Qross Country skiing

Hallå!
Long time, no see ……….. Det är väl attan vad det är svårt att plita ned några rader nuförtiden?
Det kan väl vara så månne att mitt löfte att inte skriva precis vad jag tycker om saker och ting gör att jag hamnar i mellanmjölkslandet, allt blir så himla lagomt då och det finns typ inte så mycket att orda om i mitt lilla hörn av tillvaron.
Jag tycker fortfarande en massa, om både det ena och det andra …….men nu när jag snart är vuxen har jag kommit till insikt att jag är en större människa om jag inte ordbajsar ut allt jag har åsikter om, bra va?
Men en liten blänkare kan jag inte låta bli att reflektera över, mina hundar och rasens stora dilemma ……cancer ………….jättehemskt och otroligt sorgligt att så många dör i just cancer ……..men jag vill lyfta det en nivå till, att se det i ett större perspektiv, cancer är inget som drabbar enbart hundar, och Berner i synnerhet, jag har skrivit det förut:
Cancer drabbar mer än var tredje person i Sverige …….det är ju en helt sjuk siffra, vi som är fyra i familjen  …..vem av oss ska drabbas?
Rent krasst så är en hund en hund, det är f-n så mycket sorgligare när nära och kära rycks bort alldeles för tidigt, självklart ska vi jobba mot att få ner dödligheten på våra hundar i denna vidriga sjukdom men cancer är en stark motståndare inte bara inom hundvärlden.
Sug på den en stund!
114
Cross-country skiing is a form of skiing where skiers rely on their own locomotion to move across snow-covered terrain, rather than using ski lifts or other forms of assistance”
Ja, vi har ju verkligen kämpat med egna spår, typ gått runt i djupsnö, så lite fusk är det kanske nu?
För skidåkningen går ju som på räls när vi fått riktiga spår uppdragna på sjön, eller om det är en tjärn, nåt form av vatten är det i alla fall, och PLATT……..stora gillaknappen på det!
112113111110109
Jag riggade upp kameran för att ta några bilder, tanken var att jag skulle bestämma det via fjärrkontrollen ………kameran hade en annan idé och stod och tuggade på typ 1500 bilder, varav över 1400 bara var på snön då vi var ur bild ……..tröttsamt!

Och än mer tröttsamt när jag någon dag senare fick för mig att försöka ta en ståbild på Qross inför ettårsdagen och precis när det är några gubbar som rör sig längre bort och han står uppställd som aldrig förr så är batteriet slut ……GAAAAAHHHH
JAJA ………gjorde ett nytt försök idag och det funkade när Ulrika kom körande med bilen och tutade …….men den bilden håller vi på till söndag då det är födelsedag!
wp-1486070075686.jpg

Äntligen avprickat på ” to do list” bada Lukas!
Han blev nog lite traumatiserad över att både bli badad, och sen blåst inne i duschen …….men jag vill ha bort det värsta innan jag släppte ut honom, sen blåste vi klart ute.
Nu är all gammal päls borta, väldigt effektivt med blåsen, snön har fått ett pälstäcke.
132
Liten men naggande god.
133
135
Pinnmannen ❤
134
108107106105104103102wp-1486070148922.jpg
En av skidåkardagarna tog vi en promenad medans vi väntade på sällskap, Qross skällde till av ren lycka och sen var cirkusen igång, det blev ett otroligt eko så vi fick gå tillbaka innan matte drabbades av tinnitus , han ville som ha sista ordet ……..
wp-1485634915400.jpg
Akutmottagningen ………efter en lång tid av svåra smärtor så konstaterades det att Angelica led av gallsten, åkte in med ambulans, skickades hem, ny ambulanstransport och plötsligt händer det! Fick stanna och blev opererad dagen efter, ibland funkar vården!
117
wp-1486070128267.jpg
På helgen när hussarna är med ska det fikas också …….afterski liksom.

Ja, sämre kan man ha det, lite snö men det är värt att åka några mil för härlig skidåkning.

Och mellan skidpassen så simmar Qross, det är mycket nu!
Ja men så där, det blev några rader ändå så här på nattkröken, dags att hoppa i säng……
ha det bäst / AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s