mentalt utmattad 26/10

Hallå!
Hur har ni det där ute i stugorna ? Det verkar vara lite skärrat både till höger och vänster om man följer inlägg och kommentarer på sociala medier ………
Själv känner jag mig mentalt utmattad, jag förstår inte hur folk tänker?
Jag är inte speciellt politiskt engagerad …………jag följer med hyfsat i det som händer och kan krasst konstatera att oavsett vilka som leder vårt land så är det alltid fel folk på fel plats, och dom som inte sitter i ledande ställning har naturligtvis lösningen på alla problem, så himla geschwint om alla jobbade mot samma mål och världen var en enda stor happy family ………..
Om gemene man för en stund stannade upp och tillät sig en smula eftertanke innan det knappas frenetiskt på tangenterna och man delar till höger och vänster den ena förfärliga sanningen efter den andra ……..som OM man ids källgranska i sin tur är delat i sitt ursprung av någon av alla sidor som har främlingsfientlighet som sitt främsta vapen.
Om ens stora mission här i livet är att agitera för att negerboll ska få kallas negerboll så är det bara att gratulera, vad fantastiskt att inte ha större problem att bry sin lilla hjärna med!
Ja, det har alltid hetat negerboll för att vi har kallat den för det, men om en stor majoritet tycker att det är kränkande så vad är problemet?
Jag läste senast igår en artikel på en seriös sida om att intresset för luciatåget var i dalande, hysteriska svenskar skriker ut sin vanmakt om att ALLA våra traditioner går i stöpet, pepparkaksgubben förbjuds och vi kommer att gå under ……….. den lilla bruna gubben har aldrig varit utrotningshotad, däremot är antalet barn som vill agera gubbe inte lika många länge …….
Det är nu man kan damma av det hatade ordet från Komvux …… REFLEXTIONER …….reflektera över vad som händer i samhället idag …..
När jag gick i skolan, typ på stenåldern, då var det årets happening vem som skulle få vara lucia ( jag har varit det två gånger, mycket mallig över det ! )
Barn av 2000 -talet lever i en helt annan värld, och det är väl alldeles fantastiskt om pressen på föräldrarna lättas på något plan, för det är ju dom som förväntas tillhandahålla alla attiraljer för allt som dagis och skola hittar på, barn som växer ur sina pepparkaksdräkter och lucialinnen för varje år,  stressade föräldrar som förväntas dyka upp och se på, stressen kanske inte sitter i så mycket att göra på jobbet utan i att det inte finns pengar i börsen för att låta barnet delta?
Är det verkligen, handen på hjärtat, dom som har barn i dagis-skolåldern i nutid som skriker högst om förlorade traditioner??
Nä, jag tror faktiskt att dom som är född på 50 -60 talet som bräker mest, kanske ni som är födda på 70-talet också ……..tips från coachen, tiden förändras och vi med den.
Det finns så otroligt mycket mer året runt för barn av idag så personligen så tror jag inte att dom lägger så stor vikt vid valet av årets lucia.
Trevligt om luciatågen finns kvar ” för så har det alltid varit” men jorden fortsätter att snurra om dom inte finns faktiskt!

Jag tror ingen, oavsett partitillhörighet i sin vildaste fantasi kunde föreställa sig den boll som nu är i rullning med människor på flykt, i min sinnevärld så är det förståeligt att det inte finns några klara papper på hur detta ska hanteras, och med massmedias påhejningar så drivs mobben framåt …….UT med packet, skicka tillbaka dom otacksamma j-vlarna etc

Vart har medmänsklighet och empati tagit vägen?

Förstår ni vuxna människor som spyr ut ert förakt att det kan tas bokstavligt av någon som bestämmer sig att ta saken i egna händer?
Förstår ni känslan hos den kille i Trollhättan som trodde att han bar hela Sveriges ära på sina axlar när han bestämde sig för att rensa upp bland ”slöddret” dom som stjäl vårt land ?
Förstår ni vanmakten, fruktan och sorgen hos dom som förlorade sina nära och kära bara för att dom hade fel färg på sin hud?
Förstår ni smärtan hos denna killes familj som ska leva med detta?

