nära nu ……. 11 maj

Hallå!
Som av en händelse kom jag på att det är nog dags att plita ned några rader, inte för att jag har så mycket att förtälja som gemene man skulle ha något intresse av, nä, det är väl mest för minnenas galleri, att kunna bläddra tillbaka och få en hint om vad som hände i det som kallas livet.
Maj rullar på så sakteliga, det är nära nu till långa lediga perioder, sommarschemat verkar gå i lås efter undertecknads önskemål, vilket innebär att tre arbetspass ska stökas undan i juni, midsommarhelgen och ett fredagsdygn helgen före det, sen står det mest bara ledigt faktiskt ………ja. och några semesterdagar …….i Juli kör jag en favorit i repris ……….samma lika som Juni alltså!  tre arbetspass blir väl ganska lagom, eller vad tycker ni?
Första halvan av Augusti ser ganska ledig ut, jobbar lite intensivt i två veckor och sen ledig vecka för lite Finlandsäventyr, känner mig nöjd även denna sommar!
32 nya friska semesterdagar landar ju på kontot varje år och jag kämpar som en gnu för att förbruka dom, det är inte lätt ska ni veta !
28 dagar har jag spridit ut i sommar, hamnar som synes 4 dagar på sparkontot där det finns 20 dagar sen förut, jag vet att jag tjatat på om det förut men det är ju helt fantastiskt med önskeschema, jag behöver ju aldrig ta ut en semesterdag på övriga året då planerad ledighet kan synkas ändå.
Kameran har tagit timeout ………enbart mobilbilder i detta inlägg, vädret har inte direkt inbjudit till att släpa med sig kameran.
unnamed (6)
I början på månaden var vi och rekade lite för kommande sennenträff.
unnamed (7)
Min mor kom och ringde på dörren en lördag när hon var ute och promenerade, vi hängde på och följde henne hem, en lagom promenad då hon bor i Skönsberg, Nordichallen i bakgrunden, det pågår febril aktivitet för att reparera hallen som riskerade att rasa, men i höst ska den öppna igen!
På väg hem ringde Ulrika, hon tyckte att vi skulle ut och åka lite raggarbil!
unnamed (8)
motorburen ungdom …….host
unnamed (9)
…….. och innan vi han blinka satt vi på Gambrinushallen och drack öl …….konstigt! I den allmänna förvirringen så drack till och med herr Uppfeldt öl, fast en lilling ……..det hörde ju liksom till på detta hak som har återuppstått.
unnamed (13)
Ny utegrupp, det ska bli en vit panel runt om så blir det lite trevligare.
I lördags invigde vi den nya grillen, Ulrika & Christer kom förbi på en middag och sen bra det av på cruising i Timrå.
Det är väl typ 35 år sedan man hängde på raggasvängen …….TIMES FLY !
Nuförtiden kantas vägen av åskådare som bara står där och tittar, det dräller av poliser  och man får lätt en känsla av att vara en apa i en bur där man glider förbi massan.
På den gamla goda tiden var inte cruising ett planerat evenemang, det pågick varje kväll i varierande storlek, klart fler bilar på helgen, jag tänk så det kan bli!
Men roligt hade vi där bak i bilen i alla fall ! Fast om jag skulle bli med raggarbil så vill jag nog ha en kombi så att mammas pojkar kan följa!
3908266190
Jajamän!

unnamed (10)
Detta är en kålrabbi, den ska ha en söt och krispig smak, jag har köpt den till en kollega men glömmer hela tiden att ta med den på jobbet, vi skulle tillsammans reda ut om den verkligen kan vara ett substitut till godis och chips?
Vi har liksom hört det från säker källa …………. F-n tro´t !
unnamed (12)
Men detta funkar helt klart!
Yoghurt och frukt, sanslöst gott, detta är min nya bästa kompis!

Förra veckan var jag för första gången och såg revyn i Gårdtjärn, ett lokalt spex med duktiga medverkande, liten klump i magen när dom sjunger om sitt Gårdtjärn för jag tycker nog att det är lite mitt också, vet inte varför, för jag bodde ju knappt där när mina föräldrar flyttade dit men jag har tillbringat mycket tid hos min farmor och farfar som liten så det är liksom mitt!
Det blir kanske nån lagom stor/liten stuga till salu när det känns som att det är dags att flytta?
11022594_922041007818218_3288727814879382137_n
Ha ett fortsatt skönt maj! / AC
( och för minnet antecknar jag att pojkarna nu är i fin form inför sommaren, jag blir hysterisk om dom inte håller vikten nu!
Aston 55.2 – 51.2
Lukas 52.2 – 46.8
återkommer om en månad när dom ätit ”vanligt” foder )

2 reaktioner på ”nära nu ……. 11 maj

 1. huja! 100 kg hund att hålla reda på… tacka vet jag min… den väger kanske två eller nåt just nu? Men den kan stå på benen (hjälpligt iaf) och MORRA! Det har jag sett och hört på film, för jag blev plötsligt tvungen att skaffa mej FB (ja, JAG!!!! för då kunde jag få se på just film o bild och det kunde jag liksom inte bara missa, eller hur?!).

  Håhåjaja… tiden går lite sakta nuförtiden, har du också märkt det eller är det nåt lokalt fenomen runt just mej? kanske det…

  Lycka till med kålrabbin! Jag har ätit det som liten, men kan inte påminna mej att jag någonsin tyckte att det smakade chips *S*

  Gilla

  1. Sedär! Facebook minsann, då måste jag leta upp dig! Vilken olidlig väntan på lilla Tosca, men nu finns hon ju och ska bara växa till sig!

   Skickat från min Sony Xperia™-smartphone

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s