Nu är det nära! 23 maj 2014

Semestern närmar sig med stormsteg ……….inte om några veckor, nepp, ett dygn kvar imorgon och sen så är det ledigt ……..ända till midsommar ……..som kommer att komma så fort att vi inte hinner blinka!
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag kommer ICKE att ha några problem med att gå i pension, jag jobbar för att kunna vara ledig, jag lever inte för jobbet!
Igår blev det apvarmt, a´puh, a´puh  ………. och tyvärr så inföll det på ett arbetspass, nåväl, även jag måste ju göra några knop ibland för att få ihop till heltiden.
Tråkigt bara att jag sov typ ingenting på mitt arbetspass, även om det är helt legalt, så när jag somnade framåt småtimmarna var jag i det närmaste medvetslös när klockan ringde på morgonen, men bara nästan, tur det! 
Upp som en lärka, om en något tilltufsad hålögd sådan, stökade undan morgonrutinerna och begav mig hemåt.
Varmt även idag, hussen som är jourledig hade begett sig på hojtur, jag stuvade in hundarna i bilen och begav mig mot Åstön, ville kolla läget vidare där vi var sist.
Nu gick vi från andra hållet, Kammarskäret var destinationen, ganska breda vägar men med ”orm i parti och minut” varningsklockorna ringande i öronen så fick hundarna finna sig i att vara kopplade, matte går först och banar väg och tar första hugget!
Vi hann väl gå några hundra meter innan den första ormen uppenbarade sig, jag såg den på långt håll, en liten babyhuggis, eller kanske var det en hasselsnok eftersom den var brun?
Jag är mäkta förvånad över mitt nya inre lugn, istället för att arbeta upp en hysteri gick vi helt sonika förbi den lilla ormen, som dagen till ära spelade död och rörde sig icke, gick några hundra meter till när det ringlade till framför oss ……..ingen tvekan om att detta var en ofarlig kopparsnok ………. det verkar inte som att ormar utsöndrar nån lukt, hundarna såg varken den första eller den andra, tror inte dom gör skillnad på art om dom skulle få upp intresset!
Jag har jättestor respekt för ormar, tro inget annat, men jag är faktiskt inte hysterisk längre, och det är en stor skillnad!
Hundarna fick vara lösa när vi kom närmare havet, visst, det kan finnas orm där också, men vi bor i Bosvedjan där det påstås finnas jättemycket orm, och hur många har jag sett? Risken är nog lika stor där att vi överraskar en orm och blir bitna?
Bild
ta mig till havet ……….
BildBild
det var väldigt mycke´sten !
BildBildBildBild
Jag är den lilla människan vid det stora havet, det ger insikt och en inre frid.

Jag har blivit så tam att det nästan är löjligt, jag vars mun pratar innan hjärnan hinner med i att ha en åsikt har funnit den inre friden i att alla är lyckliga i sin egen tro ……….. fast bara för att jag kan och får så skriver jag här på min egen blogg att nog det är förunderligt vilket bekräftelsebehov en del har ………………. se och hör mig, alla andra är dumma typ ………………???
Men, tur att FB finns då så att man får sympatier från alla håll och kanter, slutet gott, allting gott!

Och nu till nåt helt annat ……………..
Om nån möjligtvis har missat mitt trälande med att lära mig att fota manuellt så har ni väl förvisso inte missat något, men nu kommer lite funderingar igen …………
TRÄNAR ……..på att fota RAKT!
BildBild
Om man inte fotar rakt från början får man räta upp bilden, vilket kan innebära att den beskärs på ett oönskat vis, jag är besatt av räta horisonter numera!
En annan liten ”ovana” jag lagt mig till med är att undvika utfrätta högdagrar, vilket inte är det lättaste på en hund som både är svart och vit …….
Bild
Här har jag ljusat upp den vänstra bilden bara för att illustrera detta,
det blir väldigt tydligt på Lukas ” fräknar” dom försvinner när det vita blir ” för vitt”
Bild
Det ultimata är att alla strån skall synas även i det vita, och det är inte lätt!
Hua! Det var mycket enklare innan jag började grotta ner mig i diverse olika fotoinställningar, det kanske inte var så illa ändå med AUTO!

BildBildBildBildBild
Det var lite väl stenigt här för att det skulle vara bekvämt, fast vem har sagt att livet är en dans på släta rosbeströdda vägar?
Inte jag i alla fall!
Bild
Bra motion att vingla runt !
BildBild
Inte en orm så långt ögat nådde på hemvägen, det tackar vi för, jag sticker inte under stol med att det är otroligt energikrävande att gå på helspänn hela tiden, till slut blir varenda pinne på vägen en potentiell orm ……………
Upp med alla dörrar på bilen, jag tänkte att vi kunde vänta utanför tills den värsta hettan blåst ur …….. Icke sa Nicke, vi vill hem nu sa pojkarna!
Alltså jag får ont i magen över att det fortfarande i dagens 2014 finns folk som lämnar sina barn och hundar i bilen ?????
En bil som stått i solen som min gjorde idag, och då visade ändå utetempen ynka 16 grader vid havet ( det var 23 hemma ) är som en bastu när man kommer tillbaka, inga till knappt hälften nedvevade rutor kan kompensera solens förödande kraft, vad är problemet med att ta till sig fakta?
Jag har dåligt samvete för att jag överhuvudtaget tar med dom i bilen, kylan går på max och jag är som en isskulptur av barbamamma när vi väl är framme!
Hur som haver så hade vi några fina timmar vid havet ……. minus ormarna då, men om dom finns där jag vill vara så får vi kompa, att ha hundarna kopplade där man misstänker att det finns huggorm är en bra bit på vägen!
ha en himla trevlig helg! / AC

 

2 reaktioner på ”Nu är det nära! 23 maj 2014

  1. Haha jag är också en mästare på att ta sneda bilder och blir galen, hur svårt ska det liksom vara att hålla kameran rakt?!? Är tacksam för att det finns möjligheter att räta upp i efterhand men i bland går ju inte det heller…
    Har du förresten fått någon ordning på fokuspunkterna?
    Jag har nu lyckats få min nya kamera att göra som jag hade på min gamla. Alltså en fast fokuspunkt som jag själv väljer var den ska vara. Med det är jag nöjd och glad igen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s