Visst, det verkar lite märkligt att personer nekar att kliva av bussar, att dom har mage att KRÄVA saker, nu serru är ni i Sverige, här är vi lagom och säger tack och amen och ANPASSAR oss ……och det med basta!
Så här tänker jag, människor är i chock, dom tänker inte rationellt, dom har lämnat hela sitt liv och vi tycker minsann att dom ska vara tacksamma?
Vad är det vi är så j-vla rädda för ????
Koka ner det till din egen  nivå, exakt hur kommer flyktingvågen att påverka din direkta vardag?
Visst, nu sitter det säkert någon hemma på sin kammare och tycker att JAJAMÄN, om du tycker att det är så himla klämkäckt med alla som väller in över gränsen så kan dom ju få bo hos dej?
Jag hänger inte riktigt med i det resonemanget, det är lika j-vla dumt som att jag måste tillbringa all vaken tid utomhus på vintern bara för att jag gillar snö, samma visa varje år, ut med er nu ni som gillar snön ?!
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Detta innebär inte att jag känner mig tvingad att upplåta mitt hem, men om detta drivs till sin spets så är jag inte främmande för det, jag sover helt klart bättre om natten om jag gjort en insats för en barnfamilj än om jag spridit idiotiska inlägg på FB.
Personligen så är jag så sjukt ointresserad av hur mycket en asylsökande eller flykting får i bidrag, jag skulle definitivt höja på ögonbrynet om jag fick ett inbetalningskort istället för lön för att nån ”sån där” behövde mina pengar bättre, men nu funkar det ju inte så ……..och våra pensionärer har haft det miserabelt inom äldrevården även innan flyktingströmmen ”förstörde” vårt land.

Jag förstår verkligen inte hur historien kan få upprepa sig?
Jag är för ung för att ha upplevt Hitlers härjningar men det upptog väl en hel del av historielektionerna i skolan om jag inte missminner mig?
Mantrat var väl att detta får INTE hända igen …….DET HÄNDER NU …..mitt framför ögonen på oss och alldeles för många människor rycker på axlarna för det är inte deras problem.
Hur kan man inte få en klump i magen när döda barn flyter iland på stränder, hur kan man ens tänka tanken att dom får skylla sig själva ???
Försök att  fantisera om hur det är att lämna ditt hem, om det ens finns kvar, och bege dig på en resa som du inte har en susning om vart den leder, skulle du sätta dig i en överfylld gummibåt med ett spädbarn bara för skojs skull ?
Det är väldigt lätt att vara stor på sig när man kan glida ner mellan rena lakan på kvällen och vakna upp till en ny dag i sitt eget hem.
Varför är det så svårt att acceptera förändringar?
Rötägg finns inom alla kulturer, alla som kommer till vårt land har inte rent mjöl i påsen, det vore naivt att tro det …….men hur har vi det i vårt eget glashus då?
I trappuppgången där jag jobbar så är det nästan bara utländska namn på dörrarna, vi möts som hastigast och hejar, tillför det något i min sinnevärld om jag vet vad dom lever av, vad dom har för inkomst, om dom har en ny mobil ??
Svar NEJ, det skiter jag högaktningsfullt i faktiskt!
Våld föder våld, en journalist fäller en man som springer med ett barn i sin famn, skulle du kunna göra det?
JA, tyvärr så tror jag att många av mina vänner på FB utifrån era inlägg och kommentarer skulle kunna göra det ……..i nån sinnesförvirrad tro om att ni skyddar det som är ert …….jag tror inte han sprang raka spåret in på banken för att länsa ditt konto ………
Världen är i gungning och det är vår förbannade skyldighet att öppna vår famn och hjälpa, även om det tex betyder att vi får betala lite mer i skatt så är det f-n bara att tugga i sig !

Usch, jag blir helt beklämd över vart världen är på väg, ” sköt dig själv och skit i andra ” är det så vi ska leva?
Jag är fullt medveten om att det finns en hel del övrigt att önska vad det gäller invandring,
Vi infödda har ju själva satt oss i den situationen att vi inte kan kritisera eller ifrågasätta för då är vi rasister, jag har själv egna upplevelser av det både inom vuxenutbildning och arbetslivet.
En icke svenskfödd person rider gärna på vågen av vår osäkerhet och rädsla över att bli kallad rasist.
För mej är en dumskalle en dumskalle oavsett hudfärg, det är inte nyansen i huden som triggar igång mitt ogillande, det är personens beteende.
Det har blivit fel från början och den skutan vänder vi inte på i en handvändning, om du gör fel så får du tugga i dig det, oavsett färgen på ditt skinn!
Vart vill jag då komma med detta blogginlägg?
Jo jag vill att alla ni vuxna normalstörda personer tänker till en extra gång innan ni delar allt ”skit” som cirkulerar på FB, och om ni fortsätter att dela så skulle jag bli jätteglad om ni även skriver en kommentar om hur ni tänker, typ ” jag delar detta pga av att jag inte är beredd att avstå min juice till frukost” eller vad nu den viktiga anledningen kan vara.
Jag vill även att ni med barn och barnbarn sluter ögonen för en stund och ser er sittande i en överbelamrad gummibåt på ett oresonligt hav och tänker in känslan av att ” detta var ju kul, nu ska vi till Sverige och håva in pengar! ”
VAKNA FÖR F-N !
Världen står inför en kris och vi som lever nu är en del av den, vi är alla lika mycket värda, busar finns överallt även i vårt land, glöm aldrig det!
Så, det var väl ungefär mina tankar runt detta ……..

