Välkommen Smilla & Tess 27/6

Hallå!
Ja då var det äntligen dax att hämta hem dom små kattfröknarna, vi har ju varit och tittat på dom när dom var runt 7 veckor, så pyttesmå, så i min sinnevärld så skulle dom vara typ dubbelt så stora nu vid 12 veckor ……….men vid närmare eftertanke så är det en viss skillnad på katt och hund, om jag betänker vad slutresultatet av vikt och storlek skall bli så är dom ju inte större *ler*
052062715
En röd fröken Smilla och en trefärgad fröken Tess.
031062515
Jag fick sällskap upp till Ö-vik av Camilla, det tackar jag för, roligt med sällskap och nån som kan titta till medans jag styr kosan hemåt, vi hann bara nån kilometer så kräktes någon av dem men sen så sov dom i princip hela vägen.
034062515 035062515 044062615 047062715
Dom är uppväxta med tre bernerkillar, vilket blev väldigt tydligt, jag tror absolut att dom fattade att detta var andra hundar men dom är ändå vana med storleken och ljuden från stora hundar.
Lite cirkus blev det allt dag ett i torsdags då dom levande små pipleksakerna gjorde entré på Bågevägen.
Aston blev helt till sig i trasorna och ville fort och burdust nosa rumpan på dom nya familjemedlemmarna, så det blev till att koppla honom så att ingen liten kattfröken fick sätta livet till av att bli upptryckt mot en vägg eller en tass över ryggen.
Jag hann bara hem så fick jag hastigt och lustigt en förfrågan om att följa med på uteteater.
Ronja Rövardotter på norra, sjukt bra, men det är ju skandal att man ska bli genomkall av att sitta stilla mitt i sommaren?
Jag hade hört av andra att det blev kallt så jag var påpälsad med både underställ, vinterkängor och fleecetröja, höll på att flyta bort så länge solen nådde över talltopparna men sen var det bara att börja inventera ryggan och klä på sig lager på lager.
Tack Ulrika & Christer för att jag fick följa!
Så pga av detta så åkte kattfröknarna ganska snart vidare med sin husse, för det är ju hos Magnus dom ska bo, men kommer säkert att hälsa på ofta hos oss oxå.
Eftersom Magnus skulle på utbildning igår fredag så lämnade han katterna hos oss, samma hysteri till en början men sen så lugnade det ner sig ganska snabbt, och ju större dom blir så kommer pondusen som de flesta katter har som ett brev på posten och hundarna kommer att veta sin plats.
Den lilla röda är otroligt kelen och kom smygande och la sig till ro i halsgropen, men så upptäckte hon att jag hade nåt ”skräp” i örat så jag fick hjälp att bita av det som hängde och slängde ………
056062715
Jaha, hur f-n kattungesäkrar man??? En hundvalp vet man ju någorlunda hur högt dom når, en kattunge når ända upp till taket om dom är på det humöret!
045062615
Men inte kan man bli arg på något så sött ❤ jag är helt klart en kattmänniska lika mycket som en hunddito, så underbart med ett litet liv som kurar ihop sig på bröstet och spinner.
046062715
Stora vattenskålar hemma hos ”farmor”
För att dom ska få ha sin mat ifred så fick Magnus klippa upp ett lagomt hål i ett kompostgaller, då kommer katterna in till maten i gästrummet men inte hundarna.
037062515 038062515
Vet inte vad det är för målarkludd som har designat den här fröken, det är lite huller om buller med färgerna.
051062715 053062715 052062715 049062715 048062715 040062515 039062515 036062515 033062515
Hua, jag får ont i hjärtat när jag tänker på vilket lågt värde en katt har i förhållande till en hund, dessa kommer definitivt ha ett livslångt hem!
Och inte var dom så dyra att försäkra heller, 64 kr per katt och månad /50.000 veterinärvård, ingen liv. Det kanske blir en katt här oxå istället för nån fler hund ……..
Det var bara att ta med hundarna och ila ut på Birsta för att investera i nya lurar, jag ville inte lämna dom utan uppsikt så här i början.
054062715
När jag ändå var där så svängde jag förbi Ica Maxi för att kolla om dom hade billga jordgubbar även denna dag, nån dag före hade dom för 20 kr litern, då köpte jag 5 liter, och nu var priset 17 kr /litern, 225 kr för en hel platta! Man kan ju bli köpgalen för mindre!
Fina stora röda gubbar, kanske fick kassera 10 st !! på hela lådan.055062715
4,5 liter jordgubbar blir 1,8 liter i mixat format, jag tillsatte 1 dl socker för dom var inte jättesöta, sen in i frysen så har jag grunden till en god smoothie !
Ja, visst kunde jag ha skippat sockret men en dl utspätt i 1,8 liter är inte direkt en sockerchock, det tillför smak så det så!
Jag har ju kört med frysta gubbar under en tid nu och det blir inte alls lika mycket smak av dom som när man mixar till ett ”koncentrat”, det här var bara en test egentligen för jag kunde ju inte koka sylt på alltihop men det blev fantastiskt bra!
058062715
Så en laddning sylt blev det oxå, jag äter typ aldrig sylt men när jag gör det ska det vara jordgubbssylt, eller mammas hemgjorda lingonsylt beroende på vad det ska ätas till, och den man köper kan ju inte på långa vägar jämföras med hemgjord.
På måndag är det slut på lediga dagar, då står det SEMESTER på schemaraden så då förväntar jag mig sommar och sol, tackar på förhand!
Så håll ut, på måndag kommer sommaren ! / AC

En reaktion på ”Välkommen Smilla & Tess 27/6

  1. Härligt med goda gubbar och söta katter. Själv är jag definitivt ingen kattmänniska, men njuter av min valp istället. Och ja, det ser ju ut som om du får några fina semesterdagar iallafall! Grattis till det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s