Gult är inte alltid fult 13/8

Hallå!
Det är med blandade känslor som jag konstaterar att hjärnkontoret inte riktigt är i fas, allvarliga tillstånd startar med små förändringar, men nu är ju inte jag av hypokondrisk art, så vi skyller det hela på lite väl mycket att tänka på för tillfället = typ nå stress.
Som ett exempel kan nämnas Byskeresan, där gör jag en tankevurpa, nu när inte Aston längre finns så behöver jag inga kompostgaller ….. WHAT ?? Ehhh, dom två levande fyrbenta vill väl fortfarande ligga ute, och det är ju trevligt att kunna ha stugdörren öppen utan att ha hundarna i koppel?
Fast å´andra sidan, lämnar man kopplen hemma så får man han stugdörren stängd, punkt!
Efter ca 10 mils påbörjad färd inser jag att kopplen aldrig kom med ut till bilen, dom hänger kvar i hallen.
Lyckligtvis så fanns det ”skogskoppel” i bilen, nåt har jag lärt mig sen jag drog iväg till Degerfors med Aston med bara utställningskopplet i bagaget, att det ska alltid finnas nåt form av snöre tillhands.
Det hela löste sig genom att sonen fick köra ut det kvarglömda till Rosa som skulle åka dagen efter.
Jag hade en flyktig tanke att be honom köra en sväng med kompostgaller också men nån måtta får det vara på allt!
Grannen uppmärksammade att vi hade barrikaderat dörren med stolar så vi fick låna två galler, problemet löst!
Och när man ”bara” ska ställa en valp så rafsar man lite random ner i väskan det som kan vara bra att ha, och det som jag verkligen behövde, typ en nummerlappshållare fanns inte med i den tanken.
Och fönen behövdes inte heller, det var innan vi landade i Byske och insikten om att jag har köpt en sälvariant av Berner sjönk in.

Han är helt fenomenal i vattnet, vad annars liksom, han kan ju allt denna lilla guldklimp!
För första gången har jag en hund som frivilligt kastar sig ut i vattnet och simmar, och inser vad lättsamt det ändå är med hundar som måste uppmuntras att bada!
En som tar egna initiativ så fort ett vatten uppenbarar sig kräver mer passning! Det är ju inte alltid som det är i fas med vad jag har tänkt mig att hunden är plaskblöt!
114
Mot havet, skynda skynda!
21
Duktig kille, nervös matte, jag hade ju jobbat bort nervositeten med Aston men nu har jag ramlat i det hålet igen, det tillförde ju inget lugnande att Qross bror ställdes av uppfödaren, men vi kom på en hedrande andra plats med HP, finfin kritik som vanligt!
Excellent size and proportion
strong maskuline head
a bit lose eyelids
big ears, low earset
good neck and topline
excellent strong bone
needs more firechest
excellent body
excellent angulations front and rear
excellent tailset
moves whith good drive
a bit loose in elbows right now
good coat and colours

Domare Satu Ylä-Mononen


29
Stort grattis till Qubus som blev BIS 1 valp

99

Qrossens farfar, Bernerdalens Å de´ Vie ”Åke” 9 år, andra bästa hane och BIS veteran, alltså kolla in tassarna, dom är som dasslock! Qrossen jobbar hårt för att komma upp i samma size!
28,4 kg vid fem månader och när vi glada i hågen gick förbi veterinären några dagar för 6 månadersdagen så blev det en smärre infarkt på matte när vågen visade 35,5 kg !
Man kan få hicka för mindre!
Låt ettårsdagen komma fort så att vi får stöka undan den skärselden!
95
Bernerdalens Jackpot BIR & BIS 1 Qross mamma, Bernerdalens Lexie BIM
105
Sanslöst med priser!
Oross vann en säck på sin andra placering och sen fick han en säck av brorsan så 32 kg foder fick vi med oss hem, inte illa!
115
Lukas med sin son Doremis Sibelius Luis 3 år
92
Lukas mamma Doremis Dubble-Nougat dom är löjligt lika!
Lukas är ju förskonad från det där tramset att ranta runt i ringen men om han lyckas överleva 8 -årsdagen så blir det kanske ett varv i veteran.

