Huvudbry i Byske 12/8

Hallå!
Jajamän! Nu är vi inne i augusti, dags att börja se över skidorna eller? Efter denna skrala sommar borde ju vintern stå i högsta beredskap bakom hörnet och vänta på sin tur? Jag måste faktiskt erkänna att jag längtar en smula efter skidåkningen, helt otippat, vem hade kunnat ana det?
259080315 265080415 262080415 263080415
En nybadad Lukas var visst oemotståndlig ………Lukas själv tyckte nog att måttet var rågat med både kamning, bad och närgången katt på en och samma förmiddag!
272080515 273080515 271080515 269080515 267080515 266080515

Jag har förstått att det råder en viss förvirring i frågan om vems katter det är?
Det är Magnus som är husse och hos honom bor dom, sen är dom ju liksom lite livliga i kattungestadiet så då kommer dom på internat till ”farmor” mellan varven så att deras husse får sova och vila nerverna.
Dom är ju verkligen överallt och självklart blir det mer fart med två, men helt klart har dom glädje av varandra också och det var ju det som var tanken med att ta två.
På eftermiddagen igår kom dom efter en knapp vecka hos husse, dom höll låda i över sex timmar, sen sov dom för natten! ( tror jag )
547081115 542081115 543081115 544081115 545081115 546081115 541081115

Aston har gjort comeback i utställningsringarna efter två år, det gick väl så där, han är i sitt livs form, kanonfin i pälsen men tänderna har börjat flytta på sig vilket båda domarna två helger på raken har poängterat.

212080115 209080115 210080115
I Svenstavik fick han ett snöplig GOOD, hua det trodde jag inte när vi klarat oss i sju år, i Byske i fick han ett Very Good, det kan jag köpa då hon typ likt ”finn fem fel” hittade alla hans skavanker!
326080915 353080915 354080915 352080915

Nu kan vi lugnt luta oss tillbaka och invänta veteranklass.
Byske är ju årets höjdpunkt på hundfronten och vi blev inte besvikna i år heller!
280080715
287080815
278080715
283080815
Hussarna åkte mc upp och Ulrika och jag åkte tillsammans i hennes bil, fyra hundar, packning och två särringar inga problem med utrymmet, man ska nog ha en multivan!
284080815 286080815
Första natten sov vi skavfötters i vår stuga då deras var bokad först på fredagen, finns det hjärterum så finns det stjärterum!
Lite räkfrossa på fredagen tillsammans med Kotten med man.
I år anordnades BPH så jag anmälde Lukas, han har ju gjort MH men varför inte testa detta också?
Här finns filmer
Aston gjorde BPH inomhus ifjol och efter detta BPH i klubbens regi utomhus kan jag inte rekommendera att göra detta inomhus som jag gjorde med Aston.
Och som förväntat så lufsade Lukas genom banan utan några större ovationer, ”när får man åka hem?” främmande särring som ska klämma och känna och en massa skrammel och övrigt  joll?
Så även om han inte är nån stjärna i utställningsringen så är han välmeriterad på sidan om, MH, BPH och Viltspårschampion, matte är mycket stolt över sin lilla farbror!

402081015 422081015 423081015
Det här är Lukas mamma, Doremis Dubble-Nougat, hon är anledningen till att jag köpte Lukas, jag gillar henne skarpt och fick en kopia, synd att anatomin inte räcker till på lilla farbrorn men man kan inte få allt, det är tydligt det!
Men det är ju värt en hel del med en trygg och lugn hund som funkar i vardagslivet, utställning är bara en bonus.