Hemma på min gata snurrar dagarna på som inget har hänt och jag är så oändligt tacksam för det!
136102215 142102215
Kattfröknarna har en liten förkärlek för lilla farbrorn men han är mest lite besvärad, han vet inte riktigt vad han ska göra med all denna uppmärksamhet?
139102215 140102215 _DSC9127 144102215 143102215 141102215
135102215
Renlighet är A & O
PSX_20151020_102050
Nuförtiden har man alltid sällskap på toa, morgontoalett i duschen !

Vi fortsätter att leta efter lilla killen som sprungit bort, i fredags höll det på att sluta med förskräckelse, vi åkte till en nya destination på en annan sidan av berget.
Som tur var så drog jag igång ett trackingprogram så att jag hade koll på vart jag ställt bilen.
Vi gick iväg på en skogsmaskinväg, efter en stund hörde vi ett hundskall, vi drog iväg mot det hållet, rakt ut i spenaten , inget mer hördes så vi skulle ju ”bara” ta oss tillbaka ….hmmm …….det gick väl så där, plötsligt så befann vi oss på en typ myr, där man fick hoppa från tova till tova, längre fram såg jag en saltsten för älg så då borde det hålla för oss om älgar kan spatsera här?
Nä, det håller inte, en stor gyttjepöl dyker upp ca 3 meter i diameter, Lukas som är framför mej har rundat pölen och står med fronten mot mej, tar ett steg fram och sjunker till bogen i sörjan, jag skriker ” BACKA” och han gör som jag säger, med ett ” ploppljud” släpper dyhålet sitt grepp om honom och han rundar det och kommer tillbaka till mej.
Jag är aldrig rädd när jag är i skogen, men nu blev jag faktiskt lite skärrad, tänk om han börjat sjunka och jag i mitt försök att rädda honom också fastnat ?
Vi försöker runda myrmarken men hamnar i ett snår av röjd skog, vart jag än vänder mig är det ris och otillgänglig terräng.
Prisa den som uppfann GPS, jag vet vart bilen är men vägen dit verkar omöjlig?
Jag och kartor / väderstreck är ingen bra kombo, det var bara att yra iväg åt något håll i tillräckligt många meter för att det skulle synas på kartan om jag var på rätt spår.
Jag hade faktiskt någorlunda koll på solen och åt vilket håll bilen var men ändå!
Till slut kom vi i alla fall ut på en kraftledningsgata, som om det skulle vara en  befrielse?
Om nån för skojs skull skulle undra så kan jag tala om att kraftledningsgator inte inbjuder till nån promenad i parken ……..det är snårigt, blött och besvärligt ………….och jag ville faktiskt bara grina, jag erkänner det!
På andra sidan denna golgata så anade jag klippor och ”riktig” skog så därför plöjde vi rakt igenom, det går inte att med ord beskriva lättnaden när det går en väg parallellt med kraftlinan när vi väl tagit oss över.
Normalt sett så har jag bra koll när jag är i skogen, men denna gång var jag verkligen vilse i pannkakan och lyckan att få trycka på knappen för att låsa upp bilen var obeskrivlig.
Det är de små tingen i vardagen som formar oss och våra känslor, små saker kan få stora proportioner och det är bara vi själva som kan värdera våra upplevelser.
För mej var det här långt utanför min ”comfortzon” men det gick bra och jag kunde starta min bil och åka hem till mig och krypa upp i soffan under en filt, skärrad men välbehållen.
_DSC91851
Idag har vi sökt igen, jag är så glad och tacksam varje dag jag får ha detta lyckopiller i mitt liv, han tar för sig mer och mer och är en otroligt lättsam hund att ha vid min sida.
_DSC9186
Idag fick vi ett spontant sällskap av min brorsdotter med söta ” Tossa”
Dom kom alldeles efter oss och Tossa spårade genast upp oss.
147102615 148102615 _DSC9202
LITE skillnad i aktivitetsnivå ………

Sammanfattning av mitt budskap är att öppna ditt sinne, var inte så bitter och fördömande, acceptera att världen förändras, var glad för att du bor i ett land som inte ligger i krig, alla kan inte älska alla men det blir definitivt INTE en bättre värld om luften vi alla andas genomsyras av hat och förakt …..just saying …………
/ AC

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s