nationaldagen 2014

Politik är jag ganska ointresserad av, eller mycket helt ärligt!
Bild

Men visst höjer även jag på ögonbrynet inför det som händer i politiken just nu. Det finns många ord som är på tapeten, rasist tex, jag skiter högaktningsfullt vart ifrån folk kommer eller vem deras hjärta trånar efter . Men jag förstår att partier som SD ökar lavinartat, det finns många ”rötägg” som förstör för den stora massan,
när jag gick på Komvux för ett antal år sedan för att läsa in till undersköterskekompetens så var det en väldigt blandad skara i klassen, hälften var av utländsk härkomst.
Och det mest slående hos en del var kravet på att det var vi ”inhemska” som skulle anpassa oss, det fanns inte ett uns av ödmjukhet, det var många fraser av ”det har jag rätt till” karaktär.
På jobbet har vi haft elever av utländsk härkomst, man får inte yppa någon form av kritik för då är man rasistisk  …….. I landet lagom ska vi vara så j-vla präktiga hela tiden, det blev fel från början och sen har vi gått med håven och bett om ursäkt att vi är svenskar.
Jag tror inte lösningen finns att finna i partier som SD, dessa skapar bara hat och fientlighet, jag är inte fientlig, jag är bara j-vligt irriterad på attityden hos många av de invandrare som jag mött, och det är väl där som det största problemet ligger, det triggar folk att ropa på förändring och då står partier som SD med öppna armar.

Senast häromdagen tänkte jag på detta när jag var och köpte pizza, äter främlingsfientliga personer bara svensk husmanskost ??? Om inte, vem har gräddat deras pizza, pulat ihop några bitar sushi eller wokat ihop deras thaimat? Knappast nån helyllesvensk?
Det är aldrig ens fel att två träter, det kan inte bara vara vår attityd som svenskar som skapar det samhälle vi lever i idag,
alla drar vi vårt strå till stacken, oavsett vårt ursprung, det håller inte i längden att ropa rasist så fort man får ett mothugg, varför ska vi svenskar vara så till lags hela tiden?
Vad exakt är vi rädda för ??
Som man bäddar får man ligga, och där är vi nu, en alldeles för flat inställning från början har gjort oss till strykrädda hundar som varken vågar säga bu eller bä för då j-klar anamma har vi skitit i det blå skåpet.
Jag tycker att ni ska ta er tid och läsa denna artikel, den är mitt i prick enligt min sinnevärld.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/nej-svenskarna-ar-inte-rasister_8930490.svd

Och innan ni fortsätter att sprida skrönor som florerar på FB om hur pengar formligen regnar över invandrare så var lite källkritisk!
Jag ger mig inte in i debatten om flyktingpolitiken för det är jag alldeles för dåligt påläst på,
men om vi en gång för alla kan komma överens om att om man retar upp sig på en person, så ska inte ursprung ha nån betydelse, man får bli lika j-vla skogstokig på en person av utländsk härkomst utan att för den delen vara rasist, är man dum eller beter sig dumt så ska man inte kunna gömma sig bakom att vi svenskar är så j-vla rädda för att bli kallade rasister!
EN IDIOT ÄR EN IDIOT OAVSETT HUDFÄRG!
Kan vi möjligtvis backa bandet en aning och fortsätta göra det som vi svenskar gjort i många många år, och det gäller både i stort och i smått, jag förstår inte varför det är vi som ska anpassa oss i vårt eget land??
Jag tror på mångfald, men buset från annat fjärran land är inte sämre än vårt eget bus, dom ser våra svagheter och vet vilka knappar dom ska trycka på för att vi ska be om ursäkt att vi finns till, MYCKET MÄRKLIGT!
Och NEJ, jag röstar inte på nåt främlingsfientligt parti, men nån kan säkert tolka mitt inlägg som rasistiskt, fast då rekommenderar jag den personen att läsa en gång till, sammanfattningsvis så är min fundering varför jag får kalla en svenskfödd idiot för idiot men inte en utlandsfödd dito?
Och för ordningens skull så springer jag faktiskt inte omkring ock kallar folk för idioter i parti och minut, men ibland har det hänt att man ramlat över stolpskott som har synnerligen oordning i besticklådan och då ter det sig ytterst märkligt att få ordet RASIST kastat i ansiktet bara för att man vill ha lite ordning och reda på torpet?
Ordet rasism kan i många fall användas i överförd mening, exempelvis baserat på hudfärg, kultur, art eller härstamning. Skillnaden behöver alltså inte avse just ras, utan det avgörande är principen att bedöma individer efter vilka de är och inte efter vad de gör. ”
Tycker nog att jag själv ibland blivit insållad i facket ”Svensk” och med det följer flera antaganden utifrån det, inte utifrån den person jag är.
Nog om detta!

 

Dragträning häromkvällen, förra sommaren blev det inte en enda gång som jag kan minnas, men nu ska vi ändra på det!
BildBild
Lukas är bara med som störning 😉  han försöker göra sig osynlig när selen åker av Aston men han behöver verkligen inte, det passar mej bra att koncentrera mig på en hund!
Jag vill nog påstå att allt satt kvar innanför pannbenet på bästa busbullen, sista passet skruvade jag upp tempot och vi småsprang igenom banan, jag tror faktiskt att nyckeln till framgång sitter där, att ha hög fart, då är Aston uppe på klorna och taggad till tusen, skall hålla kvar den tanken tills nästa tillfälle!
Bild
Och den nya generationen draghund behövde bara vara söt på kvällens träning! ( Thidas Karamelle 13 veckor  )

Jag bytte ju kamera för några månader sedan, ja jag vet, helt onödigt ………men alldeles underbart, det enda smolken i bägaren är att den nya D7100 inte har nån vinklingsbar skärm, men då tänkte jag ju som så att vill jag vinkla skärmen så har jag ju en kamera för det …….. hmmm ………den har legat där den har legat så jag fick en idé om att istället för att spara på allt som inte blir använt så provar jag att slänga ut en annons på FB, jag hann bara plocka ur halva diskmaskinen innan den var såld, det tog mindre än 10 minuter !
Bild

Hejdå trogna vän, jag är helt säker på att du får det himla bra i ditt nya hem!
ha en fortsatt trevlig helg! / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s