ”som folk” ska vi nu köpa nr 3 för att husse ska få ha sin Lukas i soffan ???
SKULLE INTE TRO DET!
Roligt med ”barnbarnet” på besök, nu är han hemma och vilar upp sig, imorgon kommer han igen och ska stanna till söndag, husse och matte åker till sitt sommarviste i helgen och Santoz och jag skall till Vännäs på söndag, lite tumhållning skadar aldrig!

Ulrika myntade ett uttryck igår när vi var på promenad, ”att hitta ett nytt ställe att vandra på varje vecka”
Så det tog vi fasta på idag, mot Bergeforsen där en sennenvän tipsat om ett bra ställe.
Jag hittade inget bra ställe att bada på, vi var kanske inte på rätt ställe, där vi var var det ganska brant ner mot Indalsälven som har väldigt strida strömmar, så det där med bad lade jag  ner, jag koncentrerade mig på att få dum & dummare att springa upp och ner i sandtaget, en icke lättsam uppgift!
BildBild

BildBildBild
BildBildBild
Snuvad på badet så åkte vi vidare till ” Y ` et ” där dom fick blöta fötterna.
BildBild
Å ´sen så for vi hemåt, nöjda och glada över att sett nya vyer på hemmaplan !
Rapport om helgen kommer sedermera! / ha det bäst / AC

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s