Det börjar bra!

Hallå!
Måste ju plita ner för minnenas galleri att fröken Majken på en gata i stan har gjort debut i utställningsringen.
Jag hade redan i Juli anmält henne till en inoff i Ö-vik, sedemera visade det sig att det poppade upp en driv-in utställning på Birsta hundcenter samma helg, och valpkurs hade vi oxå anmält oss till ……..hej och hå, vi kan inte vara med på allt så det blev till att skolka från valpkursen idag.
Det är bråda dagar för lilla snörpan, i torsdags började vi på ”valpis” på Arken zoo, och ringträning har vi klämt in på dagtid när det passar.
Så hon är en valp/unge av sin tid, fullspäckad kalender!
PSX_20170921_172037
Det var dags att köpa nytt halsband, så vi passade på när vi ändå skulle ut på Arken, valphalsbandet var på sista hålet och jaja, jag köpte ett rosa, för hon ville det faktiskt !
Hua, nu kommer det långa ben och valppälsen sitter liksom bara som ett skal, den lossnar i drivor, men som jag visste så är hon ju lika vacker ändå, så himla skönt att just mina valpar aldrig får nån ful ålder !
Vi börjar väl med gårdagen som var en driv-in historia, anmälan mellan 8-10 och sen skulle utställningen börja 11.
Så jag blåste ut vid nio-snåret och anmälde, det tar ju bara fem minuter från mej till Birsta om jag nyttjar ”Bosse-filen”.
Då jag jobbade på fredagen och inte fick fingrarna ur på fm så var det bara att locka in fröken i duschen på morgonkvisten, om det tycker hon väl inte, men det funkar, blåsen är inte heller hennes bästa vän men har matte bestämt sig så har hon.
Först tänkte jag strunta i badet men det är liksom trevligare att komma med en hund som är nybadad.

Strax före tio begav vi oss till Birsta, tänkte att en timme var lagom att acklimatisera sig på.
Denna timme blev till flera då klockan blev en bra bit över 12 innan det hela sparkade igång.
ACU_6483
Sällskap av halvbrorsan Brånslättens Franz Ferdinand, premiär för både matte och hund i utställningsringen och det gick hur bra som helst!

”Angus” & matte

När det väl blev våran tur så gick det ju som på räls, hon är så himla duktig, men
å ´andra sidan är det ju inte så svårt att ställa en hund som är så foglig och medgörlig som denna lilla juvel.
Inget flams och trams, rör sig som en dröm och står jättebra med små justeringar, det är bara en tidsfråga innan hon ställer sig helt perfekt själv, och det är ju inte så konstigt då alla kroppsdelar sitter där dom ska sitta!

foto Ulrika
DSC_0374
Löjligt stolt över den kritiken!
ACU_6488
Dagen till ära kom Ulrika med ett nytt armband till nummerlappen, jag är ju ingen blingblingmänniska men lite glitter på armen kan jag väl kosta på mej!

Sen blev det en LÅÅÅÅÅNG väntan på finalen, alla som gick vidare gick direkt till BIS, så det var inga gruppfinaler.
DSC_0368
Jag hade ju inte räknat med att det skulle ta så lång tid så jag fick ringa hussen som fick göra en akututryckning med Majkens lunch, jag ville ju hålla det lilla livet vid fortsatt gott mod.

Det var fantastiskt roligt att flera för mej främmande personer kom fram och berömde henne och tyckte att hon var så fin ” nu kan jag ju inte rasen men det syns ju att hon är något extra” hua, jag pyser ju över av stolthet ❤

foto Birsta hundcenter

DSC_0371
Alltså blått är ju ganska flott faktiskt!
Vid femtiden var vi på väg hem, vi måste ju självklart heja fram Diva då de vuxna hundarna gick sist.
DSC_0370
ACU_6602
BIS 3 för hårbollen ❤ och som vanligt så har hon kammat sig med en chinapuff när det ska ringspringas.
A´puh, lagom mör efter en hel dag så var det bara att stupa i säng tidigt för idag var det ju dags igen, mot Ö-vik!
DSC_0379
Lägger till komihåglistan att det finns inget öppet vid denna tid på dygnet, typ 6.30, jag hade tänkt köpa mig frukost efter vägen men se det gick inte.
Men som tur var så serverades det fika på plats och vi var framme i god tid.
Surt väder och lite regn i luften så Majken fick ligga kvar i bilen en stund så att hon inte blir kall om magen, men först fick hon komma ut ifall att det möjligtvis kunde vara så att hon kunde tänka sig att kissa i Ö-vik? Nepp, tänker jag inte sa Majken.

DSC_0395
Ytterligare en jättefin kritik, jag var faktiskt ganska nöjd över att inte bli placerad först i detta ruskväder, ganska skönt att vända hemåt strax efter 11. …….men först hör och häpna så bestämde sig ”frökenkissarbarapåmingata” att äntligen slå ner rumpan och släppa dessa dyrbara droppar som tydligen bara är ämnade för gräsmattan hemma på päronhuset.
Det händer att hon kissar på promenad, men det är inte självklart.
Ja, så vi fortsätter väl på den inslagna vägen, 3 eller fyra inoffar till ska vi nog kunna klämma in innan året är slut.
Snart är det dags för Nordichallen oxå men då ska jag bara vara åskådare, jag var ju så nöjd över att Qross bara fällde på bog och lår i våras och att den pälsen kom tillbaka i rekordfart, men det var bara på skoj, nu har han lagt av sig hela kostymen så han får ta Majkens plats i garderoben då hon inte behöver stå där faktiskt!
PSX_20170922_114510
Min egen version av dansa med vargar,
Han är helt sanslös, jag var tvungen att stanna bilen och starta mobilen häromdagen då vi var på väg hem, så fort vi svänger in i vårt kvarter så drar han igång.
Och vän av ordning behöver inte oroa sig, jag tittar på vägen inte på mobilen, syns kanske på fladdrandet.

Samma gäller när han känner igen vart vi är på väg, till Hov tex, då drar serenaden igång, lite svårt att göra nåt åt då jag är själv i bilen och han har en mission i sitt liv, att alla måste uppmärksammas på att Qrossen är på ingång, särskilt grannarna hemma på gatan, bara så att dom vet liksom ……HEMMA!
Man får nåt nytt med varje ny hund, så sant!
Till veckan missar vi ”valpis” på torsdag för då jobbar jag men valpkursen på söndag har jag styrt upp i schemat.
Ringträning kommer vi oxå att fortsätta med lite sporadiskt, jag behöver inte tjata ut henne med det då det funkar så bra, och i och med att hon sköter sig som en liten dröm så försvinner min nervositet oxå, i min plan ingick ju att hon som bossar över bakdelen även skulle sköta ringspringet, men nu gick ju hon och köpte sig en egen valp som ganska snart kommer att hamna i samma klass i officiella sammanhang så det är väl bara att springa på själv då!
Ha det bäst!
/ AC

4 reaktioner på ”Det börjar bra!

  1. Nu tycker jag verkligen att matten både kan och ska springa själv med prinsessan, men skulle nervositeten fullständigt nocka dig så lånar jag gladeligen min kompis Majken 😉
    Härlig helg ni haft!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s