Byske är ju liksom årets höjdpunkt, det finns ingen annan utställning som kommer ens i närheten av samma trevliga atmosfär, och då pratar jag inte bara utställningsdagen utan allt runt omkring är minst lika viktig, det är den enda tillställningen där vi minglar vi hundnördar både kvällen före och på kvällen efter utställningen.
Så när det signalerades om att det behövdes hjälp så erbjöd vi oss att hjälpa till med att rigga kvällen före, hur mycket jag än vill ha kvar Byske så är jag inte beredd att göra mer än så.
Stugorna är apdyra och det är långt att åka, då vill jag ha kvar känslan av semestertripp annars får det vara.
Men vi är ju många som dyrkar Byske så om alla sträcker ut en hjälpande hand och gör nån liten del så ska det nog snurra på några år till.
38
Och tältet hade jag faktiskt med, men om jag lämnar buren hemma så behövs det nån babysitter både här och där.
Herre min je ………knappt en siffra rätt till Byske i år!
Får bättra mig till kommande evenemang.
PSX_20160807_071816
Väl hemma igen så var det lockande att bara krypa upp i soffhörnet och göra ingenting, men en förfrågan om kaffe i skogen kan man ju inte tacka nej till, skönt för hundarna att röra på sig efter många timmar i bilen.
1
6
Och liten luddskalle tjavade raka spåret ut i tjärnen och tog sig en simtur innan någon hann blinka …….vet inte riktigt om vi är överens i den frågan.

En tripp till Tallin har vi varit, kanonväder hela resan, havet låg som ett salsgolv till skillnad mot i januari då vi på vippen rullade ur sängarna när stormarna härjade.

PSX_20160726_214913
På väg hem ……..

Lycka kan vara både gult och gott!

Mattes helt opartiska bedömning är att Qrosseloss inte alls har speciellt lösa ögonkanter som det står i kritiken från Byske, så vi hoppar helt sonika över den raden, och ska vi vara petiga så är det ingen brist på förbröst heller, så det så! 😛
Men det där med stora öron kan vi inte svära oss fria från, det blev väldigt tydligt när vi träffade Bison, helledudande vilka söta små öron han hade då!
DSC_0180
Tråkigaste promenaden ever om Qross får säga sitt, han är ju van att få vara lös när vi går med bara vuxna hundar för det är ingen som busar då, men med en valp i samma ålder får matte stora skälvan och tar det säkra före det osäkra. Lite bus blev det men i kontrollerade former.
PSX_20160811_121914
svante
Kungen på Bågevägen, Svante, bor tvärs över gatan, när kattfröknarna hade flyttat in stod han och stirrade in genom altandörren, tänkte nog typ ” men vad f-n, ingen har frågat mej om det är ok! ”
Det går trögt med fotandet, så jag tvingade till mej en barnfotografering, kul att fota nåt annat!
Och det kan ju inte bli annat än bra med söta Thea som modell, så om du har nån liten unge på lager som skulle vilja fastna på bild, hör av dig!
THEA21
THEA9
THEA14
THEA3
THEA30THEA10
Stolen är min alldeles egna som jag fick 1962, två år gammal, den passar alldeles förträffligt att sätta dagens ungar på också!
PSX_20160810_121331
Det blev snabba kast i vädret, sommaren bara försvann, men ganska skönt att kunna dra på sig ”riktiga” kläder och gå på en ordentlig promenad mitt på dagen.
Denna vecka har jag jobbat både måndag och torsdag dygn, dom första vardagsdygnen sen 1 april då Qross flyttade in.
Det är inte alla förunnat att kunna vara valpledig som jag har varit och bara jobba helger så jag känner mig välsignad på den fronten.
DSC_0201
Jerry Williams på Skule naturscen, mycket trevlig tillställning! Regnet kom lite sakta vid sista låten och stod som spön i backen hela vägen hem.
received_10153948249233095
Toka`på evenemang ……..
Imorgon är det jobb igen men sen ledig till fredag, nu är det vardag igen och slut på  sötebrödsdagarna 😛
Ha det bäst / AC

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s