Plötsligt så händer det …..7/2

Hallå!
Nu duggar blogginläggen tätt för att vara mej nuförtiden!
Men jag glömde faktiskt en grej i det förra inlägget som jag gärna vill ha med i protokollet, just därför att mitt minne inte är av excellent kvalité och ibland kan det vara av vikt att ha vissa saker nedskrivna om de dyker upp igen eller så.
Som när hunden veckan innan vi åkte till Tallin plötsligt inte var som han skulle, han ville bara ligga ute på snön, platt som en pannkaka, och när han kom in ville han sitta nära, helst innanför skinnet, USCH, okrya hundar är inte min melodi, första tanken som dök upp var magomvridning, men buken kändes mjuk, har förstått att den ska vara hård och spänd om det är fara å färde.
Men när jag ändå höll på att klämma och känna så hamnade fingrarna runt dom ädlare delarna, och HOPPSAN! Här var det inte nådigt, svällkropparna var stora och varma som två ägg innanför skinnet, självklart så var inte detta alls så behagligt.
Så det blev till att knoppa i gästrummet uppe så att det var nära ut, för hunden ville helst ligga på snön som en strandad val.
Hade pratat med Ulrika som försäkrade mig om att det var ett alldeles vanligt hederligt ballhåll !?
Ringde veterinären för rådfrågning och det var nedkylning som gällde, alternativt kolla prostatan om det inte gav med sig.
Ons kväll -Lör fm var det svullet/ avsvällt huller om buller, jag hade en påse skivade bananer i frysen som jag la i en handduk, det gick fortare att kyla ner så än att han skulle ut och ligga på snön.
( Och då funderar säkert någon varför jag fryser bananer ?? Jo, när de är för mjuka för att äta så är de perfekta för smoothie, och då funkar frysta perfekt )
Så nu har jag en annan association till frysta bananer efter dessa dagar, det är inte smoothie som poppar upp som första tanke, snarare kyla snorre !
Ja, och inte vet jag, men Lukas är nog en liten känselkropp med betoning på känslig i överkant, så emlig som han var dessa dagar, som ett plåster på mej dygnet runt, att sova sked med en pälsboll är inget jag rekommenderar!
Men nu har det gått två veckor och inget återfall så då hoppas jag att det var en engångsföreteelse.

I morse fick jag mig en känga i sängen ………..bokstavligen, Lukas han bär runt både skor och mjukdjur och vill gärna dela med sig.
20160203023
Har inte alla sina skor lite här och där ?
2016020704920160203024
20160207050
20160207048
20160203026
Han tycker att det jollas lite väl mycket med kattfröknarna mellan varven
20160203025
Men det är ju svårt att låta bli ❤

Idag har vi haft sennenträff, vädret får mej att tänka på slaskiga april, men i kalendern står det början på februari.
Pulkan var med  Lukas fick offra sig, DJURPLÅGERI på hög nivå om ni frågar honom!
20160207032
20160207034
Herregud har Kottesärringen inte egna ben att förflytta sig med ???

Vi avslutade med lite skidåkning, dags att komma igång på allvar, vi åkte här igår också, känner mig nöjd med 3,7 km när förkylningen sitter kvar i kroppen.
20160207041
Calle med husse var rapp i spåret.
20160207045
Grattis till Brånslättens Don Fredman som fyllde ett år dagen till ära !

20160207031
”Pukas” vill varken sitta fast framför en pulka eller i nån skidsele för dra nån framåt …….. ”Mammig” som han är så följer han ändå när vi åker skidor.

FB_IMG_1445445044190

39 år sedan första gången ……..och plötsligt så händer det ……….vi är med valp igen!
Olidliga 8 veckor innan han är min, nu ska allt bara gå bra hela vägen !
Min 6:e Berner, det har inte varit så många om man tänker på antalet år, och om jag hade fått som jag velat så hade det inte blivit nån nu heller om älskade busbullen funnits kvar vid min sida.
Men nu ville det sig inte så och det är en process att ställa om sig, jag var inställd på valp till hösten men så började tanken gro och plötsligt så finns han där, en liten kille till mej!
Jag har förstått att man ska vara lite hemlig när man köper valp, helst inte säga nåt till nån och om nån frågar, även typ dag innan leverans så är det helt ok att ljuga den som frågar rakt upp i ansiktet och förneka och bedyra att så inte är fallet. DAHHH??
Det har väl framgått ganska tydligt att det blir en valp här så småningom och nu är vi där!
En av killarna som föddes i fredags i Bernerdalens Q-kull ska bli Bosvedjebo om det inte händer något vi inte kan råda över.
Jag håller tummarna för att han får samma dasslock till tassar som farfar Åke och får han inte det utan blir en liten kille som Lukas så funkar det alla dar i veckan också!
Så nu får ni hålla tummar och tassar för att han växer och frodas som han ska!
Spännande tider!
Ha det bäst / AC

En reaktion på ”Plötsligt så händer det …..7/2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s