Semester !!!!! 26 maj

Ja då var årets upplaga av semester här då, del ett ……..fast egentligen vet jag inte riktigt när del två och tre börjar, skulle väl snarare vilja påstå efter en stunds eftertanke att hela sommaren blev en enda lång härlig semester!
Bild
Att gå in och jobba en helg lite här och lite där är ju inte direkt betungande!
Det lönar sig att vara ”gammal” och jobba åt kommunen, 32 färska semesterdagar rullar in vid årsskiftet, jag har kämpat som en liten gnu för att göra av med dom denna sommar, lyckades nästan, jag har förverkat  28 dagar ………. hmmmm ………har ju 19 sparade sen förut, ett angenämt problem med semesterdagar i överskott, kan vara bra att ha, efter denna sommar behöver jag kanske lite rekreation i september också!
Bild
Vilken tur att jag arrangerade en semesterbild innan semestern startade, för finvädret försvann minsann och ynka 8 grader och spöregn startar jag upp ledigheten med.
Denna vecka är det idel roligheter, först en kryssning med goa arbetskamrater, både nuvarande och från min förra arbetsplats, plus några fler, E-type är väl inte riktigt min favvo, man får ju så lätt migrän efter en stunds ”häddbangande”
Bild
Kommer hem sent på fredag kväll, upp på lördag morgon och iväg på nya roligheter, mot Degerfors och rasspecial, Min vapendragare på utställningsresor åker i egen bil så det blir ”nya” kamrater på denna resa, men jag betvivlar inte att det blir lika tokroligt!
Bild
En av reskamraterna!
Så ett späckat veckoslut har jag att se fram emot, liten farbror ska få åka på kollo till mormor, det blir lugnast så, både för husse och för min sinnesro!
Det börjar bli mer regel än undantag att åka på utställning utan hund, visst kan nån följa även om dom inte ska ställas men det är skönare och mer avkopplande att åka utan hund faktiskt, vi nöter på varandra än då till vardags!
Bild

Bild
Älskade lilla farbror, trulig och tjurig men sötast ändå!
Han har ett lugn och en inre visdom som hans äldre ”bror” inte besitter, inte lätt att vara lite eljest ……….
Igår var och firade Magnus som fyllde 29 år, A´puh, det är som att släppa in en skenade elefanthjord i en porslinsbutik, Aston är överallt känns det som.
Men nu är det snart bara ett halvår kvar ……….. tills han fyller sju, då är jag LOVAD att han ska landa i skallen, det är då han inte längre kommer att studsa runt som ett opoppat popcorn i het olja, vi kommer att polymasa runt på lugna fridfulla promenader och åren med en heliumballong i snöret kommer att vara ett minne blott …………LÄNGTAR!
Fast å´andra sidan har vi ju hittat knep att hantera vår vardag, Aston är en fena på ”skvallerträning”, andra hundar betyder godis, godis kan man göra vad som helst för, till och med ignorera andra hundar.
( och för den som undrar så är han inte arg på andra hundar, han ser kompisar överallt )
När och om det blir en ny hund i detta hus så hoppas jag att jag lärt av mina misstag, men ingen är ju den andra lik, jag vet vad jag skulle gjort annorlunda med dom två som jag har, troligen blir det nog nåt helt annat med nästa individ.
Ibland blir man mer än mörkrädd när man läser ”goda råd” folk får på FB, att brotta ner en 10 veckors bernervalp och trycka till över strupen när dom är yster och övertrött låter väl som en alldeles strålande idé?
Att vara bestämd är en sak, att låta en valp ”komma undan” med saker bara för att den är söt och man inte kan säga ifrån fanns det gott om exempel i detta hus när Lukas var valp, han var helt sjövild innan han som 6 månaders valp gick in i sitt sobrilliknande tillstånd.
Både hussen och sonen blev bitna så blodet sprutade, Lukas var som en liten piraya, jag var väldigt bestämd med att det inte var OK att bitas, ett milt med bestämt tag i nackskinnet och ett NEJ, samtidigt som jag erbjöd något annat att tugga på än mina lemmar.
Jag försökte utan framgång visa dom söndertuggade min teknik men dom tyckte tydligen att det var kul att agera tuggleksak så jag gav upp, men det var inte jag som gick till jobbet med ett extra hål i näsan i alla fall!

Nu undrar kanske vän av ordning vad jag skulle gjort annorlunda med Lukas, i synnerhet när jag tycker att han är så lugn och trevlig.
Med facit i hand så skulle jag tränat mycket mer kontakt med honom när han var valp, han är sjukt självständig och skiter högaktningsfullt i mig om nåt annat intresserar honom mer, då kan jag stå och dingla med en oxfilé framför honom bäst jag vill, det lilla matmonstret är helt ointresserad av mutor i form av godis eller lock och pock, Aston är tvärtom, han kan gå fot i en mil i hopp om att förr eller senare kommer en godis att visa sig.
Och visst, jag kan börja träna nu ………. men det blir lite ” snart som är vän med aldrig” om jag känner mig själv rätt …….. och det gör jag!

Nu är Lukas inne på sista veckan med bantningsfoder, dom extra 2 kilona är nog borta nu, det känns skillnad på kroppen, det blir vägning till veckan, jag har inte vägt honom något sedan han började, tanken är att vi kollar vikten när han ätit upp sin säck.

Nä, nu ska jag göra någon nytta, eller kanske surfa in på Ikeas kökssidor, jag blir väl snart klassad som ett ”virus” på den sidan, Det går sakta på köksfronten, eller totalt stiltje är väl ett bättre ord, det har ombestämts ett antal gånger men nu så börjar jag känna mig säker hur det ska bli, förutsättningarna är ju givna i mitt smala kök, det gäller bara att få ut så mycket förvaring som möjligt.
Planen för dagen är bara lådor nedtill och inga överskåp, det blir två vitrinskåp vid matplatsen istället.
ha det så himla bra, det har jag! / AC

PS
så här blev tavlan som jag gjorde till Magnus i tredelad canvas
41
120 bred och 50 hög, inte så tokigt om jag får säga det själv!

2 reaktioner på ”Semester !!!!! 26 maj

 1. Helluuu!!
  Trots startvädret..hoppas du får en skitfin semester!!!
  Skrattar åt dina ord om dina godingar. Och ja!! Nästa blir det såklart nåt helt annat bus med. Har ju…få se nu…1,2,3…5…nummer 7 här i ordningen. Inte en pytteliknelse i nå av nån. De har sina olater och kärligheter allihopa. Trefärgade allihopa iaf. Yes! Nåt rätt har jag gjort 😛

  IKEA ringde. De sa att jag hade fått konkurrens på nätkollandet. Tack. Nu vet jag att det var rätt ofarligt motstånd i den matchen 😉

  Ta det lugnt med häddbangandet. Och tack som alltid för fina bilder och roande/klok text att läsa!
  Kram påre´!

  Gilla

  1. O `NO !!!! sidan har kraschat, jag kommer inte åt min beställning som jag vårdar så ömt och ändrar på typ varje dag, kan du vara snäll och surfa någon annanstans för just nu är IKEA mina domäner !! 😉 kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s