vårkänslor 25 april

Hallå! April sjunger på sista versen och det är tokvarmt ute, sämre kan man ha det!
Den där bacillen som smittade mig för nån vecka sedan var en riktigt ilsken en …….hua vad miserabel jag har känt mig, men nu så är det bara lite hosta kvar, ont krut förgås inte så lätt!
Men säg den lycka som varar? På onsdag vaknade jag med en eländes värk i foten, som eskalerade under dagen så det blev till att hoppa runt på ett ben på kvällen på jobbet, började allvarligt fundera om jag fått en propp eller nåt?
Min amatörläkarbedömning har ställt diagnosen akut hälsporre, idag är det något bättre, jag kan gå på foten men det känns, bit ihop och sluta gnöla är rekommendationen ………… Det är ju klart obra att inte kunna gå och springa ………gå behöver jag kunna göra med hundarna, springa tyckte jag var en god idé när jag anmälde ”pälsbarnbarnet” till en inoff nästa helg ……..han ska ju ge farsgubben upprättelse, avkomman skall ju förhoppningsvis vara bättre än avelsdjuret !
BildBild
Han blir bara vackrare och vackrare ………min helt opartiska bedömning! Huvudet som var lite smalt ett tag har nu börjat bredda sig, han är större och grövre än sin far men ganska lik i temperamentet, vi har provsprungit lite idag inför nästa helg …….host! ……….nåja, en glad och sprallig kille i alla fall!
BildBildBildBildBild
Sjukt varmt idag, så hundarna uppskattade en lerinpackning ……..jag hjular väl inte direkt runt av lycka …….
BildBildBildBild
Go o´glad farmors lilla troll !
Bild
Vi träffade på en liten boxertjej, hennes husse undrade om dom fick hälsa, han tyckte det var nyttigt för henne att känna på hur det är att inte vara störst och bäst i alla lägen!

Hon fick tampas med far & son, ”dampen” fick finna sig i att vara kopplad, man vill ju inte ge liten boxerflicka men för hela livet!

Igår var vi på utflykt, tyvärr så har stormen Ivar ställt till det i skogarna både här och där.
BildBild
Så himla skönt att ha fått tillbaka bilen! Dom ringde på skärtorsdagen att den skulle bli klar under dagen, 6 veckor utan bil är lite väl!
På kvällen var det dags för valpmys igen, denna gång söderut mot Njurunda på Thidas kennel.
7 veckors ulltussar
BildBildBildBildBildBildBildBildBild
Bild
Lite sugen blev man allt på ”Klossen” han vägde några kilo mer än sina syskon, heffaklump!

På annandag påsk var det familjesammankomst hos min bror i hans stuga i Stöde
BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild
Trevligt och god mat!
Idag fick jag mina nya försäkringsbrev på hundarna på posten, en höjning av premien på ca 100 kr/ månad för två hundar, dyrt men ändå överkomligt då jag läst om andra hutlösa höjningar för andra i andra bolag.
Nyheter i försäkringen är valmöjlighet mellan liten, mellan eller stor, för närvarande är jag placerad i facket ”mellan” vilket innebär att jag tex har veterinärvård för 50.000 per år och hund, jag kan uppgradera till ”stor” vilket innebär att jag får bla veterinärvård för 75.000, ersättning för cellgiftsbehandling upp till 10.000 och ersättning för implantat för 25.000 …….hmmm ……..75.000 kr är verkligen apmycket pengar …..innan jag har kommit upp i den summan så har jag betalt en hel del själv ………………vart går gränsen för hur mycket pengar det är rimligt att plöja ner i sin hund?? jag älskar mina hundar, tvivla inte på det, men jag är även realist, men den livslängd dom dras med så är det inte helt självklart att hosta upp 20.000 för ett extra halvår ……..och som det känns här och nu kommer det inte någonsin att bli aktuellt med nån cellgiftsbehandling och inte nåt inplantat heller.
Så jag tror att jag nöjer mej med min ”mellan” försäkring faktiskt!
Sjukt dyrt är det i vilket fall, nästan 900 kr i månaden i försäkring för två hundar, sen ska dom äta också, och nån sväng till veterinären kan det ju bli också när man minst anar det, Lukas klobrott tex.
Så även om den nya varianten av försäkring lockar med rabatt från hund nummer 3 så tror jag fortfarande stenhårt på att 2 är ett alldeles utmärkt antal för mig!
Ett stor plus i den nya ordningen är att Folksam nu har infört ersättning för tandvård av mjölktänder och vid bettfel i medicinskt syfte, detta vet jag har funnits som tillägg i andra försäkringar. Hittills har jag klarat mig men är oturen framme så släpper inte mjölktänderna som dom ska.
jag kan även välja en högre självrisk, 3000 istället för 1500, ska nog ringa och förhöra mig om villkoren för detta.
ja, det är en djungel detta med försäkringar ………. men visst tusan är det en skrämmande utveckling när du kan teckna veterinärvård för 75.000 kr ????
Ha det bra i vårsolen, jag ska jobba en månad till innan SEMESTER !!!!! / AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s