halvtid på sommaren 16 juli

Sommaren tuffar på i Bossefilen och vi hinner som vanligt inte med ……….. halva juli har vi visst nyss upplevt ……..var det nån som hann med??
Denna semesterperiod händer inte så mycket, om man inte räknar in köksrenoveringen, där tuffar det sakta men säkert framåt, ugn och micro är på plats och inkopplade, att ha en alldeles egen elektriker/ ventilationsmekaniker & alltiallo innanför väggarna är ju inget man kan klaga på i dessa dagar!
Det har varit några dagar av kaos i hjärnkontoret, jag hade ju en väldigt klar bild innanför pannbenet om hur det skulle se ut …….efter att ha yrat runt på alla byggvaruhus så insåg jag att jag kan inte hitta den bänkskiva som är i harmoni med min tanke, möjligtvis om jag köper en skiva i massiv trä, och det vill jag inte ha, hellre en billig som jag kan byta om några år än en dyr som ska skötas som en baby med oljor och omsorg.
Så helt plötsligt så vandrade idéerna iväg på nya strövtåg och vips så blev det något helt annat än ursprungstanken.
Usch, jag hade nästan ont i magen när jag stod där i butiken och skulle peka ut vilken skiva jag villa ha kapad ………… när jag hade bestämt mig var det dags att ringa maken som fick komma och hämta åbäket, 3.5 m skiva sväljer inte Volvon.
Men väl hemma och på plats så känns det helt rätt, vi hade ju en husvagn med svarta bänkskivor som jag trivdes jättebra med så då bestämmer jag att detta blir bra också!
105 107
Det är en skyddsplast på men som synes på kanten så är den lite melerat svart.
Nu ska bara hussen kapa ur för induktionshällen så börjar det likna något!
Han får hjälp imorgon med hur han ska göra med elementet som ska bort under fönstret, i värsta fall får vi byta inredningen i det skåpet från lådor till fasta hyllor om rören inte går att kapa så att dom inte går upp i skåpet.
Min fejktegelvägg har nog också åkt ut med badvattnet ……..men väggar och tak är det ju ingen brådska med, man hinner fundera och ombestämma sig både en och två gånger under resans gång.
106
Häromdagen blev jag anfallen av Bosvedjans största huggorm …………….det hade väl varit en himla bra historia att berätta om den var sann?
Nä, sanningen är simplare än så, är huvudet dumt får kroppen lida, jag vet mycket väl sen tidigare att om jag särar på mina två hanhundar ett par dagar så är den yngre varianten VÄLDIGT kaxig när han kommer hem igen …….så då kan man ju med facit i hand fundera på mitt eget beteende när jag föser ihop dom igen, denna gång hade jag väldig otur när jag tänkte, vilket resulterade i att dom rök ihop och mitt lår kom emellan, och en handled ……….. en stund senare lägrade sig fridens liljor åter på Bågevägen och jag åkte på 10 dagars antibiotikakur.
Detta är ju ett typexempel på när instinkterna tar över, ingen av mina hundar skulle hugga mej i benet, dom sveps med i stundens hetta och jag har tyvärr ingen skyddande päls som kan lindra skadan.
Man har ett enormt stort ansvar som hundägare, jag retar gallfebern på mig själv när jag inte hade förstånd att hantera situationen bättre.
Sen har jag ju naturligtvis också alternativet att mörka hela historien och helt enkelt inte nämna något utom för min närmaste vänner, fast jag tycker att det är viktigt att poängtera att det är hundar vi pratar om och hur härliga familjemedlemmar dom än är så kan det uppstå situationer där instinkterna tar över, och min instinkt var att gå emellan, att köra upp ett lår i ansiktet på Aston Martin när han är i affekt och ska sätta den lilla skiten på plats resulterade inte i två hål i väggen men däremot i låret.

Nåja, lätt att vara efterklok, man lär visst så länge man lever!

86 89 92 99 103 104
Härlig promenad runt Selånger !
101 102 100
Det kom en luftballong, förtvivlat blåsande varmluft för att få ballongen att stiga, men den dalade vackert ner mot Selångertjärnen ……… den hade nog nästan markkänningen innan den började stiga igen, vi kunde se att dom kastade vikter så en viss överlast var det nog!
Imorgon blir det räkfrossa med sennenvänner på Tynderö, det ser jag fram emot!
Ha en himla bra andra halvlek på sommaren !!! / AC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s