Kotten och jag filmade BPH, först filmade jag Calles, filmer finns här och sen filmade hon Lukas.
Ett särskilt minneskort för filmerna, raka spåret in med kortet i datorn när vi kom tillbaka till stugan, spännande att se ”från sidan” på sin egen hund ……..det är då det stora vansinnet börjar …….. uppladdningen hänger sig hela tiden men jag ser att det finns 40 objekt på kortet, några bilder, provfilmning och dom ”rätta”.
Provar ett annat program och då får jag fram bilderna på kortet, inga filmer annonseras att dom finns.
Efter kvällens mysiga grillafton fnular jag lite till in det är dags att krypa till kojs ……FUNKAR ICKE!
Då får jag den strålande idén att sätta tillbaka kortet i kameran och titta den vägen, ladda till datorn hinner jag ju göra sen.
Snacka om att pulsen skenar när kameran upplyser mig om att det finns inget att titta på ??? Minneskortet innehåller nada enligt den?
Sånt här kan verkligen driva mig till vansinne, särskilt när jag sitter med halvtaskig uppkoppling 40 mil hemifrån.
Jag kan lugnt konstatera att jag har lagt löjligt många timmar på att få fram dessa f-bannade filmer, efter en hel del trulande hemma så provade jag att koppla kameran till datorn via sladd och ladda upp i Lightroom, ett program som jag har tänkt mig att lära mig men inte kommit till skott, jag kör med Adobe Bridge och det har funkat alldeles utmärkt fram tills nu.
Så plötsligt så händer det, film efter film laddas upp från det ”tomma” minneskortet och jag ville helt ärligt bara grina av glädje!
När jag lade upp Astons BPH så gjorde jag det på Youtube, klistrade ihop snuttarna så det blev två filmer, men nu ska vi inte tro att det var så enkelt denna gång, det hängde sig stup i kvarten vid uppladdning så då fick jag odla en knippe till med gråa hårstrån …….GAAHH …….det ska bara funka!
Tänk om! Jag har ju ett litet ”förråd” i cyberrymden där jag kan spara mina foton på Google+
Och ÄNTLIGEN !!!
Vad som gick snett kan jag bara spekulera i, troligtvis fick filmerna ett format som inte harmornerade med övriga inställningar? Inte vet jag, men nån dag ska jag testa att filma igen för att se om det blir lika, men just nu känner jag mig rätt nöjd och vill inte trycka på REC-knappen i första taget!

Helgen i Byske gick försvinnande fort som vanligt, stor eloge till er som anordnar, vi från Sundsvall har ställt våra tjänster till förfogande för att underlätta kommande år, vi hjälper gärna till med allt det praktiska under Byskehelgen för att få det att snurra på många år till, just nu är det väldigt tungjobbat på ett fåtal personer och självklart ska ni sätta oss i arbete framöver!
Byske är fina priser och kamratmiddag, jag tror att fler med oss tycker att vi kan skala av allt ”lulllull” bara utställningen finns kvar.
Kamratmiddagen på restaurangen kan vi klara oss utan, vi sitter ju ändå i samma ”gäng” maten är dyr och i år var vi väldigt överraskade över att Taco kan vara helt smaklöst?
Detta råder inte våra Byskefixare över, ingen skugga ska falla på dom över maten, men det är ju en hel del pyssel runt detta också att ta in anmälningar och redovisa pengar till restaurangen.
Vi kan som på fredagen grilla eller ha knytkalas vid långbord, tiderna ändras och vi med dem!

532081015
BIR & BIS 1 Bernerdalens Jackpot BIM Doremis Himla Sefin UWA
Stort grattis! Och vi solar oss i glansen när släkten presterar, Himla är Lukas moster.

339080915
Calle gjorde både ett strålande BPH och placerade sig 4:a i öppen klass med CK, duktig kille!

474081015
Busen blev 4:de bästa hane, hans matte tänkte inte gå in i konkurrensen ???

534081015
På hemvägen blev det flera stopp då Aston kändes lite ”knepig” utan att jag kan sätta fingret på vad som felades, men hur det än är så börjar han bli gammal och en hel helg utan de vanliga sov och matrutinerna tar på krafterna!
Vill nog påstå att han är sig själv igen efter att ha sovit ikapp på pojkrummet!

535081015
Äntligen på väg hem innan matte hittar på några fler stolleprov!

537081015

536081015 538081015 539081015
533081015
Hussen har sin sista semestervecka, han kan inte klaga på vädret, han har haft bra både på Malmötrippen och i Byske, när solen sken i Byske hällregnade det hemma.
Själv ska jag jobba ganska mycket framöver innan det är dags för lite ledigt och äventyr igen.

Det nya Tamronobjektivet är jag INTE nöjd med, tänkte att ett allround 16-300 skulle bli perfekt men jag har större krav på skärpa än så här! ( föll för bra recensioner )
Men till mingelbilder duger det någorlunda med jag gnetar nog på med mitt 18-115 där skärpan sitter som en smäck.
Ha det bäst så ska jag fortsätta leta mina hörlurar ……..kan deras försvinnande möjligtvis ha ett samband med två kattfröknar? …..hmmmm……
// AC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s